Wojtek napisał(a):
Wiesz co. Przestałbyś pi...tolić. Poglądy faszystowskie nie są zgodne z naszym statutem i misją, więc jeśli ktoś nadal je wyznaje to mamy go gdzieś.
A zgodne ze statutem i misją jest wyznawanie poglądów, że wziątka jest OK, jeśli idzie na działalność stowarzyszenia?
Cytuj:
Ja nie byłem i nie mam informacji, żeby ktoś był od nas do dziś dnia. Akurat terminy nie pasowały.
Bez komentarza.
A mogę proprosić o stanowisko w sprawie współpracy z byłym ministrem Szyszką członków Koalicji Lanckorońskiej?
Cytuj:
Rozumiem "fachowcy" nie kalają swoich rąk takimi drobnostkami jak Las bielański.
Gdybyście zwrócili się do nas o pomoc, to uzyskalibyście ją.
Pomimo tego, że 80% naszej energii i czasu idzie w to, by uwalać szkodliwe działania ludzi, z którymi tak chętnie współpracujecie.
Poza tym byłem przekonany, że z dosyć prostą sprawą, jaką jest ruch samochodów w Lesie Bielańskim ZM sobie poradzi.
A tak na marginesie - dlaczego nie działacie i nigdy nie działaliście w obronie Lasu Bemowskiego? Akurat w tym przypadku nigdy terminy nikomu nie pasowały?
Cytuj:
Widzisz Robercie problem polega na tym, że podejrzewasz nas o coś, co nas zupełnie nie interesuje,
Ja zupełnie Was o nic nie podejrzewam.
Cytuj:
zwłaszcza, że w każdej chwili możemy mieć kontrolę finansów stowarzyszenia z Komisji Europejskiej, Ministerstwa Polityki Społecznej (zresztą była w 2007 roku), Fuduszu Współpracy, Fundacji Batorego (była w 2004 roku) i od innych grantodawców.
Pamiętam jak broniliście Kosno z FZ Białystok argumentując m.in. że prokuratura nie dopatrzyła się nieprawidłowości.
Cytuj:
Tymczasem stowarzyszenie takie jak twoje nie bierze pieniędzy od grantodawców, podobno ma zero w sprawozdaniu finansowym i posiada niemalże nieograniczony dostęp do wszelkiej dokumentacji projektowej dróg w Warszawie (i poza nią)
Znasz Ustawę o dostępie do informacji publicznej?
Cytuj:
bezwarunowo agitując za ich realizacją w wersjach zupełnie zgodnych z poglądami inwestorów
Wybacz, ale tu walnąłeś jak łysy.
Nie będę podawał przykładów. Sam je doskonale znasz. I z Warszawy i spoza.
Cytuj:
- wybacz, ale to też rodzi podejrzenia.
Np. jakie?
Cytuj:
Z grzeczności nie zajmujemy się tym nie wyciągamy na każdym miejskim forum internetowym etc.,
A ktoś z nas się zajmuje? Ja jeśli już, to wchodzę na Wasze forum, którego i tak nikt nie czyta poza Wami, i tu zadaję konkretne pytania (zresztą na które nigdy nie potraficie wprost odpowiedzieć).
Cytuj:
więc zajmij się czymś pożytecznym, np. ratowaniem lasu bielańskiego czy bemowskiego przed "dyletantami". OK?
Wszystko wskazuje na to, że Las Bemowski udało się uratować. I nie tylko to.
Pzdr.
PS. Wciąż czekam na udzielenie jasnej odpowiedzi na jasno postawione pytania.
PS2. Wojtku. Podoba mi się Twoja wizja warszawskich obwodnic. Idea co do zasady słuszna. I ... zawarta już w Studium Uwarunkowań i Kierunków zagospodarowania Przestrzennego, a także w Strategii Rozwoju Warszawy do 2020 roku.
Popełniłeś co prawda wiele błędów natury komunikacyjno-drogowej, ale ... nie będziemy czepiać się szczegółow. Ważne, że potrafiłeś w miarę sprawnie przepisać co nieco z ww dokumentów i wstawić swoje nazwisko jako autora. Jak mniemam, gdy taki funkcjonalno-komunikacyjny podział miasta zacznie być realizowany, to napiszesz, że to tylko i wyłącznie dzięki Tobie.
http://siskom.waw.pl/kp-komunikacja.htm
http://siskom.waw.pl/trasy.htm
Fajne tez jest to, że dodajesz, iż nie akceptujesz takiego układu drogowo-ulicznego, jaki narysowałeś. Aż nie śmiem prosić, żebyś to wszystko napisał w odniesieniu do układ drogowo-ulicznego jaki akceptujesz.