Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: N mar 30, 2008 16:12 
Bywalec

Wojtek napisał(a):
Wiesz co. Przestałbyś pi...tolić. Poglądy faszystowskie nie są zgodne z naszym statutem i misją, więc jeśli ktoś nadal je wyznaje to mamy go gdzieś.

A zgodne ze statutem i misją jest wyznawanie poglądów, że wziątka jest OK, jeśli idzie na działalność stowarzyszenia?

Cytuj:
Ja nie byłem i nie mam informacji, żeby ktoś był od nas do dziś dnia. Akurat terminy nie pasowały.

Bez komentarza.

A mogę proprosić o stanowisko w sprawie współpracy z byłym ministrem Szyszką członków Koalicji Lanckorońskiej?

Cytuj:
Rozumiem "fachowcy" nie kalają swoich rąk takimi drobnostkami jak Las bielański.

Gdybyście zwrócili się do nas o pomoc, to uzyskalibyście ją.
Pomimo tego, że 80% naszej energii i czasu idzie w to, by uwalać szkodliwe działania ludzi, z którymi tak chętnie współpracujecie.
Poza tym byłem przekonany, że z dosyć prostą sprawą, jaką jest ruch samochodów w Lesie Bielańskim ZM sobie poradzi.
A tak na marginesie - dlaczego nie działacie i nigdy nie działaliście w obronie Lasu Bemowskiego? Akurat w tym przypadku nigdy terminy nikomu nie pasowały? :lol:

Cytuj:
Widzisz Robercie problem polega na tym, że podejrzewasz nas o coś, co nas zupełnie nie interesuje,

Ja zupełnie Was o nic nie podejrzewam.
Cytuj:
zwłaszcza, że w każdej chwili możemy mieć kontrolę finansów stowarzyszenia z Komisji Europejskiej, Ministerstwa Polityki Społecznej (zresztą była w 2007 roku), Fuduszu Współpracy, Fundacji Batorego (była w 2004 roku) i od innych grantodawców.

Pamiętam jak broniliście Kosno z FZ Białystok argumentując m.in. że prokuratura nie dopatrzyła się nieprawidłowości.

Cytuj:
Tymczasem stowarzyszenie takie jak twoje nie bierze pieniędzy od grantodawców, podobno ma zero w sprawozdaniu finansowym i posiada niemalże nieograniczony dostęp do wszelkiej dokumentacji projektowej dróg w Warszawie (i poza nią)

Znasz Ustawę o dostępie do informacji publicznej?

Cytuj:
bezwarunowo agitując za ich realizacją w wersjach zupełnie zgodnych z poglądami inwestorów

Wybacz, ale tu walnąłeś jak łysy.
Nie będę podawał przykładów. Sam je doskonale znasz. I z Warszawy i spoza.

Cytuj:
- wybacz, ale to też rodzi podejrzenia.

Np. jakie?

Cytuj:
Z grzeczności nie zajmujemy się tym nie wyciągamy na każdym miejskim forum internetowym etc.,

A ktoś z nas się zajmuje? Ja jeśli już, to wchodzę na Wasze forum, którego i tak nikt nie czyta poza Wami, i tu zadaję konkretne pytania (zresztą na które nigdy nie potraficie wprost odpowiedzieć).
Cytuj:
więc zajmij się czymś pożytecznym, np. ratowaniem lasu bielańskiego czy bemowskiego przed "dyletantami". OK?

Wszystko wskazuje na to, że Las Bemowski udało się uratować. I nie tylko to.

Pzdr.

PS. Wciąż czekam na udzielenie jasnej odpowiedzi na jasno postawione pytania.

PS2. Wojtku. Podoba mi się Twoja wizja warszawskich obwodnic. Idea co do zasady słuszna. I ... zawarta już w Studium Uwarunkowań i Kierunków zagospodarowania Przestrzennego, a także w Strategii Rozwoju Warszawy do 2020 roku.
Popełniłeś co prawda wiele błędów natury komunikacyjno-drogowej, ale ... nie będziemy czepiać się szczegółow. Ważne, że potrafiłeś w miarę sprawnie przepisać co nieco z ww dokumentów i wstawić swoje nazwisko jako autora. Jak mniemam, gdy taki funkcjonalno-komunikacyjny podział miasta zacznie być realizowany, to napiszesz, że to tylko i wyłącznie dzięki Tobie.
http://siskom.waw.pl/kp-komunikacja.htm
http://siskom.waw.pl/trasy.htm

Fajne tez jest to, że dodajesz, iż nie akceptujesz takiego układu drogowo-ulicznego, jaki narysowałeś. Aż nie śmiem prosić, żebyś to wszystko napisał w odniesieniu do układ drogowo-ulicznego jaki akceptujesz.

Tytuł:
PostNapisane: N mar 30, 2008 19:28 
Oberspammer

Cytuj:
Wojtku. Podoba mi się Twoja wizja warszawskich obwodnic. Idea co do zasady słuszna. I ... zawarta już w Studium Uwarunkowań i Kierunków zagospodarowania Przestrzennego, a także w Strategii Rozwoju Warszawy do 2020 roku.

Chciałbym, żeby tak było jak mówisz, ale szkoda, że tak nie będzie i w tych dokumentach, które podajesz tak nie jest - ale trudno widocznie każdy z nas ma swoje własne problemy z rozumieniem tekstu.

Cytuj:
nie akceptujesz takiego układu drogowo-ulicznego, jaki narysowałeś

Nie akceptuję w pewnych aspektach układu obwodnic, a nie układu drogowego wewnątrz. No, ale widocznie...j.w.

Tytuł:
PostNapisane: N mar 30, 2008 19:33 
Oberspammer

Jeśli sądzisz, że:
Cytuj:
Parametry techniczne ulic – szerokość, liczba pasów ruchu, organizacja ruchu będą ograniczać prędkość jazdy (za wyjątkiem Wisłostrady i Wybrzeża Helskiego). Tworzone też będą strefy ruchu uspokojonego z zakazem ruchu indywidualnego i pojazdów ciężarowych

to to samo co:
Cytuj:
uniemożliwienie przejazdu na wprost przez obszar wewnątrz obwodnicy
oraz
Cytuj:
Na skrzyżowaniach tych ulic, np. Rondzie Dmowskiego dla samochodów dozwolony byłby jedynie przejazd w prawo.

To faktycznie masz bardzo rozbudowany organ kojarzenia okrężnego.

Tytuł:
PostNapisane: N mar 30, 2008 19:36 
Oberspammer

Aaa. I jeszcze jedno pytanie z dziedziny polityki zagranicznej. Czy Francja, z gruntu antyamerykańska, oraz Polska - od zawsze proamerykańska, mogą współdziałać w ramach jednego klubu zwanego Unia Europejska? Pa.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2