Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt gru 03, 2013 22:27 
Zielony Oszołom

wildzi napisał(a):
Pole Mokotowskie nie próżnuje... tym razem betonowy murek postawili przy Rondzie Jazdy Polskiej. Przy chodniku który należało już dawno temu poszerzyć... o co wnioskował jeden z forumowiczów.

Obrazek

I wnioskuje dalej, odpowiedź ZOM wraz z moją repliką dziś Olek wrzucił na stronę ZM. Jestem ciekawy co teraz wymyśli ZOM i ile pieniędzy wyda na kolejne mury obronne Pola Moktowskiego, żeby tylko nie zaprowadzić normalności.

PostNapisane: Pt gru 20, 2013 22:11 
Zielony Oszołom

A oto i najnowsze dzieło ZOMu:
Obrazek
Na mój wniosek o poszerzenie chodnika i zrobienie tam asfaltowego łącznika, żeby piesi i rowerzyści mogli się tam zmieścić łącznika, postawili tam zakaz jazdy rowerem. Cytując kapitana Wagnera z filmu C.K. Dezerterzy: "Nie ma w słowniku ludzi kulturalnych słów, które mogłyby dostatecznie obelżywie określić pańskie postępowanie" panie Tadeuszu Jaszczołt, dyrektorze ZOMu.
W związku z tym zamierzam napisać skargę na tą instytucję, jak rozumiem podlega ona pod prezydenta Warszawy i wnioski należy tam kierować?

PostNapisane: Pt gru 20, 2013 23:33 
Oberspammer

Hermes napisał(a):
A oto i najnowsze dzieło ZOMu:
Na mój wniosek o poszerzenie chodnika i zrobienie tam asfaltowego łącznika, żeby piesi i rowerzyści mogli się tam zmieścić łącznika, postawili tam zakaz jazdy rowerem.

Pisałem już kiedyś na tym forum, przy przesadnie entuzjastycznych pomysłach na wnioski: lepiej zostawić jak jest, bo jak się ich wytrąci z ulubionego stuporu, to zaczną szkodzić i robić na złość.

Tak naprawdę to nie jest zakaz jazdy rowerem. Nie ma czegoś takiego w Rozporządzeniu. W związku z tym kreatywne traktowanie nie podlega pod ten paragraf, co niszczenie znaków. :mrgreen:

A skarga -- może być i do prezydenta, pewnie i tak wyląduje w Biurze Drogownictwa, bo chyba jeszcze obsługa biurowa prezydęcji nie nauczyła się, że jest pełnomocnik, ew. uważają, że służy li tylko do ładnego wyglądania przed kamerą. :mrgreen:

PostNapisane: So gru 21, 2013 0:03 
Stały Bywalec

Pomysł Hermesa nie jest wcale entuzjastyczny, a jest niezbędny dla bezpieczeństwa i minimalnej wygody osób, o które w strategii rozwoju troszczy się Prezydent m.st.

Proponuję wspólnie pognębić Panią Krystynę Rafalską - kierownik działu parków ZOM. Powinna mieć lepszą orientację, co dzieje się pod jej nadzorem niż Pan Jaszczołt, dlatego zachęcam do wspólnego dzwonienia:
(22) 277 04 42
(22) 277 04 50 (telefony do działu parków)
Pracują od poniedziałku do piątku w godz. 7.30 - 15.30.

DZWONIMY WSZYSCY Z ŻYCZENIAMI ŚWIĄTECZNYMI!!
Jak odbiiorą w Wigilię (i dzień przed) 100 telefonów, to może dostaną przebłysku.

Swoją drogą z tą babką rozmawiało mi się dobrze i zachęcała do dzwonienia, jakby coś się działo nie tak w parku :) Co do kierownika ZOM, niejedno pismo jego widziałam i także nie znajduję na ich określenie słów...

PostNapisane: So gru 21, 2013 10:44 
Zielony Oszołom

miroslavka napisał(a):
DZWONIMY WSZYSCY Z ŻYCZENIAMI ŚWIĄTECZNYMI!!
Jak odbiiorą w Wigilię (i dzień przed) 100 telefonów, to może dostaną przebłysku.

Swoją drogą z tą babką rozmawiało mi się dobrze i zachęcała do dzwonienia, jakby coś się działo nie tak w parku :) Co do kierownika ZOM, niejedno pismo jego widziałam i także nie znajduję na ich określenie słów...

Mogę zadzwonić, choć zdecydowanie wolę pisać. W każdym razie jakbyś zadzwoniła do tej babki i poprosiła o wyjaśnienia to napisz co powiedziała.

Monty B. Ike napisał(a):
Pisałem już kiedyś na tym forum, przy przesadnie entuzjastycznych pomysłach na wnioski: lepiej zostawić jak jest, bo jak się ich wytrąci z ulubionego stuporu, to zaczną szkodzić i robić na złość.

Nie bardzo wiem co jest przesadnie entuzjastycznego w moim wniosku. Nie pisałem o zbudowanie velostrady przez pola a wylanie 50 metrów asfaltu, tam gdzie się ludzie i rowery nie mieszczą.

Cytuj:
Tak naprawdę to nie jest zakaz jazdy rowerem. Nie ma czegoś takiego w Rozporządzeniu. W związku z tym kreatywne traktowanie nie podlega pod ten paragraf, co niszczenie znaków. :mrgreen:

A skarga -- może być i do prezydenta, pewnie i tak wyląduje w Biurze Drogownictwa, bo chyba jeszcze obsługa biurowa prezydęcji nie nauczyła się, że jest pełnomocnik, ew. uważają, że służy li tylko do ładnego wyglądania przed kamerą. :mrgreen:

Mógłbyś napisać coś więcej. O jakie rozporządzenie chodzi? Jeżeli ten znak jest postawiony nielegalnie to tym bardziej należy to wykorzystać.

PostNapisane: So gru 21, 2013 11:49 
Zielony Oszołom

Znak nie jest nielegalny, po prostu nie jest to znak drogowy. Jego status jest taki sam jak tekturowego "Przemysław Trąbka waszym prezydentem" czy "sklep monopolowy 50m za rogiem". Za jego zignorowanie nie grozi mandat, przynajmniej nie w zakresie PoRD i powiązanych z nim rozporządzeń.

PostNapisane: So gru 21, 2013 17:28 
Stały Bywalec

Pole Mokotowskie jest parkiem, a nie ulicą - tu nie obowiązuje PoRD tylko regulamin parku. A w regulaminie napisano, że zabrania się jazdy rowerem w sposób zagrażający pieszym. ZOM uznał, że obecnie rowerzyści zagrażają pieszym i zamiast problem rozwiązać postawił ten "znak".

Uważam, że to ogromny krok do tyłu i ZOM musi to zrozumieć. Tym bardziej że tego zakazu nikt nie będzie przestrzegał.

PostNapisane: N gru 22, 2013 11:32 
Zielony Oszołom

Jak robiłem to zdjęcie to podjechała do mnie rowerzystka mówiąc, że to skandal, że zamiast zachęcać ludzi do jazdy na rowerze to się stawia przeciwko nim znaki. Oczywiście wszyscy rowerzyści te znaki olewają (i słusznie!) i dalej tędy jeżdżą. Ja się trzymam wersji, że znak dotyczy chodnika, a wyjeżdżona obok dróżka już chodnikiem nie jest więc...

W każdym razie pełnomocnik zapowiedział, że będzie interweniował po świętach w ZOMie w tej sprawie. W związku z tym wstrzymam się z pisaniem skargi do tego czasu.

PostNapisane: N gru 22, 2013 12:23 
Oberspammer

m.pienkos napisał(a):
Uważam, że to ogromny krok do tyłu i ZOM musi to zrozumieć. Tym bardziej że tego zakazu nikt nie będzie przestrzegał.

"ZOM zrozumieć"? BWAHAHAHAHAHA!
ZOM nie rozumieć, ZOM pisać pisma, że nie móc. ZOM być wielka impotent. :mrgreen:

To była typowa zemsta cieciów. Prę lat temu na tym forum kwitł wątek "dośnieżanie dróg rowerowych" (polecam w celach edukacyjnych). I były pisma do ZOMu i nadzorującego Biura Infrastruktury o odśnieżanie, a przynajmniej niedośnieżanie.
Głupich i wykrętnych odpowiedzi było kilkadziesiąt (polecam lekturę).

Skutek końcowy -- ZOM polazł do Prezydęcji i z polecenia tejże usunięto z warszawskich Standardów Rowerowych punkt, że "drogi dla rowerów zimą należy odśnieżać" i zastąpiono sformułowaniem "można, jeżeli są na to pieniądze", czy jakoś tak. Teraz na wszystkie wnioski jest odpowiedź, że nie ma pieniędzy. Zgodnie z prawem.

PostNapisane: N gru 22, 2013 20:09 
Stały Bywalec

http://imgur.com/uVTUx5D
Kolejny zakaz widoczny w prawym górnym rogu.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna strona