pszyszek napisał(a):
Ale obciach! Wyślij im te zdjęcia, te kałuże dodatkowo pogarszają obraz tej nędzy. Żeby choć cała droga była w takim stanie, ale nie, jezdnia jest równiusieńka jak stół, a tu żałują parę groszy na porządny nowy asfalt (tak, w porównaniu do kosztów wymiany asfaltu na jezdni to są grosze!).
Wczoraj wysłałem zdjęcia do ZRiKD. Na razie nieformalnie pisząc, że moim zdaniem ta droga - nawet po naprawach - nie nadaje się do użytkowania, i powinna zostać zamknięta do czasu przeprowadzenia remontu generalnego.
Jutro rano jestem zaproszony na spotkanie z ZDM i ZRiKD w terenie. Tematu spotkania nie znam, ale zapewne chodzi o moje wnioski i skargi, i co ja sobie w ogóle myślę

Ze swojej strony spróbuję podnieść 3 tematy:
1. Rodowicza - Anody: stan nawierzchni, i nieracjonalna i nieekonomiczna decyzja ZDM o naprawach cząstkowych zamiast generalnego remontu
2. Puławska - droga dla pieszych i rowerów na wysokości Wyścigów: identyczna sytuacja jak wyżej
3. Al.KEN: moje wnioski o poszerzanie przejazdów i przesuwanie różnych sygnalizatorów i innych słupów poza DDR

"
[Wypowiedź Piotra Guziała, (byłego) Burmistrza Ursynowa]