Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 545 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 55  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt cze 25, 2013 21:11 
Zielony Oszołom

Jak doniósł dziś rano Piotrek: ZDM poszerza przejazd Al.KEN x Ciszewskiego : )))

Obrazek

Bo było tak:

Obrazek

Wniosek wysłałem 15 maja.
Argumentując, że użyteczna szerokość jest mniejsza niż normatywna (2m) oraz, że zgodnie z przepisami szerokość przejazdu wyznaczają zewnętrzne krawędzie linii przerywanych.

PostNapisane: Wt cze 25, 2013 21:58 
Zielony Oszołom

A żeby się zdenerwować na dobranoc:
DDR w ul. Rodowicza 'Anody' - ZRiKD odpisał mi właśnie, że 19 czerwca zakończył remont nawierzchni...
No więc tak wygląda droga PO NAPRAWIE!!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

PostNapisane: Wt cze 25, 2013 22:45 
Stały Bywalec

Ale obciach! Wyślij im te zdjęcia, te kałuże dodatkowo pogarszają obraz tej nędzy. Żeby choć cała droga była w takim stanie, ale nie, jezdnia jest równiusieńka jak stół, a tu żałują parę groszy na porządny nowy asfalt (tak, w porównaniu do kosztów wymiany asfaltu na jezdni to są grosze!).

PostNapisane: Śr cze 26, 2013 10:57 
Zielony Oszołom

pszyszek napisał(a):
Ale obciach! Wyślij im te zdjęcia, te kałuże dodatkowo pogarszają obraz tej nędzy. Żeby choć cała droga była w takim stanie, ale nie, jezdnia jest równiusieńka jak stół, a tu żałują parę groszy na porządny nowy asfalt (tak, w porównaniu do kosztów wymiany asfaltu na jezdni to są grosze!).

Wczoraj wysłałem zdjęcia do ZRiKD. Na razie nieformalnie pisząc, że moim zdaniem ta droga - nawet po naprawach - nie nadaje się do użytkowania, i powinna zostać zamknięta do czasu przeprowadzenia remontu generalnego.

Jutro rano jestem zaproszony na spotkanie z ZDM i ZRiKD w terenie. Tematu spotkania nie znam, ale zapewne chodzi o moje wnioski i skargi, i co ja sobie w ogóle myślę :)
Ze swojej strony spróbuję podnieść 3 tematy:
1. Rodowicza - Anody: stan nawierzchni, i nieracjonalna i nieekonomiczna decyzja ZDM o naprawach cząstkowych zamiast generalnego remontu
2. Puławska - droga dla pieszych i rowerów na wysokości Wyścigów: identyczna sytuacja jak wyżej
3. Al.KEN: moje wnioski o poszerzanie przejazdów i przesuwanie różnych sygnalizatorów i innych słupów poza DDR

PostNapisane: Śr cze 26, 2013 11:58 
Stały Bywalec

Wiesz co, możesz być niewygodnym "klientem" i mogą chcieć Cię "uspokoić". Może lepiej załatw sobie jakąś tajną ochronę :)

A skoro będziesz rozmawiał to zapytaj jaki był koszt wymiany nawierzchni na Rodowicza/Rosoła (chyba jakieś 3-4 lata temu więc napewno Rosoła wówczas) a jaki był koszt tej naprawy DDR którą zrobili w tym miesiącu. Jak odpowiedzą sobie sami to może zrozumieją skąd Twoje "niesłuszne" pretensje.

PostNapisane: Śr cze 26, 2013 23:00 
Stały Bywalec

Foto z budowy łącznika Ursynów - Mokotów:

Załączniki:
DSCN4623.JPG [11.93 KiB]
Pobrane 259 razy
DSCN4619.JPG [22.09 KiB]
Pobrane 259 razy
DSCN4616.JPG [15.96 KiB]
Pobrane 259 razy

Ostatnio edytowano Śr cze 26, 2013 23:34 przez aradoslaw, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr cze 26, 2013 23:03 
Stały Bywalec

Jeszcze trochę:

Załączniki:
DSCN4618.JPG [20.2 KiB]
Pobrane 258 razy
DSCN4621.JPG [18.76 KiB]
Pobrane 258 razy

PostNapisane: Pt cze 28, 2013 22:36 
Stały Bywalec

Przy L.Eclercu sprawa wygląda następująco.
Załącznik:
Zdj_cie035(2).jpg [42.46 KiB]
Pobrane 221 razy

Moim zdaniem należy dać im w kopa, bo skoro zgodnie z przepisami szerokość przejazdu wyznaczają zewnętrzne krawędzie linii przerywanych, to powinni zostawić jeszcze wolną skrajnię 20 cm. Oczywiście zakończenie wysokie i kanciaste. Na szczęście przesunęli wysepkę w dobrą stronę - jest lepiej. :)

PostNapisane: So cze 29, 2013 7:12 
Oberspammer

miroslavka napisał(a):
Moim zdaniem należy dać im w kopa, bo skoro zgodnie z przepisami szerokość przejazdu wyznaczają zewnętrzne krawędzie linii przerywanych, to powinni zostawić jeszcze wolną skrajnię 20 cm. Oczywiście zakończenie wysokie i kanciaste. Na szczęście przesunęli wysepkę w dobrą stronę - jest lepiej. :)

Ja bym się o to już nie czepiał. Linia zewnętrzna jest narysowana wg starego obyczaju (bo nie przepisu:), czyli malowania kwadratów na zewnątrz przejazdu. Przyznam, że wolałem to rozwiązanie ze względu na a) lepszą przyczepność, b) większe szanse, że samochód zatrzyma się przed przejazdem, c) mniejszą tendencję do jechania rowerzystów w obu kierunkach środkiem (automatyczny odruch żeby nie jechać pasem dzielącym). Problemem zaś pozostaje skrajniosygnalizacja z drugiej strony.

Pozdrawiam,
Maciek

uczyć się na błędach.
..........(Włodzimierz Ścisłowski)

PostNapisane: N cze 30, 2013 23:08 
Zielony Oszołom

miroslavka napisał(a):
Przy L.Eclercu sprawa wygląda następująco.
Załącznik:
Zdj_cie035(2).jpg

15 maja wysłałem wniosek o poszerzenie przejazdu po północnej stronie skrzyżowania poprzez zmniejszenie powierzchni trawnika:

http://static.panoramio.com/photos/original/92498367.jpg
Obrazek

Czekam na reakcję, ale skoro ZDM zrealizował mój wniosek o poszerzenie przejazdu na wysepce, to tutaj też liczę na sukces : )

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 545 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 55  Następna strona