wildzi napisał(a):
Na Masie byłem i widziałem, wyspa była!
Co ciekawe nawyk ścinania niektórym kierowcom pozostał i wyspę zauważali w ostatnim momencie, mocniej kręcąc kierownicom.
IMHO wyspa jest beznadziejna. Dobrze, że jest, ale podczas remontu można było zrobić ładniejszą (np. chodnik, a nie taką prowizorkę). To, że jest za krótka patrz poźno widoczna wyjdzie zapewne któregoś wieczoru, gdy ktoś za szybko będzie jechać, nie zdąży odbić, albo spanikuje i odbije za mocno. Jest mocno kosmetyczna. Powinna jeszcze bardziej wychodzić do wewnątrz i być przejezdna z prawej strony dla rowerów.
Cały tamten rejon jakoś mi się nie podoba. Ludzie, którzy są wszędzie przyzwyczajani do bezmyślnego kierowania sygnalizacją nagle trafiają na zatrzymanie tramwaju i wysiadanie pasażerów wprost na maskę

. Sam wielokrotnie wyprzedzając samochody zapominam, że tam jest taki przystanek. Powinien być lepiej oznaczony. Nie wiem jednak jak.
Może to też kwestia małej liczby tego typu rozwiązań.
Inna sprawa, że nawet mi sprawia problemy wsiadanie i wysiadanie z poziomu jezdni. Chciałbym napisać wniosek do ZDM w sprawie wstawienia jakiejś płyty przystankowej, która pełniłaby funkcje stopnia pośredniego. Niespecjalnie szeroka. Góra pół metra. ZDM jest odpowiednim adresatem? Dodać DW Tramwaje Warszawskie?
Przepraszam, że łącze te dwa wątki. Meczy mnie to jednak od samego otwarcia