Wojtek napisał(a):
Zarówno pomysł Tumasza, jak i śluzy chybiony. Przecież problemem są kolizyjne duże potoki piesze i autobusowe wynikające ze z gruntu złego rozplanowania węzła przesiadkowego. Reszta by nie istniała bez tychże błędów.
Wojtku, oczywiście masz rację, ale nie przepchniemy teraz przestawienia P&R ani pętli. Próbujemy coś poradzić na takim materiale, jaki mamy do dyspozycji.
Rozpatrujemy różne opcje, aby ustalić która maksymalnie ograniczy szkody spowodowane błędnym projektem węzła. Chętnie poznam opinie na temat śluzy
na tle innych, proponowanych tu możliwości.
Wojtek napisał(a):
Natomiast sądzę, że Tumasz być może chciałby pasa autobusowego i być może zakazu skrętu samochodów prywatnych w prawo przy Włościańskiej tak, aby mogły skręcić do P+R dopiero za skrzyżowaniem w Popiełuszki.
Wątpię - ŻW napisało wyraźnie: poprawa miałaby być
np. dla autobusu 510.
Czyli prawie żadna poprawa, bo prosto jadą 116 i 510 (ich przejazd, moim zdaniem, nie jest problematyczny) a w korku do Włościańskiej tkwią: 110 132 508 511 E-4 E-8.
Napisałem do p. radnego email z prośbą o pełniejszą informację :-)
EDIT: no i mam odpowiedź. Niestety, propozycja p. radnego pozostawia wiele do życzenia - jakoś nie przekonuje mnie BUS-pas dla autobusów których jest w porywach 10 na godzinę i mają do dyspozycji 3 pasy, podczas gdy obok na jednym pasie musi się ich upchać ponad 3 razy tyle...