MB napisał(a):
Najważniejsze że są wszystkie przejścia dla pieszych!
Normalnie jak w dowcipie o rabinie i kozie

MB napisał(a):
To co mi się nie do końca podoba to że przystanek autobusowy w stronę zachodnią jest tak daleko od skrzyżowania (i wejścia do metra). Wynika to pewnie z tego, że chyba planowane jest przebicie Zielnej do Świętokrzyskiej, co wcale nie jest dobrym pomysłem moim zdaniem.
Ja bym obstawiał te same przyczyny które poniżej wymieniasz dla przystanku w przeciwnym kierunku.
MB napisał(a):
Przystanku w stronę wschodnią bym nie przenosił za skrzyżowanie no bo tak:
- linii skręcających z Marszałkowskiej nie ma dużo (w tej chwili chyba tylko 512) więc to nie jest aż taki problem że nie ma wspólnego przystanku;
Zakładam, że po wybudowaniu metra jednak główną rolą autobusów będzie obsługiwanie relacji skrętnych. Prosto masz w obu kierunkach metro, a wzdłuż Marszałkowskiej dodatkowo tramwaj, po co jeszcze autobusy?
MB napisał(a):
Ale które przejścia chcesz przesuwać ? Co najwyżej chyba to wschodnie bo pozostałe moim zdaniem są całkiem blisko. Nie ma co robić tak żeby nawet jeden samochód się nie mieścił między pasami a skrzyżowaniem.
Przede wszystkim wschodnie, które z obu stron prowadzi na ślepą ścianę szybów wind. Ale też południowe, które odsunięte jest o 12 m, nie stanowi przedłużenia ciągów pieszych wzdłuż ulicy, a po zachodniej stronie trafia w boczną ścianę zejścia do metra. Północne jest bardzo ok, zachodnie do dyskusji - z której strony wygodnie minąć zejście do metra.
Raffi napisał(a):
Zamiana tych wielkich zakreskowanych placów na wyspy.
Ehm, tramwaje?