Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn lis 03, 2014 9:15 
Zielony Oszołom

http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... ely_w.html

Cytuj:
Możemy stracić pieniądze z UE na remont linii wzdłuż Obozowej. Tramwaje Warszawskie dostały na tę inwestycję blisko 90 mln zł, ale utknęły w konsultacjach, które kandydaci na radnych Woli wykorzystują do rozgrywania kampanii wyborczej.

Jak pierwszy raz czytałem to przeczytałem "bandyci" :D

PostNapisane: Pn lis 03, 2014 9:40 
Oberspammer

pzinek napisał(a):
Cytuj:
Możemy stracić pieniądze z UE na remont linii wzdłuż Obozowej. Tramwaje Warszawskie dostały na tę inwestycję blisko 90 mln zł, ale utknęły w konsultacjach, które kandydaci na radnych Woli wykorzystują do rozgrywania kampanii wyborczej.
Jak pierwszy raz czytałem to przeczytałem "bandyci" :D

Pomyłka freudowska? :lol:

PostNapisane: Pn lis 03, 2014 10:12 
Stały Bywalec

Kilka dni temu pan radny zbombardował skrzynki mieszkańców takim czymś:

http://w419.wrzuta.pl/obraz/3LTwO5wzico/ulotka

"Mając Państwa poparcie walczę o racjonalną przebudowę ulicy Obozowej - kompleksową i przyjazną Mieszkańcom. Ulica ta powinna mieć pełnowartościowe perony przystankowe przyjazne niepełnosprawnym i osobom starszym, światła na wszystkich skrzyżowaniach poprawiające bezpieczeństwo pieszych, równe jezdnie i chodniki, miejsca do parkowania samochodów osobowych, miejsca dla rowerzystów, a także przebudowaną 70 letnią kanalizację deszczową. Jest to plan do wykonania, ale nie z projektem forsowanym przez Tramwaje Warszawskie.
Jeśli Państwo mi zaufają, głosując na mnie:
- będę kontynuował walkę o przebudowę ulicy Obozowej, aby była przyjazna wszystkim uczestnikom ruchu drogowego".

Ulotka czytana w całości brzmi jak "Radujcie się, albowiem Zbawiciel powrócił!" Czego tam nie ma, a wszystko jest Dobre.
Pewnie osobiście kopał te glinianki i parki zakładał.

PostNapisane: Pn lis 03, 2014 10:24 
Stały Bywalec

Nie chciałbym uprawiać samochwalstwa, ale "pełnowartościowe perony przystankowe przyjazne niepełnosprawnym i osobom starszym, światła na wszystkich skrzyżowaniach poprawiające bezpieczeństwo pieszych, równe jezdnie i chodniki, miejsca do parkowania samochodów osobowych, miejsca dla rowerzystów" akurat w projekcie TW są...

Powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne stanowisko. Nie może być uznawana za oficjalne lub nieoficjalne stanowisko jednostki, organizacji bądź firmy z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.

PostNapisane: Pn lis 03, 2014 10:25 
Stały Bywalec

Nic nie szkodzi, bo mieszkańcy się o tym nie dowiedzą.

PostNapisane: Śr lis 05, 2014 21:56 
Oberspammer

Do materiałów doszła prezentacja TW: http://konsultacje.um.warszawa.pl/sites ... skie_0.pdf (niestety, zgodnie z prawdą, prezentuję wizję ogrodzonego ze wszystkich stron torowiska - co prawda nie na wizualizacji, ale na zdjęciach już zrealizowanych inwestycji),
- wersja II wciąż składa się z części opisowej (bez przejścia) i rysunkowej (z przejściem),
- wersja III wciąż nie precyzuje swojego stosunku do przejść dla pieszych.

Za to doprecyzowano adresata wszelkich uwag: CKS już umywa ręce i uwagi należy przesyłać bezpośrednio do U.Dz. Wola - zapewne, by mogli odfiltrować te podważające wiarygodność prowadzonego procesu konsultacyjnego ;)

Pozdrawiam,
Maciek

uczyć się na błędach.
..........(Włodzimierz Ścisłowski)

PostNapisane: Cz lis 06, 2014 8:17 
Stały Bywalec

Ulica o ruchu uspokojonym to niekoniecznie musi być deptak ;)

Powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne stanowisko. Nie może być uznawana za oficjalne lub nieoficjalne stanowisko jednostki, organizacji bądź firmy z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.

Ostatnio edytowano Śr gru 03, 2014 16:29 przez G.Madrjas, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz lis 06, 2014 8:58 
Oberspammer

G.Madrjas napisał(a):
wygrodzeń tak znowu wiele nie ma (choć radni już w 2011 roku je postulowali na całej długości trasy :p

O, to miłe, że radni też mają wśród szwagrów właścicieli fabryki płotów... :mrgreen:

G.Madrjas napisał(a):
No, ale atrakcyjny tramwaj to zagrożenie dla roweru :p

W jaki sposób?
W Amsterdamie jest do diabła rowerów, jest tramwaj, płotów nie ma, a trup się nie ściele... W Hadze -- podobnie. Takoż w Gandawie i iluś miastach niemieckich i francuskich. :wink:

PostNapisane: Cz lis 06, 2014 9:14 
Stały Bywalec

Są tacy, którzy sądzą, że wygrodzenie poprawia bezpieczeństwo.

Ostatnio edytowano Śr gru 03, 2014 16:30 przez G.Madrjas, łącznie edytowano 4 razy

PostNapisane: Cz lis 06, 2014 10:26 
Oberspammer

http://konsultacje.um.warszawa.pl/konsu ... acji-ruchu
Cytuj:
Przyjdź na spotkanie konsultacyjne w godz. 18.00-20.00:
6 listopada 2014 (czwartek), XXIV LO im. C. K. Norwida, ul. Obozowa 60

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona