Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 205 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 21  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz maja 22, 2014 17:39 
Bywalec

Takie coś planuję przesłać do ZDM.

Obrazek

Z obserwacji w terenie wynika, że kierowcy bardzo wierzą w Św. Przepustowość skrzyżowania Koszykowej z Raszyńską przez co ustawiają się obok siebie, blokując jednocześnie pas dla rowerów.
Mój wniosek będzie dotyczył albo wybudowania azylu z prefabrykatów (z plusem dla pieszych!) albo lewoskrętu rowerowego z Koszykowej w Raszyńską (co pewnie NIE_DA_SIE bo niebezpiecznie).

Co Wy na to?

PostNapisane: Cz maja 22, 2014 18:33 
Admin

Maćkofff napisał(a):
Mój wniosek będzie dotyczył albo wybudowania azylu z prefabrykatów (z plusem dla pieszych!) albo lewoskrętu rowerowego z Koszykowej w Raszyńską (co pewnie NIE_DA_SIE bo niebezpiecznie).

Zdecydowanie azyl - azyl nie wyklucza pasa do skrętu w lewo dla rowerów, który można wydzielić ZA azylem, a wręcz ułatwi przedostanie się na ten pas. Nie potrzebujesz 100 m pasa do jechania środkiem jezdni.

Docelowo powinien być pas rowerowy w drugą stronę, a w stronę Raszyńskiej jednokierunkowa DDR przechodząca w pas w miejscu gdzie jezdnia się obecnie poszerza.

PostNapisane: Cz maja 22, 2014 19:48 
Zielony Oszołom

Cytuj:

Dziś coś mocno działali w tym miejscu. Wracając z pracy sprawdzę, czy poprawiali właśnie wjazd.
Przy okazji, witam na forum.

Witam. Przebudowują rzeczywiście. Co więcej po raz pierwszy ZDM zaskoczył mnie pozytywnie bo odpisał, że SAMI zauważyli, że jest źle przebudowane i nie przyjęli odbioru.

PostNapisane: Cz maja 22, 2014 19:51 
Zielony Oszołom

Maćkofff napisał(a):
Takie coś planuję przesłać do ZDM.

Obrazek

Z obserwacji w terenie wynika, że kierowcy bardzo wierzą w Św. Przepustowość skrzyżowania Koszykowej z Raszyńską przez co ustawiają się obok siebie, blokując jednocześnie pas dla rowerów.

Co Wy na to?

A warto biorąc pod uwagę, że mają w chyba całkiem szybko robić tam pasy po obu stronach? Pewnie ZDM napiszę, że nie_da_się a można to w formie uwag przesłać pełnomocnikowi.

PostNapisane: Pt maja 23, 2014 9:28 
Bywalec

Hermes napisał(a):
A warto biorąc pod uwagę, że mają w chyba całkiem szybko robić tam pasy po obu stronach?

Obiło mi się to kiedyś o uszy ale nie pamiętam na kiedy to jest planowane i na jakim odcinku.

PostNapisane: Pt maja 23, 2014 9:56 
Stały Bywalec

Pasy są projektowane od Raszyńskiej do al. Niepodległości. Projekt został w tym tygodniu złożony do uzgodnień. Będziemy szukać środków na realizację w tym roku. Na omawianym odcinku prawdopodobnie obustronne pasy mogą się nie zmieścić, ale projektu nie widziałem.

PostNapisane: Pt maja 23, 2014 12:35 
Bywalec

^^
Chętnie zobaczę projekt jeśli będzie taka możliwość.

PostNapisane: Pt maja 23, 2014 16:29 
Oberspammer

Maćkofff napisał(a):
skrzyżowania Koszykowej z Raszyńską przez co ustawiają się obok siebie, blokując jednocześnie pas dla rowerów.

Hm, moje doświadczenia z codziennych dojazdów tamtędy wskazują raczej na problem z wyjeżdżającymi z Nowogrodzkiej, którzy aby ustawić się w kolejce do dwóch rzędów samochodów stają w poprzek na pasie dla rowerów (po części ich rozumiem, bo alternatywy to stanie na przejściu dla pieszych lub liczenie na to, że ktoś im zostawi wolne miejsce i poczeka, aż wjadą zza przejścia, co przy obecnej kulturze jazdy jest nierealne). Z kierowcami stającymi na pasie w korku wzdłużnym zaś dość rzadko mam problemy - jeśli już to za przejściem na zakręcie.

Pozdrawiam,
Maciek

uczyć się na błędach.
..........(Włodzimierz Ścisłowski)

PostNapisane: Pn maja 26, 2014 8:22 
Bywalec

axxenfall napisał(a):
Maćkofff napisał(a):
skrzyżowania Koszykowej z Raszyńską przez co ustawiają się obok siebie, blokując jednocześnie pas dla rowerów.

Hm, moje doświadczenia z codziennych dojazdów tamtędy wskazują raczej na problem z wyjeżdżającymi z Nowogrodzkiej, którzy aby ustawić się w kolejce do dwóch rzędów samochodów stają w poprzek na pasie dla rowerów (po części ich rozumiem, bo alternatywy to stanie na przejściu dla pieszych lub liczenie na to, że ktoś im zostawi wolne miejsce i poczeka, aż wjadą zza przejścia, co przy obecnej kulturze jazdy jest nierealne). Z kierowcami stającymi na pasie w korku wzdłużnym zaś dość rzadko mam problemy - jeśli już to za przejściem na zakręcie.

Pozdrawiam,
Maciek

W takim razie trzeba się zastanowić, czy nie powinno się zamknąć samochodom wyjazdu z Nowogrodzkiej.

PostNapisane: Śr maja 28, 2014 15:17 
Sympatyk

Dwie informacje z Ronda Pniewskiego:
1. Poprawili wjazd z Dickensa na DDR wokół Ronda. Mój rower mówi, że jest niemal idealnie.
2. Rozpoczęli budowę DDR w Parku Szczęśliwickim wzdłuż Drawskiej.

Pisaliście już o tym, moim zdaniem też jest to słaby pomysł
1. Ingeruje w boisko, na którym dzieciaki grają w piłkę
2. Zastąpi chodnik wzdłuż Drawskiej, po którym jest poprowadzona biegowa ścieżka Nike, zresztą umieszczona na oficjalnej tablicy informacyjnej parku. Będą nieuchronne konflikty z biegaczami.

Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 205 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 21  Następna strona