luckym82 napisał(a):
jesli faktycznie tam na ul.Szanajcy jest sciezka
Jest, choć dziwny to twór. Nie dość że wciśnięto go w ulicę o ruchu uspokojonym, to jeszcze jej stan techniczny (krawężniki, blokowanie przez samochody) pozostawia wiele do życzenia. Ja tam jeżdżę jezdnią

Ale to już tak w ramach dygresji.
luckym82 napisał(a):
rozumiem ze dla was najwiekszy problem jesli chodzi o Solidarnosci to Szwedzka oraz koncowka na misiach
Dokładnie.
luckym82 napisał(a):
a Jagiellonska widze,ze sa jeszcze uwagi
To długi odcinek, w wielu miejscach niemniej kłopotliwy niż Radzymińska. Kluczowe miejsce na nim to chyba rondo Starzyńskiego oraz koniec ścieżki przy pętli Żerań FSO, co nie znaczy, że reszta jest zupełnie nieistotna

luckym82 napisał(a):
naprawde pracujemy-ale chyba jasne to jest dla nas (chyba dla Was tez) ze nie da rady tego zrobic zeby wszystko i wszystkim sie podobalo
Wierzymy jednak w możliwość osiągnięcia kompromisu satysfakcjonującego wszystkich

luckym82 napisał(a):
dobrze to ujal olek
Tez nie pierwszy dzień w tym siedzi

luckym82 napisał(a):
pamietajcie,ze narazie jestesmy na etapie opinii - zatem liczy sie tylko przebieg sciezki
Pamiętamy. Co więcej część z nas (przynajmniej ja i Olek pewnie też) pojawimy się we wtorek na radzie w ZDM.
luckym82 napisał(a):
a nie kolor,nawierzchnia,slupki,rozmalowania-to bedzie w nastepnym etapie-ale to juz Wy musicie wywalczyc np.asfalt itp
Zdaje sobie sprawę, że moje uwagi dotyczące przejść dla pieszych to juz organizacja ruchu. Ale w wielu miejscach zmiana organizacji wymaga zmiany przebiegu drogi rowerowej, stąd też moje postulaty wysunąłem już teraz. Podobnie jest ze słupkami - zmieszczenie ich przy zachowaniu skrajni względem ścieżki też gdzieniegdzie zapewne spowoduje konieczność zmiany jej przebiegu - dlatego zgłaszam to już teraz, choć na konsultacjach u inż ruchu też się zapewne zobaczymy

luckym82 napisał(a):
mam nadzieje,ze razem uda nam sie zrobic cos dobrego
Jeżeli jest wola, będą i efekty zapewne. W końcu ani my, rowerzyści, ani Wy, projektanci, nie gryziemy
luckym82 napisał(a):
chociaz na poczatku mieliscie troche obaw ze "firma spoza Warszawy"

Nie to bym chciał tu specjalnie objeżdżać naszych projektantów, ale po opiniowaniu niejednych już schodów na drodze rowerowej, ścieżki zmieniającej stronę ulicy co kilkaset metrów, czy drogi rowerowej z drzewem na środku, nawet się cieszę, że mogę powspółpracować sobie z ludźmi spoza Warszawy, którzy są o wiele bardziej mili i otwarci na współpracę i nie starają się patrzeć na nas jak na zło konieczne