Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 545 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 55  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt paź 16, 2012 14:43 
Zielony Oszołom

Dziś łatam Aleję KEN, na odcinku od Ciszewskiego do Płaskowickiej

1. Wniosek do ZOM o wykarczowanie krzaczorów na odcinku od Ciszewskiego do I.Gandhi:
Obrazek

2. Wniosek do ZOM o usunięcie słupków ze skrajni DDR przy stacji metra Natolin
Obrazek

3. Wniosek do ZDM o zniwelowanie niebezpiecznego krawężnika i znaku drogowego znajdującego się w świetle drogi
Obrazek

Obrazek

4. Wniosek do ZDM o załatanie dziury po zniszczonym progu na przejeździe przez ul. Płaskowickiej
Obrazek

PostNapisane: Wt paź 16, 2012 15:20 
Stały Bywalec

Widzieliście co się stało na KEN przy Metrze Ursynów? Czyżby w ramach usuwania różnych elementów ze skrajni DDR wykonuje się przesunięcie DDR? Na odcinku kilku metrów (!) zamieniono prawdopodobnie miejscami chodnik z DDR przez co zyskaliśmy dwa miejsca kolizji z pieszymi! Piszę prawdopodobnie bo teren jest zamknięty, brak przejazdu i przejścia. A co tam to kogo obchodzi, rowerzysta pojedzie ulicą pod prąd, matka z wózkiem (bliźniaczym!) poczeka kilka minut i też po walce z krawężnikami przemknie prawym pasem jezdni (tego wszystkiego byłem świadkiem). Teren dodatkowo jest przysypany piaskiem i nie jestem wcale pewny tego co pod tym piaskiem się znajduje. A może po prostu wykonawca jakiegoś remontu dał ciała i pomylił kolory kostki przy ponownym układaniu?

PostNapisane: Wt paź 16, 2012 16:37 
Zielony Oszołom

pszyszek napisał(a):
Widzieliście co się stało na KEN przy Metrze Ursynów?

Tam podobno budują windę z tunelu prowadzącego pod KEN i na stację. DdR pewnie wróci na swoje miejsce, ale zajęcie całego chodnika i DdRu to przegięcie.

PostNapisane: Śr paź 17, 2012 20:37 
Zielony Oszołom

Naprawa nawierzchni w ul. Rosoła (ta na odcinku od Migdałowej do Płaskowickiej) do kitu...
Panowie kostkę poprzekładali nierówno, szczelinę jedną załatali byle czym, a drugą zasypali piaskiem....

Wysłałem zawiadomienie o nienależytym wykonaniu naprawy.

Przed naprawą:
Obrazek
Po naprawie:
Obrazek

Fachowcy zasypali szczelinę piaskiem : )

PostNapisane: Cz paź 18, 2012 9:25 
Zielony Oszołom

Radna Dzielnicy Ursynów, Pani Magda Sokołowska, napisała petycję do Prezydenta Miasta w sprawie budowy drogi rowerowej Piaseczno - Warszawa wzdłuż ul. Puławskiej.

http://www.petycje.pl/petycja/8984/petycja_w_sprawie_budowy_sciezki_rowerowej_wzdluz_ul.pulawskiej.html

Poprzyjcie proszę ten wniosek!

PostNapisane: Cz paź 18, 2012 16:39 
Stały Bywalec

Fajnie, że ze strony radnych jest zainteresowanie tematem, ale ta petycja jest trochę słabo napisana. Nie rozumiem po co np. wtręt o wypożyczalniach roweru publicznego? Po pierwsze to założenie było takie, żeby stacje były usytuowane możliwie gęsto, dlatego w pierwszym etapie pojawiły się tylko w pólnocnej części Ursynowa, a nie ma ich np. na Kabatach czy Natolinie. I to nie znaczy, że te obszary nie należą do Ursynowa.

I przez to tylko petycja jest niepotrzebnie dłuższa.

No ale dobra, meritum, czyli to, że ta droga rowerowa jest tam potrzebna popieram obiema rękoma, więc się podpiszę ;)

PostNapisane: Pt paź 19, 2012 6:13 
Admin

A propos Puławskiej - w Programie Rozwoju Ruchu Rowerowego:

http://strategiatransportowa.um.warszaw ... ia-33.html

ścieżka wzdłuż Puławskiej została wymieniona jako planowana do realizacji w roku 2011 (tabela na stronie 51). Podejrzewam, że została już nawet wliczona do tych 381 km ścieżek w Warszawie, którymi chwaliła się pani prezydent.

PostNapisane: Pt paź 19, 2012 9:55 
Zielony Oszołom

Sympatyczny urzędnik z gminy Lesznowola zadzwonił dziś do mnie, żeby mnie zawiadomić że droga została oczyszczona. Co istotne: dowiedziałem się że Lesznowola zrealizowała to zadanie za pomocą własnych zasobów (bez angażowania Generalnej Dyrekcji Dróg...)

Jestem pod wrażeniem!

~Kris napisał(a):
"Wyczyściłem" drogę przy ul. Puławskiej, na odcinku Warszawa - Piaseczno.

Obrazek

Obrazek

Gmina Lesznowola wykazała maksimum dobrej woli wobec niespotykanego dotąd problemu: potrzeby oczyszczenia nawierzchni DDR. Otrzymałem nawet miły telefon z pytaniem czy na pewno piszę w sprawie DDR : )
Ostrzeżono mnie też uczciwie, że sprawa jest w gestii Generalnej Dyrekcji Dróg... i żebym nie żywił złudnych nadziei, chociaż wniosek oczywiście przekażą.

Tymczasem:
20 września - wniosek do gminy
26 września - telefon z gminy z pytaniem, o co mi właściwie chodzi.
04 październik - droga czyszczona.

PostNapisane: So paź 20, 2012 17:09 
Zielony Oszołom

ZDM obniżył progi na DDR w ul. Rosoła, na przejeździe przez ul. Belgradzką
(Zgłoszenie z 27 września 2012)

Przed interwencją:
Obrazek

Obrazek

I Obecnie:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

PostNapisane: N paź 21, 2012 7:35 
Zielony Oszołom

ZDM obniżył progi na DDR w ul.Rosoła, na przejeździe przez Migdałową
(Wniosek z 23 września 2012)

Przed zgłoszeniem:
Obrazek

Obrazek

Obecnie:
Obrazek

Obrazek

Zauważyłem zmianę techniki pracy. Do tej pory progi były wykopywane i układane ponownie. Na ostatnich dwóch skrzyżowaniach zaczęto je jednak ścinać ( stąd tyle pyłu w okolicy)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 545 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 55  Następna strona