Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 545 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 55  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: N cze 24, 2012 22:15 
Zielony Oszołom

~Kris napisał(a):
... i chyba czas przygotować następną porcję, żeby wykonawca nie wyszedł z wprawy.
Jeśli dobrze pamiętam, ZDM ma przeznaczone w tym roku 2 miliony na naprawę infrastruktury. Wykorzystajmy to : )

Z racji końca roku szkolnego już tam nie jeżdżę, ale pamiętam, że na skrzyżowaniu pileckiego/puławska były koszmarne krawężniki na przejeździe rowerowym przez skręt samochodów w prawo z puławskiej. Mam chyba nawet zdjęcia bo o mało tam zębów nie połamałem, gdy jeździłem.

Oto i one:
Obrazek

Jeżeli nie poszło pismo w tej sprawie to chętnie napisze. Podrzucisz wzór?

PostNapisane: Pn cze 25, 2012 8:49 
Zielony Oszołom

Hermes napisał(a):
~Kris napisał(a):
... i chyba czas przygotować następną porcję, żeby wykonawca nie wyszedł z wprawy.
Jeśli dobrze pamiętam, ZDM ma przeznaczone w tym roku 2 miliony na naprawę infrastruktury. Wykorzystajmy to : )

Z racji końca roku szkolnego już tam nie jeżdżę, ale pamiętam, że na skrzyżowaniu pileckiego/puławska były koszmarne krawężniki na przejeździe rowerowym przez skręt samochodów w prawo z puławskiej. Mam chyba nawet zdjęcia bo o mało tam zębów nie połamałem, gdy jeździłem.

Oto i one:
Obrazek

Jeżeli nie poszło pismo w tej sprawie to chętnie napisze. Podrzucisz wzór?

Ja nie pisałem w jeszcze w tej sprawie - jak najbardziej: wyślij wniosek!

Moje pisma wyglądają zwykle tak (przykład z przed paru dni):

Cytuj:
------ Wiadomość oryginalna ------
Temat: Wniosek o obniżenie nienormatywnych progów na drodze rowerowej w ul. Pileckiego, na przejeździe przez ul. Zięby
Data: Wed, 20 Jun 2012 12:24:44 +0200
Nadawca: Krzysztof Nawrocki <krzysztof.nawrocki@mikrosystem.pl>
Adresat: Zarząd Dróg Miejskich <zdm@zdm.waw.pl>
Kopia: Urząd Dzielnicy Ursynów <wom@ursynow.waw.pl>

Szanowni Państwo,
Wnoszę o obniżenie do przepisowej wysokości nienormatywnych progów na
drodze rowerowej w ul. Pileckiego, na przejeździe przez ul. Zięby.

Uzasadnienie:
Progi mają wysokość około 4 cm. Są niebezpieczne, i niezgodne z
obowiązującymi przepisami.

Załączam link do dokładnej lokalizacji, i dokumentację fotograficzną
(zdjęcia z 20 czerwca 2012):

http://www.panoramio.com/photo/74092514

http://static.panoramio.com/photos/orig ... 092518.jpg
http://static.panoramio.com/photos/orig ... 092521.jpg

Bardzo dziękuję, i proszę o odpowiedź drogą elektroniczną.

Kopia: Urząd Dzielnicy Ursynów

--
Pozdrawiam,
Krzysztof Nawrocki

PostNapisane: Wt cze 26, 2012 22:56 
Zielony Oszołom

Łatanie DDR w ul. Pileckiego

ZDM wymienił i obniżył progi na przejeździe przez ul. Roentgena.

Przed naprawą:
Obrazek

Po naprawie:
Obrazek

I na wysepce:
Obrazek

Jeśli chodzi o czas reakcji, to było mistrzostwo świata. Po moim pierwszym wniosku wykonawca nie zauważył punktu dotyczącego obniżenia progów, więc musiałem się przypomnieć. Po powtórnym wniosku ZDM zlecił wymianę 'w trybie pilnym': po 5 dniach od zgłoszenia remont został wykonany. Dziękuję i gratuluję szybkości : )

... na mojej liście został już tylko jeden punkt: obniżenie progów na przejeździe przez ul. Zięby.
CDN...

PostNapisane: Cz cze 28, 2012 15:58 
Stały Bywalec

Kris, gratuluję sukcesów w wyrównywaniu krawężników!

PostNapisane: Cz cze 28, 2012 17:49 
Zielony Oszołom

aradoslaw napisał(a):
Kris, gratuluję sukcesów w wyrównywaniu krawężników!

Nie mam amortyzatora... więc tam gdzie jeżdżę ma być równo : )

PostNapisane: Pt cze 29, 2012 15:33 
Stały Bywalec

w "Południu": o braku ciągłości ścieżki rowerowej wzdłuż Al. Sikorskiego (na ostatniej stronie):

http://issuu.com/poludnie/docs/poludnie ... wca_2012/1

PostNapisane: Pt cze 29, 2012 16:49 
Stały Bywalec

Radek, fajnie opisane. Ale a'propos zdjęcia umieszczonego w artykule, w tym konkretnie przypadku brak jest prawidłowo usytuowanego znaku końca drogi rowerowej więc wg znaków pionowych droga rowerowa nie jest przerwana.

PostNapisane: Pn lip 02, 2012 20:21 
Stały Bywalec

Rzeczywiście - nawet nie zwróciłem uwagi, że ten znak jest po niewłaściwej stronie, więc teoretycznie nie obowiązuje. Ale moim zdaniem to raczej niuans, który nie zmienia problemu jako takiego.

Zresztą na tym odcinku jest więcej takich kwiatków -np. kierowcy, którzy wyjeżdżają ze stacji benzynowej widzą znak informujący ich o przejeździe rowerowym. A żadnego przejazdu tam nie ma...

PostNapisane: Cz lip 05, 2012 23:26 
Sympatyk

~Kris napisał(a):
Jeśli chodzi o czas reakcji, to było mistrzostwo świata. Po moim pierwszym wniosku wykonawca nie zauważył punktu dotyczącego obniżenia progów, więc musiałem się przypomnieć. Po powtórnym wniosku ZDM zlecił wymianę 'w trybie pilnym': po 5 dniach od zgłoszenia remont został wykonany. Dziękuję i gratuluję szybkości : )

... na mojej liście został już tylko jeden punkt: obniżenie progów na przejeździe przez ul. Zięby.
CDN...

Ja pisałem w tej sprawie jakoś w listopadzie 2010, więc widać jedne wnioski realizują a inne "spławiają", bo mnie wówczas odpisali, że naprawy DDR będą wykonywane w ramach bieżącego utrzymania chodników...

PostNapisane: Pt lip 06, 2012 5:13 
Oberspammer

sailing_cyclist napisał(a):
Ja pisałem w tej sprawie jakoś w listopadzie 2010, więc widać jedne wnioski realizują a inne "spławiają", bo mnie wówczas odpisali, że naprawy DDR będą wykonywane w ramach bieżącego utrzymania chodników...

Sądzę, że jest to też kwestia osiągnięcia masy krytycznej - gdy w danej sprawie napisze kilka osób, są większe szanse, że do drogowców dotrze, że może faktycznie coś w niej jest pilnego.

Pozdrawiam,
Maciek

uczyć się na błędach.
..........(Włodzimierz Ścisłowski)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 545 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 55  Następna strona