Ostatnia wymiana uwag z 'klemensem' na temat przejazdu przez Las Kabacki zmotywowała mnie, żeby poprosić uprzejmie Lasy Miejskie o poprawę stanu nawierzchni na szlaku pieszo-rowerowym będącym przedłużeniem ul. Moczydłowskiej.
Przy błocie wolałem jechać Puławską czy nawet chodnikiem. A ponieważ jeżdżę do pracy wolałbym drogę mniej czułą na pogodę.
Wysłałem dziś wniosek w tej sprawie.
Temat: Wniosek o naprawę zniszczonej nawierzchni szlaku pieszo-rowerowego w Lesie kabackim, na przedłużeniu ul. Moczydłowskiej
Data: Fri, 22 Jun 2012 10:21:36 +0200
Nadawca: Krzysztof Nawrocki
Adresat:
sekretariat@lasymiejskie.waw.plKopia: Urząd Dzielnicy Ursynów <wom@ursynow.pl>
Szanowni Państwo,
Uprzejmie proszę, i składam wniosek, o pilną naprawę zniszczonej nawierzchni szlaku pieszo-rowerowego w Lesie kabackim, na przedłużeniu ul. Moczydłowskiej (Wjazd do lasu od strony północnej, na odcinku około 400 metrów od końca drogi asfaltowej.
Wnoszę o:
1. wyrównanie nawierzchni i uzupełnienie istniejących głębokich ubytków.
2. usunięcie połamanych fragmentów płyt betonowych wystających ponad nawierzchnię szlaku
3. utwardzenie nawierzchni szlaku w takim stopniu, żeby poruszające się po nim samochody służb odpowiedzialnych za utrzymanie lasu nie powodowały tak znacznych jak obecnie zniszczeń nawierzchni.
Uzasadnienie:
1. Obecny stan nawierzchni stwarza zagrożenie dla użytkowników tego szlaku. Głębokie dziury, koleiny, i wystające fragmenty płyt betonowych powodują wypadki wśród rowerzystów, a także prowadzą do kolizji pieszych i rowerzystów, kiedy jedni i drudzy próbują omijać przeszkody i zmuszeni są do poruszania się tym samym wąskim fragmentem szlaku.
2. Na wnioskowanym odcinku nawierzchnia jest obecnie zbyt miękka, żeby samochody służb odpowiedzialnych za utrzymanie lasu mogły się po niej poruszać nie powodując głębokich uszkodzeń. Na załączonej dokumentacji fotograficznej widać wyraźnie, jak bardzo służby utrzymania lasu przyczyniają się do niszczenia wnioskowanej drogi.
Załączam link do mapy z zaznaczoną lokalizacją szlaku, którego wniosek dotyczy:
http://www.panoramio.com/photo/74181522I dokumentację fotograficzną (zdjęcia z 21 czerwca 2012):

Dziękuję za zajęcie się moim wnioskiem, i proszę o odpowiedź drogą elektroniczną, zgodnie z Kodeksem Postępowania Administracyjnego.
Kopia: Urząd Dzielnicy Ursynów
--
Pozdrawiam,
Krzysztof Nawrocki