Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn kwi 02, 2012 13:10 
Stały Bywalec

O, i już jest odpowiedź:
Obrazek

Ciekawi mnie ta Jagiellońska od Solidarności do Ronda Wiatraczna... Jest mi ktoś w stanie wskazać jak to będzie szło? :D
Znalazłem WPF na którą się powołują, i przeraziło mnie to, co tam zobaczyłem:
http://puu.sh/nyxd

PostNapisane: Pn kwi 02, 2012 21:54 
Stały Bywalec

Ja się w sprawie tego skrzyżowania odbiłem od ZDM/ZMID/IR w iluśtam pismach rok temu. Stanęło na piśmie od IR do ZDM, że nie da się przejazdu rowerowego i przejścia ze wspólną sygnalizacją (luty 2011), a ja od tamtego czasu nie zdążyłem dopytać dlaczego (urodziło mi się dziecko, takie tam...). Bodajże ktoś inny wcześniej dostał odpowiedź w analogicznej sprawie, że byłoby niewidoczne.
ZDM sprawę zna, wie, że da się ludzi w niej spławiać od Annasza do Kajfasza (bo robią to od lat). Może zwrócić się do właściwej komendy policji o statystykę wypadków z udziałem rowerzystów na tym skrzyżowaniu (jak byk informacja publiczna, choć może przetworzona)?

PostNapisane: Wt kwi 03, 2012 6:58 
Zielony Oszołom

cyt"Ciekawi mnie ta Jagiellońska od Solidarności do Ronda Wiatraczna... Jest mi ktoś w stanie wskazać jak to będzie szło?" kon cyt:D
Bardzo interesujące jeśli chodzi o rozłożenie w czasie.Pewnie moje wnuki doczekają. :lol:

PostNapisane: Śr kwi 04, 2012 7:04 
Zielony Oszołom

anfit napisał(a):
Może zwrócić się do właściwej komendy policji o statystykę wypadków z udziałem rowerzystów na tym skrzyżowaniu (jak byk informacja publiczna, choć może przetworzona)?

Mogą nie mieć tak dokładnych informacji, a jedynie ile było wypadków w tym rejonie, bez wyszczególnienia czy to piesi czy rowerzyści, czy rowerzysta prowadził rower czy jechał po przejściu, które to pasy na tym skrzyżowaniu, itd.

"... we humans tend to screw up everything that's good enough as it is...or everything that we're attracted to, we love to go and defile it." - Chris Cornell

PostNapisane: Śr kwi 04, 2012 7:41 
Sympatyk

Powinni mieć bardzo szczegółowe statystyki z SEWiKu i jest to informacja publiczna. W Olsztynie jest problem z opisem dokładnego miejsca zdarzenia - posługują się np. numerami przejść dla pieszych, do których nie mogę się doprosić legendy. Służę przykładowym "wydrukiem" z olsztyńskiego SEWiKu jeśli ktoś jest zainteresowany.

PostNapisane: Śr kwi 04, 2012 15:31 
Stały Bywalec

Wreszcie się ogarnąłem i mam zdjęcia oraz widziałem, o który lewoskręt chodziło. Jeżeli tam wybudują ten przejazd to wartoby też zrobić oddzielny sygnalizator dla skręcających... :/

PostNapisane: Śr kwi 04, 2012 16:25 
Stały Bywalec

Nie zrobią, a dowodem wrogiego podejścia do niezmotoryzowanych niech będzie fakt skrócenia zielonego dla pieszych na wschodniej nitce ŻW z około 24 sek do około 8!

PostNapisane: Śr kwi 04, 2012 16:31 
Stały Bywalec

pszyszek napisał(a):
Nie zrobią, a dowodem wrogiego podejścia do niezmotoryzowanych niech będzie fakt skrócenia zielonego dla pieszych na wschodniej nitce ŻW z około 24 sek do około 8!

Zrobią albo i nie, nie przekonam się, dopóki nie napiszę ;)
Znaczy wiem, że przez pierwsze pół roku będzie "niedasieniemapieniedzyiwogole", ale kropla drąży skałę ;)

PostNapisane: Śr kwi 04, 2012 19:42 
Oberspammer

pszyszek napisał(a):

Trzeba walczyć z takimi decyzjami. Często są podejmowane nawet nie złośliwie, a kompletnie bezmyślnie. Na placu Zawiszy też po wprowadzeniu ZSRR (czy tam ZSSR, jak kto woli) ustawienia świateł dla pieszych były skandaliczne, jednak po (kilku) upomnieniach, udało się mniej więcej przywrócić stan normalności. A zatem -- do klawiatury! :)

Pozdrawiam,
Maciek

uczyć się na błędach.
..........(Włodzimierz Ścisłowski)

PostNapisane: Śr kwi 04, 2012 20:21 
Stały Bywalec

axxenfall napisał(a):
A zatem -- do klawiatury! :)

Jak będę tam przejeżdżał kolejny raz to się zapoznam jeszcze dokładniej z programem sygnalizacji. Wiem tylko, że na północnym wlocie jest strasznie duże opóźnienie pomiędzy jezdniami, a jest ono ustawione w celu umożliwienia skrętu w lewo z ŻiW w Banacha.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona