Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 545 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 55  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr mar 28, 2012 11:25 
Zielony Oszołom

Danon napisał(a):
Wracając z zakupów natknąłem się na sprzęt budowlany grzebiący w ziemi przy ddr na południe od skrzyżowania Pileckiego/Płaskowickiej). Niegdyś kończyła się ona ślepo - teraz ma być wpuszczona w jezdnię.

Morda cieszy mi się o tyle szerzej, że teraz obładowany zakupami bezpiecznie zjadę w osiedle. :D

PS: Prace wykonuje ZRiKD.

Pięknie!
A czy to ktoś z nas o to wnioskował? Jakoś nie wierzę, że UD sam wpadł na ten pomysł, chociaż chętnie publicznie odszczekam jeśli tak jest!

PostNapisane: Śr mar 28, 2012 11:39 
Zielony Oszołom

Ciąg pieszo-rowerowy: Puławska od Romera do D.Służewieckiej
Wnioskowałem o remont nawierzchni, która w zasadzie przestaje istnieć.
Cytuj:
2012-03-15 - Wniosek do ZDM o remont na wierzchni:
Szanowni Państwo,
Wnoszę o remont nawierzchni ciągu pieszo-rowerowego po wschodniej stronie ul. Puławskiej, na odcinku od Doliny Służewieckiej do ul. Romera.

Uzasadnienie:
Asfaltowa nawierzchnia tego ciągu uległa daleko posuniętej degradacji, i obecnie zagraża bezpieczeństwu użytkowników.
Zagrożeniem są bardzo liczne dziury, pęknięcia, i nierówności, które mogą prowadzić do wywrócenia się roweru. Rozpad nawierzchni jest już tak daleko posunięty, że miejscami możliwe jest poruszanie się wyłącznie samym środkiem ciągu, co - zwłaszcza przy ograniczonej widoczności - prowadzi do kolizji pieszych i rowerzystów.

Ciąg ten jest bardzo ważną i uczęszczaną drogą rowerową, łączącą Ursynów z centrum Warszawy, dlatego ruch rowerowy na tym odcinku jest duży - również po zapadnięciu zmroku, kiedy opisany odcinek jest szczególnie niebezpieczny. Zwracam uwagę, że w mojej ocenie obecny stan tego odcinka: czyli całkowicie zniszczona i niespełniająca żadnych standardów nawierzchnia, uprawnia wszystkich poszkodowanych użytkowników tej drogi do dochodzenia odszkodowania za poniesione straty od zarządcy drogi - czyli ZDM.

Załączam linki do dokumentacji fotograficznej. Zdjęcia z 13 marca 2012 roku:
http://static.panoramio.com/photos/orig ... 444127.jpg
http://static.panoramio.com/photos/orig ... 444130.jpg

Zwracam się też z prośbą do Urzędu Dzielnicy Ursynów o poparcie mojego Wniosku, i proszę o stosowną interwencję w Zarządzie Dróg Miejskich, lub w instytucji nadrzędnej.

Proszę o odpowiedź na mój wniosek drogą elektroniczną..
Kopia: Urząd Dzielnicy Ursynów

Dostałem właśnie odpowiedź z ZDM. Wygląda na to, że będą naprawiać...
https://docs.google.com/open?id=0B1QOxNvU8OLHOXZ4VEVWWDdURnFucmRYRVNwUzZFQQ

Czy może zbyt optymistycznie interpretuję odpowiedź?

PostNapisane: Śr mar 28, 2012 15:31 
Sympatyk

~Kris napisał(a):
Danon napisał(a):
Wracając z zakupów natknąłem się na sprzęt budowlany grzebiący w ziemi przy ddr na południe od skrzyżowania Pileckiego/Płaskowickiej). Niegdyś kończyła się ona ślepo - teraz ma być wpuszczona w jezdnię.

Morda cieszy mi się o tyle szerzej, że teraz obładowany zakupami bezpiecznie zjadę w osiedle. :D

PS: Prace wykonuje ZRiKD.

Pięknie!
A czy to ktoś z nas o to wnioskował? Jakoś nie wierzę, że UD sam wpadł na ten pomysł, chociaż chętnie publicznie odszczekam jeśli tak jest!

nie chwaląc się, to chyba dzięki mnie ;)

http://forum.masa.waw.pl/index.php?topi ... 2#msg28852

PostNapisane: Śr mar 28, 2012 16:32 
Oberspammer

Niecałe 4 tygodnie od pisma do robót w terenie? 8-, Jestem pod wrażeniem.

Pozdrawiam,
Maciek

uczyć się na błędach.
..........(Włodzimierz Ścisłowski)

PostNapisane: Śr mar 28, 2012 16:42 
Sympatyk

Z odpowiedz wynika, że było to już zaplanowane wcześniej, ale może moje pismo przyśpieszyło proces realizacji ;)

PostNapisane: N kwi 01, 2012 21:38 
Zielony Oszołom

Nie wytrzymałem, i wysłałem dziś wniosek do ZDM o przesunięcie słupków, i obniżenie makabrycznych progów na przejeździe przez ul. Roentgena (przy skrzyżowaniu z ul. Pileckiego)
Liczę na to, że na początku kwietnia budżet na remonty jeszcze nie jest wyczerpany...

Obrazek
Progi od frontu:
Obrazek
Progi widziane z boku:
Obrazek

PostNapisane: Pn kwi 02, 2012 15:00 
Sympatyk

~Kris napisał(a):
Nie wytrzymałem, i wysłałem dziś wniosek do ZDM o przesunięcie słupków, i obniżenie makabrycznych progów na przejeździe przez ul. Roentgena (przy skrzyżowaniu z ul. Pileckiego)

Wyręczyłeś mnie. :D

Swego czasu bodajże w 2009 roku wysłałem pismo w sprawie obniżenia krawężników na ww. skrzyżowaniu na obu przejazdach rowerowych - obniżono tylko na tym w ciągu ddr Roentgena - Ciszewskiego.

PostNapisane: Pn kwi 02, 2012 19:47 
Zielony Oszołom

Danon napisał(a):
Wyręczyłeś mnie. :D

Swego czasu bodajże w 2009 roku wysłałem pismo w sprawie obniżenia krawężników na ww. skrzyżowaniu na obu przejazdach rowerowych - obniżono tylko na tym w ciągu ddr Roentgena - Ciszewskiego.

:D
Zachęciło mnie to, że moje dwa ostatnie wnioski (z początku marca) ZDM przyjęło i przekazało już do realizacji firmie remontowej. Piałem w sprawie obniżenia niebezpiecznych progów na przejeździe przez ul. Romera (przy Puławskiej), i o remont nawierzchni ciągu pieszo-rowerowego przy Puławskiej od Romera do Doliny Służewieckiej.
Może niepostrzeżenie - pod naszymi nogami - świat zmienił się na lepsze : )

PostNapisane: Pt kwi 06, 2012 9:57 
Stały Bywalec

Poniżej odpowiedź BDiK w sprawie 10 postulatów rowerowych

https://picasaweb.google.com/1035626811 ... 3564193698

Warto zwrócić uwagę na punkt dotyczący pasów dla rowerów. BDiK stawia alternatywę: albo pasy dla rowerów albo parkujące samochody. To może namieszać, bo nie sądzę, żeby Urząd Dzielnicy Ursynów się palił do likwidowania miejsc parkingowych.

PostNapisane: So kwi 07, 2012 12:20 
Zielony Oszołom

W 2011 wnioskowałem o budowę chodnika i ścieżki na tym odcinku:
Obrazek
Obrazek

Urząd Dzielnicy odpisał, co przedsięwziął w tej sprawie:
https://docs.google.com/open?id=0B1QOxNvU8OLHNmhqVG1JOVJRemFEUjVUWG05T3BlUQ

Zastanawia mnie wzmianka o budowie w tym miejscu również miejsc parkingowych - ja, w każdym razie, o nie nie wnioskowałem.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 545 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 55  Następna strona