Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: So lip 02, 2011 19:35 
Admin

Mam inny pomysł. Zamiast zmuszać inż-rucha do T-22 bez kontrapasa (lub z) przy parkowaniu z czym jest problem, można zaproponować inne obejście tematu:

Likwidację jednokierunkowości ulicy. Znaczy zdejmujemy D-3 z jednej strony i "minusy" (B-2) z drugiej. ALE z jednej strony (z tej co było B2) stawiamy znaki B-3/4/6 albo B-15 z ograniczeniem szerokości pojazdu do 1m, by de facto tylko jednoślady mogły wjechać w tym drugim kierunku.

Na taką organizację chyba CzeKa nic nie mówi, że się nie da z powodu parkowania ;)

PostNapisane: So lip 02, 2011 22:48 
Zielony Oszołom

Albo robimy coś popularnego w Kopenhadze -- z jednej strony normalny wlot, z drugiej zakaz ruchu samochodów i motocykli.

Tytuł: B-1 + T-22
PostNapisane: Pt lip 08, 2011 19:04 
Zielony Oszołom

Śpieszę donieść, że odkryłem niedawno niespodziewanie (aż trzecie?) stanowisko dwóch gatunków B-2+T-22 występujących w symbiozie na znacznym obszarze naszego kontynentu, ale w mikroklimacie Warsiawki tępione i ginące w duecie. Oto ono.

Obrazek

Nie zdradzam miejsca, bo gdy wiadomy urzędnik dowie się, że nie ma tam oznakowania poziomego, to gotów pojechać i wyrwać toto z korzeniami, spalić i zarządzić kwarantannę w całej dzielnicy oraz narobić komuś kłopotów.

A swoją drogą, to nie można autorom odmówić przezorności. W razie inspekcji Inżyniera nad inżynierami można wytłumaczyć, że T-22 odnosi się nie do B-2 lecz do T-24 ;-)

Obrazek

Mamy tu niewątpliwie walor ciekawostki, choć pożytek niewielki, gdyż kawałeczek dalej wszystko wraca do warsiaskiej normy:

Obrazek

Jack

PostNapisane: Pt lip 08, 2011 20:53 
Zielony Oszołom

Podobnie udało mi się przy Agrykoli - od Szwoleżerów. I podobnie jest pewne niedopatrzenie ze strony ZTP
Sukcesy:
ObrazekObrazek
Skleroza urzędnicza:
ObrazekObrazek
Choć to pierwsze może być równie dobrze galasmysłem...

Przy okazji (choć o to nie wnioskowałem) zlikwidowali kretyńskie łuki wymagające redukcji prędkości do <=15km/h na dole Agrykoli. Witać tu też dość swobodne podejście do tematu oznakowania pasów rowerowych jako DDR (w drugą stronę jest C-13):
Obrazek

Przy okazji #2 - ww. miało miejsce jeszcze w maju, czekałem gdyż nie chciałem im wytykać czegoś, co może być w trakcie robót. Teraz jednak zauważyłem to:
Obrazek
Chwali się, chwali!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3