Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn maja 23, 2011 14:11 
Zielony Oszołom

https://docs.google.com/leaf?id=0BxBtWT ... y=CMObjPoG

Jeżdżę małą Grochowską co najmniej dwa razy dziennie , pod prąd.Mijam się z pojazdami jadącymi z przeciwka i bez problemu , mieścimy się ( w tym również z policją i SM).Żaden patrol nie zwrócił mi uwagi że źle robię.Wniosek nasuwa się jeden, ZDM woli bezczynność i twierdzenie nie da się.Przyznaje powtórnie nagrodę Złotego Bema za miganie się od wyznaczonych ,statutowych działań.

PostNapisane: Pt cze 17, 2011 17:27 
Zielony Oszołom

W związku z opinią GDDKiA ws. ruchu rowerów pod prąd, która pojawiła się na stronie ZM, postanowiłem napisać wniosek o umożliwienie ruchu pod prąd rowerów na lokalnych uliczkach jednokierunkowych na Żoliborzu. Zastanawiam się tylko:

1. Czy ws. każdej ulicy napisać oddzielny wniosek, czy też napisać jeden wniosek zbiorczy?

2. Ws. których ulic wystąpić (to pytanie głównie do tambylców)?

Póki co mam zamiar zawalczyć o

- Koźmiana, na odcinku Dygasińskiego-Sułkowskiego
- Sułkowskiego
- Czarnieckiego na odcinku Mierosławskiego - Pl. Inwalidów - Lisa-Kuli

Mam jednak silne wrażenie, że na Żoliborzu takich ulic jest dużo więcej. Proszę o propozycje.

PostNapisane: Pt cze 17, 2011 17:36 
Zielony Oszołom

Po kilkakrotnym przeczytaniu w/w opinii jest ona dla mnie jasna. Naciskać na wyznaczanie ruchu rowerowego pod prąd i kontr pasy.Zastanawiam się w jaki stopniu na "mgr-ów" z ZDM będzie miała wpływ ta opinia.Trzeba ZDM-owi podesłać lekturę do czytania i stosowania. Ja oprę się na niej pisząc ponownie o dopuszczenie rowerów pod prąd na serwisowej Grochowskiej.

PostNapisane: Pt cze 17, 2011 17:57 
Zielony Oszołom

grzcie2083 napisał(a):
Zastanawiam się w jaki stopniu na "mgr-ów" z ZDM będzie miała wpływ ta opinia.

Na ZDM to nie wiem, ale ja mam zamiar napisać wniosek ws. ulic, które nie są w zarządzie ZDM-u, lecz dzielnicy Żoliborz.

Kiedyś napisałem taki wniosek ws. ul. Stanisława Augusta na całkiem zachodnim odcinku, ale pozostał on zupełnie bez rozpoznania, a ja sprawę odpuściłem. Urząd Dzielnicy Praga Południe nie lubi rowerów. Grzegorz, może teraz Ty spróbuj, skoro jest ta opinia GDDKiA.

PostNapisane: Pt cze 17, 2011 19:05 
Oberspammer

Stary Trampek napisał(a):
Grzegorz, może teraz Ty spróbuj, skoro jest ta opinia GDDKiA.

InżRuch opinii Gdaki się nie boi.
Wymiennie użyje dwóch odpowiedzi:
1.) Występuje parkowanie, nie do pogodzenia z pasami rowerowymi (tymi "pro", jak i kontra).
2.) Brak miejsca do wyznaczenia pasa (choć jak rozumiem opinię Gdaki, to oznakowanie pionowe (T-22) jest "wyznaczeniem" wystarczającym, bez konieczności malunków na jezdni...)

PostNapisane: Pt cze 17, 2011 20:11 
Zielony Oszołom

Czy spodziewasz się że naczelny Zadymiarz odpowie tak jak w tym piśmie?
https://docs.google.com/leaf?id=0BxBtWT ... y=CMObjPoG
cyt"obecna szerokość ulicy jest nie wystarczająca" kon cyt- zmierzyłem,kłamią
cyt"powyższa zmiana pogłębiła by deficyt miejsc parkingowych"- kon cyt w tej chwili pojazdy parkują już nawet na trawnikach,i pod znakiem B-36 ,na ZDM i Inż Ruchu ,policji nie robi to wrażenia
cyt" protesty mieszkańców"kon cyt -ale tylko tych których okna wychodzą na małą Grochowska.Reszta parkuje swoje autka od podwórka i zmieściło by się jeszcze wiele.No i jeszcze parę wykrętów w stylu ZDM i IR "nie da się".Da się,tylko trzeba ruszyć 4 litery. :lol:

Ale,ale,zaraz zaraz. ZDM w/w piśmie zaleca nam ,mi, jazdę rowerem następna ulicą równoległą jaką jest ulica Kordeckiego.
Ulica jednokierunkowa na odcinku od Garwolińskiej do Wspólnej Drogi.Szkoda ze nie w zarządzie ZDM , ale napiszemy do Wydz Infrastruktury Urzędu dzielnicy Pragi Płd i i poprosimy o udostępnienie jazdy rowerem pod prąd od Wspólnej Drogi do Garwolińskiej powołując się na pismo ZDM-u !!!
Zobaczymy co na to Inż Ruchu.

PostNapisane: Pt cze 17, 2011 21:44 
Oberspammer

grzcie2083 napisał(a):
Zobaczymy co na to Inż Ruchu.

Jak to, co?
To, co zwykle!*) :lol:

*) Przypomina mi się rysunek Mleczki, z kelnerem lejącym w mordę klienta :mrgreen:

PostNapisane: N cze 19, 2011 15:21 
Zielony Oszołom

Ze strony Stowarzyszenia Rowerowy Szczecin.
http://rowerowy.szczecin.pl/index.php?o ... placow-ddr
Po prostu -niebo.

PostNapisane: Cz cze 23, 2011 7:28 
Admin

Monty B. Ike napisał(a):
InżRuch opinii Gdaki się nie boi.
Wymiennie użyje dwóch odpowiedzi:
1.) Występuje parkowanie, nie do pogodzenia z pasami rowerowymi (tymi "pro", jak i kontra).
2.) Brak miejsca do wyznaczenia pasa (choć jak rozumiem opinię Gdaki, to oznakowanie pionowe (T-22) jest "wyznaczeniem" wystarczającym, bez konieczności malunków na jezdni...)

Dobrze rozumiesz. Konieczność malunków występuje tylko w przypadku użycia znaków F-19. Bez nich wystarczy T-22 i nie ma znaczenia żadne parkowanie.

PostNapisane: Cz cze 23, 2011 10:03 
Oberspammer

olek napisał(a):
Dobrze rozumiesz. Konieczność malunków występuje tylko w przypadku użycia znaków F-19. Bez nich wystarczy T-22 i nie ma znaczenia żadne parkowanie.

Przekonaj o tym naszego RuchInża (który tego rozumieć nie chce), to dostaniesz w wyrazie wdzięczności... no, na przykład olej do łańcucha i aplikator z glejem do dętek, zapobiegającym wyciekowi powietrza w razie przebicia... :wink:

Awantury na ten temat, na różnych szczeblach, trwają od dawna. Np. "ze względów bezpieczeństwa" nie zezwolił na zastosowanie T-22 przy drodze wyjazdowej z trelinki, spod blokowca, używanej prawie wyłącznie rano przez śmieciarzy -- pod zakazem wjazdu (B-2) jest "nie dotyczy służb komunalnych", a już "i rowerów" dodać nie pozwolił -- te straszne kolizje rowerzystów z nadjeżdżającymi po cichu śmieciarkami, you know... :mrgreen:

Ostatnio edytowano Cz cze 23, 2011 10:05 przez Monty B. Ike, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona