grzcie2083 napisał(a):
Niniejszym obalam mit o jakich kolwiek czynnościach (nie)wykonywanych na terenach podległych ZOM i jego wykonawcom .Fakt powyższy stwierdziłem już w X 2010r i trwa on do dziś ( zdjęcia z 07.04.2011r.)miejsce Warszawa ul Z.Krasińskiego 36 obok cukierni.
(...)
Gorąca prośba do aktywnych cyklistów o obserwację drażliwego miejsca.Czas pokaże jak szybko ZOM podniesie rękawicę.
A tu akurat niekoniecznie masz pełną rację. To jest błoto regularnie nanoszone przez samochody (dostawcze?) które wjeżdżają przez to co zostało z trawnika na "parking" w pobliżu budek sklepowych.
Ostatnio pojawiły tam się betonowe baby zagradzające przejazd, oczywiście rychło baby zostały tak przestawione, że spełniały wyłącznie rolę "dekoracyjną" (ach to społeczne zaangażowanie!)

Ale chyba kroi się tu jakieś
rzeczywiste wygrodzenie - dziś zauważyłem słupki i oznakowanie poziome pośrodku drogi rowerowej, mam nadzieję że wkrótce dołączą do nich słupki na opasce ul. Broniewskiego, a trawnik będzie zrekultywowany.
Myślę że to efekt Twoich pism, Grzegorzu.

I na pocieszenie, w ramach oderwania od siermiężnej polskiej rzeczywistości: my tu o zmechanizowanym odśnieżaniu, a Berlin ma nawet specjalizowane zamiataczki do Dróg rowerowych: