Dokładnie, tam już jest zainstalowany system kamer. Wystarczy dołożyć dwie jedną przy głównym wyjściu a druga przy wyjściu z tyłu (chyba, że już są - ja ich przynajmniej nie zauważyłem). Nie musi też żaden Pan na to patrzeć, wystarczy, że będzie zapis i w razie kradzieży będzie możliwość namierzenia złodzieja.
A jeszcze kilka uwag, który mi przyszły do głowy gdy jechałem dziś koło Blue City. Po pierwsze, od strony północno wschodniej, przy wejściu do tej części BC gdzie znajdują się siedziby firm znajduje się kilka porządnych stojaków rowerowych (tj. w kształcie odwróconej litery U). Jest ich jednak chyba stanowczo za mało, bo jak zauważyłem wszystkie były zastawione przez rowery, a dodatkowo wszystkie okoliczne obiekty do których da się przypiąć rower także były obstawione przez rowery.
Podobnie sytuacja wyglądała dziś od strony tylnego wejścia, a dokładnie tak:

Fatalnie się przypinało rower do barierki w takim tłumie. Warto więc może przy konsultacjach z władzą BC podkreślić także kwestię ilości tychże stojaków, najlepiej opatrzyć to odpowiednimi zdjęcia z przepełnionymi stojakami (mogę takich dostarczyć w razie czego).