Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona

Za jaką podwyżką cen ZTM jesteś?
Ankieta wygasła Cz sty 17, 2008 15:47
Jestem przeciwko jakiejkolwiek podwyżce 7%  7%  [ 1 ]
Jestem za podwyżką, jeśli ZTM będzie miało obowiązek zwiększenia zakresu usług KM 27%  27%  [ 4 ]
Jestem za podwyżką, ale ceny za parkowanie w mieście też muszą wzrosnąć 60%  60%  [ 9 ]
Jestem za podwyżką, ale nie podobają mi się proponowane rodzaje biletów 0%  0%  [ 0 ]
Jestem generalnie za podwyżką cen ZTM 7%  7%  [ 1 ]
Niczego nie jestem pewien 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 15
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr kwi 27, 2011 5:47 
Zielony Oszołom

No nie no! Nie dość, że drożeją bilety ZTM, to jeszcze parkowanie w centrum... Wreszcie ludzie zaczną się przesiadać na rowery, a przecież nie o to chodziło! Infrastruktura miejska nie jest na to przygotowana!

"... we humans tend to screw up everything that's good enough as it is...or everything that we're attracted to, we love to go and defile it." - Chris Cornell

PostNapisane: Śr kwi 27, 2011 7:51 
Zielony Oszołom

I zamiast wreszcie połączyć jednorazowy z 40min to cenę tego drugiego zwiększymy o +20gr, żeby te minutowe nie wygryzły jednak jednorazowego z rynku...

PostNapisane: Śr kwi 27, 2011 11:05 
Bywalec

Masakra.
Jak ma się do tego promowanie ekologicznego i bardziej racjonalnego zbior-komu?
Jeśli nawet 1/3 oburzonych pasażerów przesiądzie się do swoich aut, to miasto się zapcha, zatka, wszystko stanie!
Nie mówiąc o hałasie, spalinach, rozjeżdżonej zieleni (parking na trawniku).
Żeby jeszcze podniósł się chociaż poziom świadczonych usług... Z Józefosławia i Julianowa nie ma możliwości podjazdu pod stację PKP Piaseczno. Mimo że jest autobus ZTM linii 739, który mógłby to zrobić. Nie ma pieniędzy. W związku z tym mieszkańcy są skazani albo na autobus - co 30 minut, brak buspasa na Puławskiej równa jego opłacalność do samochodu. Albo samochód.
No albo moje rozwiązanie, ale nie dla wszystkich.

Bisette

PostNapisane: Pn maja 30, 2011 0:56 
Oberspammer

http://politykier.pl/kat,1025797,wid,13 ... caid=6c649
Cytuj:
Dzięki radnym PO bilety będą droższe

"Stało się. Stołeczni radni Platformy Obywatelskiej bez skrupułów podnieśli wczoraj ceny biletów komunikacji miejskiej. Jak na ironię, gigantyczną podwyżkę zawdzięczamy głównie osobom, które wożą się luksusowymi samochodami" - donosi Super Express.

To była najgorętsza sesja rady miasta ostatnich lat. Wszystko za sprawą podwyżek biletów komunikacji miejskiej. Już od 16 sierpnia za zwykły bilet na autobus zapłacimy 3,60 zł. Jak czytam w gazecie, Hanny Gronkiewicz-Waltz na sesji nie było. Ale wiceprezydent Jacek Wojciechowicz, szef ZTM Leszek Ruta i radni PO przez kilka godzin bronili podwyżek w jej imieniu. Zasłaniali się inflacją, dziurą budżetową i ulepszaniem taboru.

- Oczywiście możemy nie kupować autobusów i czekać, aż wszystkie ikarusy się spalą - argumentowała wiceprzewodnicząca PO, Zofia Trębicka. Opozycja próbowała przekonywać, że warszawiaków na taką podwyżkę nie stać. Bezskutecznie. Może dlatego, że większość z radnych Platformy jeździ nie środkami komunikacji miejskiej, a samochodami. Niektórzy, mają ich nawet po kilka.

Obrazek
Od połowy sierpnia lepiej przesiąść się na rower
(fot. PAP / Paweł Kula)

PostNapisane: Wt cze 21, 2011 9:55 
Oberspammer

http://www.kzkgop.com.pl/informacje/p-1 ... aryfa.html

Cytuj:
Zgromadzenie KZK GOP podjęło uchwałę o dotyczącą zmiany taryfy. Prawo do bezpłatnych przejazdów komunikacją miejską stracą radni, natomiast 100-procentowa zniżka zachowana została dla osób po 70. roku życia. Od 1 sierpnia zmienią się ceny wszystkich biletów KZK GOP. Podczas sesji Zgromadzenia zapowiedziano także, że od 2012 roku do taryfy KZK GOP wprowadzona zostanie taryfa czasowa.

Nowa taryfa, która obowiązywać będzie od 1 sierpnia 2011 roku:

Bilety jednorazowe

W granicach jednego miasta (gminy)
Bilet normalny 2,80 zł
Bilet ulgowy 1,40 zł

uczyć się na błędach.
..........(Włodzimierz Ścisłowski)

PostNapisane: Wt cze 21, 2011 14:11 
Oberspammer

Może coś w tym jest, ale wyczytalem ostatnio, że w Katowicach zarabia się średnio więcej niż w Warszawie.

PostNapisane: Wt cze 21, 2011 15:55 
Zielony Oszołom

Nota bene, w Katowicach kwartalna opłata za abonament parkingowy wynosi 70 zł, natomiast miesięczna -- 30 zł. W Warszawie za rok płaci się tyle, ile w Katowicach za miesiąc.

PostNapisane: Wt cze 21, 2011 22:58 
Stały Bywalec

ajarmoniuk napisał(a):
Nota bene, w Katowicach kwartalna opłata za abonament parkingowy wynosi 70 zł, natomiast miesięczna -- 30 zł. W Warszawie za rok płaci się tyle, ile w Katowicach za miesiąc.

Skasuj ten post jak najszybciej, bo jak się zorientują to i u nas podniosą.
Pomimo, że najchętniej jeździmy na rowerach to jednak samochody też
posiadamy. Przecież na urlop nad morze, czy na znajomy pogrzeb (oby jak
najrzadziej) gdzieś tam w Polsce nie weźmiemy rodziny na ramę.
A parkować gdzieś trzeba.

PostNapisane: Wt cze 21, 2011 23:15 
Zielony Oszołom

Mnie najbardziej złości że likwidują 7- i 14- dniówki. Jak wprowadzali przymusową personalizację WKM, to mówili: przecież jak ktoś nie chce personalizować, to może jeździć na 14-dniowych.

Banda zakłamanych łotrów. Zwłaszcza że teraz jest mnóstwo biletomatów, są bilety komórkowe, więc nie trzeba specjalnie drukować i dystrybuować tych (rzekomo) rzadziej używanych odmian.

GFM napisał(a):
Pomimo, że najchętniej jeździmy na rowerach to jednak samochody też
posiadamy.

A parkować gdzieś trzeba.

Bardzo proszę, mów wyłącznie za siebie. Ja tam nieraz widuję rodziny po pociągach i nie wydaje mi się, że to są jacyś obywatele II kategorii, ani że fura jest niezbędnym atrybutem człowieka XXI wieku.

PostNapisane: Śr cze 22, 2011 2:52 
Stały Bywalec

Jak to jest raz na x czasu, czyli od tak zwanego "wielkiego dzwonu" - to taniej jest wziąć TAXI niż przez cały rok ponosić koszty posiadania samochodu (w nadziei, że liczba pogrzebów w rodzinie uczyni tą inwestycję "opłacalną").

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona