Cytuj:
Bo na razie to są marzenia o budowie promu kosmicznego po zakupie wiertarki w Tesco i paczki nitów na bazarze.
I jak na razie od 3 dni ten prom kosmiczny jeździ, podobnie jak inne promy kosmiczne co pojechaly i dojechały nawet do mety, a miały nie jeździć, na opolszczyźnie, w śląskiem, w wielkopolsce, w łódzkiem.
Cytuj:
I tu właśnie wychodzi Twój totalny brak praktyki... PK można zrobić wcześniej.. czyli można to zrobić w Skierniewicach...
Co zresztą ligicznie przypuściłem w poprzednim poście. Jak też napisałem wcześniej ja rozkładu personalnie nie układałem, ten co go pisał na tym forum nie uczestniczy. Więc wybacz, ale do mnie te uwagi o praktyce nie muszą się więc stosować.
Cytuj:
I na te drzwi też potrzeba czasu...
Jakimś cudem w poprzednim rozkładzie ułożonym przez pracownikow KM (zakładam, że znają się na rzeczy zgodnie z twoimi standardami) zepsute drzwi też jeździły, a nawet kible bez wody tuż po wyjeździe ze sztabu KM na Grochowie, więc nie widzę sensownosci twojego argumentu w stosunku do rozkładu ZM.
Cytuj:
A z punktu widzenia pasażera? ... A zapomniałem chyba ważniejsze są wskaźniki efektywności i inne statystyczne cuda... a pasażer... nie se radzi.
Wyprowadzę cię z błędu. Ważny jest zarówno pasażer, jak i efektywność. Ja rozumiem, że według Ciebie dla jednego pasażera należy ciagać przez pół Polski 2 lub nawet 3 ezt. Dogmat jednego pasażera przypomna o swoiskim liberum veto. "Jesli pociąg nie jedzie wyłącznie dla mnie, to ja nie jadę". Prawda jest taka, że w wyniku prac PLK na odcinku Nasielsk-Ciechanów są maciupkie, w stosunku do tego co można osiagnąć na skutek terminowego i atrakcyjnego kursowania na odcinku Nasielsk-Warszawa, ktory teoretycznie powinien już byc w całości otwarty na dwoch torach z pelną szlakową. Takie sa na razie realia i tego nie zmienimy, chyba, że popracujemy razem młotkiem na torach np: w Świerczu.
Cytuj:
Chciałbym poznać zebrane przez Was dane statystyczne i porównać z moją praktyka podróżowania... może po prostu wybierałem jako pasażer statystycznie złe połączenia.
Odebrany przez Urząd Marszałkowski od nas materiał jest własnością UM, więc udostepnic mogłbym Ci go prywatnie i tylko za umową, że nie przekażesz danych dalej. Dlatego wlaściwą drogą, abyś te zebrane dane poznał jest wystapienie o te dane do UM. Wszystkiego nie możemy podać Ci na tacy tutaj, nie narazając się na jakies sankcje umowne. Potem możesz się już z nas naigrywać do woli.