Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 20, 2007 12:54 
Początkujący

Witam,
robicie kawał dobrej roboty, już się nie mogę doczekać tej ścieżki rowerowej:)
dojeżdżam codziennie do pracy Ząbki - Centrum i każde udogodnienie na tej trasie bardzo mnie ucieszy :D
Tak trzymać :!:
Pozdrawiam
Anka

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 13, 2007 0:34 
Greenpisarz

Czy mnie wzrok myli? Jaką nawierzchnię ma NOWA ścieżka na rondzie Starzyńskiego i okolicach?

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 14, 2007 7:57 
Admin

jacor napisał(a):
Czy mnie wzrok myli? Jaką nawierzchnię ma NOWA ścieżka na rondzie Starzyńskiego i okolicach?

Nie wiem, co mówi Twój wzrok - mój twierdzi, że ma nawierzchnię z kostki ;-) Ale ścieżka na Starzyńskiego jest elementem tej samej inwestycji co estakady nad rondem, więc oficjalnie jest w budowie od mniej więcej roku i pole manewru jest tutaj niewielkie. Jeśli popatrzysz na projekt ścieżki wzdłuż Jagiellońskiej, to niektóre odcinki w rejonie są tam zaznaczone innym kolorem - to właśnie to, co się teraz buduje.

Inna sprawa, że ZDM należy się ochrzan za niewzięcie pod uwagę wyników konsultacji społecznych...

Tytuł:
PostNapisane: So cze 16, 2007 13:13 
Oberspammer

Przypominam tylko, że w Polsce konsultacje społeczne nie mają wyników, tylko uwagi, wnioski oraz ustosunkowanie się do nich. Przy czym te konsultacje, które były w sprawie Starzyńskiego organizował sam inwestor, który nie był zobowiazany do konsultacji - więc i obowiązek publikacji wyników etc. jest wątpliwy formlanie do udowodnienia.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 17, 2007 21:47 
Stały Bywalec

Wojtek napisał(a):
Przypominam tylko, że w Polsce konsultacje społeczne nie mają wyników, tylko uwagi, wnioski oraz ustosunkowanie się do nich.

Oj, nawet z tym ustosunkowaniem sie to zwykle jest cienko.

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 19, 2007 9:44 
Admin

Wojtek napisał(a):
Przypominam tylko, że w Polsce konsultacje społeczne nie mają wyników, tylko uwagi, wnioski oraz ustosunkowanie się do nich. Przy czym te konsultacje, które były w sprawie Starzyńskiego organizował sam inwestor, który nie był zobowiazany do konsultacji - więc i obowiązek publikacji wyników etc. jest wątpliwy formlanie do udowodnienia.

Warto jeszcze dodać, że "konsultacje" były robione na tydzień czy dwa przed wejściem wykonawcy na plac robót, czyli w momencie, gdy wszystkie plany, projekty itp były zaklepane i trudne do zmiany. Tak też się robi tylko u nas.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 10, 2007 11:55 
Admin

Propozycja pisma do ZDM w sprawie drobnej poprawki na rondzie:

Cytuj:
Zwracamy się z wnioskiem o wykonanie azylu na przejściu dla pieszych i przejeździe dla rowerów przez ul. Starzyńskiego na południowym wlocie Ronda Starzyńskiego.

Po niedawnym wyremontowaniu nawierzchni samochody rozwijają większe prędkości, co utrudnia pieszym i rowerzystom pokonanie jezdni. Dodatkowe utrudnienie stanowi też znaczna w rejonie przejścia szerokość jezdni (ok. 13 m, mimo jedynie dwóch pasów ruchu), wydłużająca czas przebywania na jezdni, a w efekcie czas narażenia na wypadek. Dlatego zgłaszamy postulat wykonania azylu, który:

(a) Umożliwiłby pieszym i rowerzystom zatrzymanie i przekraczanie jezdni "na dwie raty";

(b) Zniechęciłby kierowców do niezgodnych z przepisami zachowań, tj. rozwijania nadmiernych prędkości i wyprzedzania na przejściu dla pieszych.

Znaczna szerokość jezdni pozwala na bezproblemowe wykonanie szerokiego azylu, nawet o szerokości 4 m, umożliwiającego zatrzymanie np. roweru z przyczepką. Zwracamy uwagę, że możliwe jest szybkie wykonanie azylu z modułowych konstrukcji prefabrykowanych z tworzywa sztucznego, przykręcanych do jezdni przy pomocy śrub i kołków rozporowych, bez konieczności opracowywania nowego projektu budowlanego. Dlatego liczymy na pozytywne rozpatrzenie naszego postulatu.

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 24, 2008 0:14 
Greenpisarz

Mija rok od ostatniego postu w temacie. Co się stało z tym projektem? Czy w ogóle będzie realizowany?

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 24, 2008 7:04 
Początkujący

przecież jest dość świeża informacja w temacie

2008.05.30: Azyl na rondzie Starzyńskiego -- sprawa w toku
http://www.zm.org.pl/?a=a080530_starzynskiego_odp

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 24, 2008 7:17 
Greenpisarz

Jojek napisał(a):
przecież jest dość świeża informacja w temacie

2008.05.30: Azyl na rondzie Starzyńskiego -- sprawa w toku
http://www.zm.org.pl/?a=a080530_starzynskiego_odp

Aha, nieprecyzyjnie się wyraziłem. Chodzi mi o projekt z tematu całego wątku - ścieżki wzdłuż Radzymińskiej/Solidarności i Jagiellońskiej.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona