wildzi napisał(a):
To wspaniała wiadomość. Gratuluję i cieszę się że urzędnicy nie wymyślali kontr argumentów

To jednak ZDM, więc jest lepiej

Ale mimo wszystko -- dopóki nie zobaczę, to nie uwierzę... Projekt jeszcze musi zatwierdzić IR, który co prawda zaopiniował rzecz pozytywnie, ale u niego pracuje więcej osób, które mogą mieć odmienne zdanie...
wildzi napisał(a):
A swoją drogą kiedy przeczytałem informację, że złożyłeś pismo o wytyczenia kontrapasa właśnie tam, nagle zorientowałem się że już teraz nie ma przeciwwskazań żeby tamtędy jeździć. I tak od tamtej pory regularnie wyjeżdżając z tunelu trasy W-Z wjeżdżam tą ulicą do Miodowej i w prawo na Krakowskie Przedmieście.
Ja widzę przeciwwskazanie w postaci braku miejsca do ucieczki. Niestety kretynów za kółkiem jest sporo. Jakiś czas temu jechałem Foksal w kierunku Nw. Światu (odc. od Kopernika do Gałczyńskiego -- pod prąd). Z przeciwka jechał dostawczak Ducato, gdy mnie zobaczył, zjechał na moją stronę, schowałem się więc między zaprkowanymi samochodami, a on przestawił sobie lusterko o tył jakiegoś Kangoo... Dlatego też wytyczenie kontrapasa/ruchu pod prąd jest ważne z przyczyn psychologicznych -- hamuje zapędy typów o mentalności ormowców.