Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr paź 20, 2010 19:29 
Oberspammer

http://www.zmid.waw.pl/index.php?id=24&tx_ttnews[tt_news]=686&tx_ttnews[backPid]=1&cHash=1ffdf9fa03

ZMID napisał(a):
Powstaje nowa ścieżka rowerowa
Dodano 15.10.10
Obrazek
Rozpoczęła się budowa ścieżki rowerowej wzdłuż al. Solidarności i ulicy Radzymińskiej. Ścieżka będzie prowadziła od Parku Praskiego do ulicy Kraśnickiej, gdzie połączy się ze ścieżką już istniejącą.

W ramach trwającej budowy powstaną także trzy sygnalizacje świetlne: przy ulicy Trockiej, Gorzykowskiej i przy wjeździe do Tesco.

Prace realizuje Zakład Remontów i Konserwacji Dróg. Ich koszt to 4 miliony złotych.

Jeśli pogoda będzie sprzyjała, budowa zakończy się w grudniu.

Jeszcze w tym roku Zarząd Miejskich Inwestycji Drogowych zleci budowę ścieżki rowerowej wzdłuż ulicy Jagiellońskiej na odcinku od al. Solidarności do pętli tramwajowej na Żeraniu. Ścieżka będzie realizowana etapowo. W pierwszej kolejności powstanie fragment od al. Solidarności do ronda Starzyńskiego.

PostNapisane: Śr paź 20, 2010 20:04 
Greenpisarz

gromanik napisał(a):

W ramach trwającej budowy powstaną także trzy sygnalizacje świetlne: przy ulicy Trockiej, Gorzykowskiej i przy wjeździe do Tesco.

A co przy Szwedzkiej? Przecież to jest najgorsze miejsce...

PostNapisane: Śr paź 20, 2010 21:15 
Zielony Oszołom

Dokładnie tak samo jest to "rozwiązane" przy Arkadii po stronie wschodniej. Jeżdżę tam codziennie w stronę Żoliborza i za każdym razem mam duszę na ramieniu. Kierowcy jeżdżą tam co najmniej 50 km/h i większość nie respektuje pierwszeństwa rowerzysty. Trudno się im nawet dziwić: jezdnia jest wyprofilowana tak, żeby dało się jechać jeszcze szybciej, a DDR ułożono tak, żeby wyglądało, że to rowerzysta skręca, a samochód jedzie prosto. Dla mnie to kryminał. Jeżeli znacie nazwisko debila, który zaprojektował to skrzyżowanie ze Szwedzką, i drugiego, który to zatwierdził (IR?), to dajcie proszę znać, chcę do nich napisać.

PostNapisane: Śr paź 20, 2010 21:56 
Dzicz Kudłata

grzcie2083 napisał(a):

Nie to nie jest to co obecnie realizują :oops:

marek.slon napisał(a):
Jeżeli znacie nazwisko debila, który zaprojektował to skrzyżowanie ze Szwedzką, i drugiego, który to zatwierdził (IR?), to dajcie proszę znać, chcę do nich napisać.

Ze znalezieniem osób odpowiedzialnych za urwanie drogi rowerowej w chodniku przed ul.Szwedzką może być kłopot. Formalnie droga rowerowa kończy się w chodniku i rowerzysta "przeistacza się" w pieszego. Co dalej pieszy zrobi... co ich to obchodzi :oops:
Po spotkaniu kończącym konsultacje na Bielanach już mnie to nie dziwi.

Obrazek

Obrazek

Tu zamieszczam kolejną fotorelację z Al.Solidarności.
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=569132&page=25

PostNapisane: Śr paź 20, 2010 22:07 
Greenpisarz

wildzi napisał(a):
Formalnie droga rowerowa kończy się w chodniku i rowerzysta "przeistacza się" w pieszego. Co dalej pieszy zrobi... co ich to obchodzi :oops:
Po spotkaniu kończącym konsultacje na Bielanach już mnie to nie dziwi.

A co się działo na spotkaniu kończącym konsultacje? Zapowiadało się przynajmniej na jakąś zmianę jakościową...

Cytuj:
Obrazek

Obrazek

Tu zamieszczam kolejną fotorelację z Al.Solidarności.
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=569132&page=25

To jest jakaś masakra - trzeba będzie zrobić hałas - ja mogę zwołać miejscowych rowerzystów na jakiś happening - obiecali CIĄGŁĄ DDR od Kraśnickiej do Miśków, a nie jakieś ogryzki przerywane w najbardziej newralgicznych miejscach!

PostNapisane: Śr paź 20, 2010 22:15 
Zielony Oszołom

Róbcie hałas, powołajcie ORMO, czasem się udaje gniota:
Obrazek
przeistoczyć w smakołyk:
Obrazek

Jack

PostNapisane: Cz paź 21, 2010 9:04 
Stały Bywalec

Żenada. Jakby organizowano happening to postaram się być (chociaż mam takie dziwne godziny pracy).
Na wprost chodnika widać przedepty, bo rowerzyści i piesi wolą przejść na wprost niż dymać taki kawał do zebry i przechodzić przez dwa światła. Rowerzyści jadący tamtędy mają jeszcze jedną opcję, z której korzystają. Jedzie się od Tesco chodnikiem do Szwedzkiej a na tym łuku wskakuje się na Solidarności i za Szwedzką znów powrót na chodnik (fatalnej jakości zresztą). Tak robi się rano, gdy samochody na Solidarności stoją a nie jadą... Taki stan DDR nadal będzie zachęcał do patologii.
Generalnie masakra. Szwedzka IMO to najgorszy/najniebezpieczniejszy przejazd na trasie a został celowo olany, bo po co ruszać trudne sprawy... Happening jest musowy.

PostNapisane: Cz paź 21, 2010 10:11 
Zielony Oszołom

jacor napisał(a):
A co się działo na spotkaniu kończącym konsultacje? Zapowiadało się przynajmniej na jakąś zmianę jakościową...

viewtopic.php?f=1&t=1952&p=13785#p13785

PostNapisane: Cz paź 21, 2010 15:05 
Zielony Oszołom

https://docs.google.com/fileview?id=0Bx ... y=CKTpj4MB

Czy na temat tego projektu coś wam wiadomo?
A ta nowo postawiona w ostatnich dniach wiata przystankowa to jakaś paranoja.Czyżby ZTM nie śledził poczynań ZRiKD ,nie wiedzieli że ruszyła budowa nowej DDR na Radzymińskiej? Koniecznie trzeba to zmienić , przestawić wiatę bliżej ulicy.

https://docs.google.com/leaf?id=0BxBtWT ... y=CLeW3rkN

PostNapisane: Pt paź 22, 2010 11:28 
Stały Bywalec

Wczoraj się pofatygowałem i przejechałem się tym nowiutkim asfaltem na Solidarności (bo Radzymińska to zaczyna się dopiero za wiaduktem kolejowym od Pragi patrząc), DDR jest robiona za przystankiem przy Tesco (już zrobili tam gruntówkę).
A co do tego łuku przy Szwedzkiej to wg projektu DDR trochę tam odbija w prawo by następnie przeciąć Szwedzką, w realu też jest odbicie w prawo (od Tesco patrząc) więc może później przetną łuk (tylko czemu by kończyli krawężnikiem?)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona