No i prosze... nasza ścieżka - bubel na ul.Banacha trafiła do TVN Warszawa
"Nielegalna" ścieżka rowerowahttp://www.tvnwarszawa.pl/0,1663281,wiadomosc.htmlZamiast pisać takimi ogólnikami jak "nielegalna" poszukaliby informacji. Rzecznik ZDM-u też to jakoś niejasno wytłumaczył.
Ciekawe jak wiele osób jeżdżących i chodzących tym chodnikiem wie, że rzadnej ścieżki tam nigdy nie było i nie ma.
Ktoś w komentarzach dobrze napisał, że jest to ciąg pieczo-rowerowy. Ja bym to jednak nazwał żartem. Chodnik jest w tak złym stanie, że o potknięcia bardzo łatwo,ciągnięcie walizki na kółkach to katorga, na jazdę rowerem po takiej zniszczonej nawierzchni szkoda mi już nawet starego górala.
Ktoś w komentarzach napisał, że rowerzyści jeżdżacy jezdnia wzdłuż to rzadkość, ja obserwuję że ich liczba wzrasta - nie dziwię się. Niedługo sam dołączę
Jak to możliwe, że nawierzchnię obu jezdni zdążyli już ze dwa razy w ciągu ostatnich 10 lat wymienić, a chodniki wciąż są takie zaniedbane. Nie prowadzona jest żadna ich konserwacja czy choćby doraźne naprawy.
I jak to możliwe, że ZDM nie kontroluję co tam się dzieję? Ktoś jednak tą linię podziału namalował. Formalnie może nielegalnie, ale jednak użyto do tego profesjonalnego sprzętu. A teraz przyszedł "ktoś" i tak zachlapał tą białą linię szarą farbą, że to dopiero wygląda na wandalizm i partactwo.
Gdy na to patrzę to myślę sobie, że ktoś z kimś w nocy lub po zakrapianej nocy pędzlem pochlapał farbą po chodniku. STRASZNE!
Jako mieszkający niedaleko i bardzo często zmuszony korzystać z tego bubla jestem zdruzgotany, że sytuacja od tak dawna trwa niezmieniona.