Cytuj:
MB, to nie kłóci się z poprzednimi pomysłami. Nie było w nich tego przejazdu? To ja nie czytałem za dokładnie

A nie, sorry, nieuważnie przeczytałem. Myślałem, że chcecie tak zrobić żeby jadąc południową stroną od zachodu chcąc skręcić w Redutową trzeba było jechać naokoło przez Ordona.
Cytuj:
Przy Sowińskiego chyba już jest przejazd? Przynajmniej powinien być, dawno nie byłem w tamtych okolicach.
Nie ma, bo tam na razie nie ma żadnej ścieżki.
Cytuj:
Problemem pozostaje prowadzenie ruchu rowerowego pomiędzy ul. Ordona a Redutową po północnej stronie ul. Kasprzaka ze względu na to, że ul. Kasprzaka w kierunku zachodnim przebiega pod wiaduktem ul. Wolskiej w tunelu - po północnej stronie albo droga rowerowa obok jezdni (może się nie zmieścić w tunelu lub wypaść na skarpie).
Ale po co, wystarczy że będzie można przejechać przez Ordona na odpowiednią stronę. W trójkącie Wolska-Ordona-Kasprzaka nic nie ma, więc nie potrzeba się tam zapuszczać rowerem. A nawet jak się tam kiedyś pojawi nowa zabudowa to tylko bliżej Ordona (zgodnie z mpzp), więc też nie będzie sensu się tam pchać od innej strony.
Cytuj:
Dla przyspieszenia przyjazdu DDR mogłaby być poprowadzona po zachodniej stronie Ordona z przecięciem Wolskiej w miejscu gdzie teraz nie ma przejścia dla pieszych
Może i tak, albo może lepiej byłoby zaproponować na Ordona pasy rowerowe (mogłyby mieć kontynuację na Elekcyjnej). Szerokość i klasa tej ulicy wydają się odpowiednie, chociaż z drugiej strony nie wiem czy nie za dużo ciężarówek tędy jeździ i czy nie wystraszyłoby to części mniej wprawnych rowerzystów z jezdni.