Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: N cze 06, 2010 19:15 
Zielony Oszołom

Też się przejechałem i właściwie to tak jak się spodziewałem. Główne jej wady i zalety doskonale widać na tym filmiku (zresztą większość była chyba przewidziana już na etapie projektu):
+ porządna asfaltowa nawierzchnia;
+ porządne oznakowanie;
+ zachowana ciągłość nawierzchni i ten sam poziom ścieżki przez większość wyjazdów i bocznych uliczek;
+ asfaltowa nawierzchnia również na ciągu pieszo-rowerowym bliżej Górczewskiej;
+ przejazdy poprzeczne umożliwiające przejechanie na drugą stronę jezdni;
- dość niewygodny przejazd przez Czorsztyńską i Ożarowską (tu już nie zachowano tego samego poziomu ścieżki);
- trochę mało miejsca przy dojeździe do Obozowej (jadąc w stronę północną) - mogą być konflikty z pieszymi ale tam ogólnie jest mało miejsca, nie za bardzo było jak inaczej zrobić;
- dość "niespodziewane" zakończenie za Obozową tzn. brak płynnego włączenia w jezdnię;
- przejazdy poprzeczne przez jezdnię urywające się tuż za nią;
- brak odseparowania miejsc parkingowych przez co niekiedy samochody wystają na ścieżkę, może warto by zamontować takie separatory jak ktoś prezentował w którymś innym wątku, bo na słupki to chyba jest trochę za mało miejsca;
Ogólnie - miło że standard wykonania ścieżek się poprawia ale na przyszłość można jeszcze lepiej to robić.

PostNapisane: N cze 06, 2010 22:29 
Oberspammer

MB napisał(a):
- brak odseparowania miejsc parkingowych przez co niekiedy samochody wystają na ścieżkę, może warto by zamontować takie separatory jak ktoś prezentował w którymś innym wątku, bo na słupki to chyba jest trochę za mało miejsca;

Ja to pokazywałem w wątku o ul. Białostockiej - polecam do wykorzystania też tu :D
Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3