mit napisał(a):
Ponieważ to mój pierwszy post na forum ZM wykorzystuję okazję witając i pozdrawiając innych użytkowników oraz czytelników - sam przez długi czas zaliczałem się do tej drugiej grupy, stąd te względy

Witam

Cytuj:
Proponuję drogę krajową nr 6 na odcinku Reda - Rumia (skrzyżowanie z drogą do Auchan) [...] Ruch rowerowy ograniczony w zasadzie do przejazdów komunikacyjnych (turyści trafiają się sporadycznie) oceniany przeze mnie na kilkadziesiąt osób na godzinę (w okresach szczytowych).
Moje źródła twierdzą, że w styczniu było 7 rowerzystów / dzień. Jak na ruch komunikacyjny to, nawet uwzględniając trudne warunki pogodowe, raczej marnie...
Raffi napisał(a):
Ta trasa ma jedną zasadniczą zaletę wobec okolicznych lasów - mniejsze przewyższenia. OIDP w okolicach Wolińskiego parku te górki po lasach to takie dość konkretne były.
W Wolińskim Parku Narodowym - tak. Ale między Świnoujściem a Międzyzdrojami jedyne przewyższenie jakie kojarzę, to estakada na której chcesz liczyć rowerzystów
Cytuj:
Hmmm.... chyba masz rację. Ja po prostu tego mostu obok nie kojarzę. Szukałem po mapie dobrego punktu na trasie 3 i stąd ten pomysł. Może mam starą mapę
A dawno tamtędy jechałeś? Bo trochę się ostatnio zmieniło...
Cytuj:
-Trasa 11. Odcinek od Koszalina do drogi 102 na Mielno.
O, to faktycznie wygląda na niezły typ.
Cytuj:
W sezonie to spokojnie wyrobią. To główna trasa pielgrzymek na Niemców na Litwę, widywałem tam nawet grupy po 20-30osób. Jadą zwykle od Pomorza i Mazur - "górą" Suwalszczyzny - albo do Budziska, albo na Sejny i Ogrodniki tną.
Hmm, zakład? W sumie to chętnie przegram, bo przydałaby się do obserwacji taka miejscówka, gdzie jest >10% ruchu turystycznego, ale po prostu w to nie wierzę...