Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt lis 27, 2009 0:20 
Zielony Oszołom

Mam parę wyrwikółek "na oku", ale wolałbym ich nie zgłaszać dopóki nie ma gwarancji, że będą od razu ZASTĄPIONE przez porządne stojaki.

Ostatecznie wolę pod jakimś sklepem wyrwikółkę, niż nic. Nawet jeśli sam zamiast z wyrwikółki skorzystam ze znaku drogowego, to jakikolwiek stojak jest sygnałem "rowerzystów zapraszamy".

PostNapisane: So mar 27, 2010 13:54 
Admin

Taki list otwarty do nas trafił - czy to efekt tej akcji?

Sklep z kanapkami napisał(a):
LIST OTWARTY DO ZARZĄDU DRÓG MIEJSKICH W WARSZAWIE

25 marca do kawiarni, której jestem właścicielem - „Sklep z kanapkami”, ul. Krakowskie Przedmieście 11 - przyszła komisja z ZDM i zażądała usunięcia stojaka na rowery. Stojak, który usytuowany jest na chodniku, na metalowej kratce osłaniającej korzenie drzewa, kupiłem w zeszłym roku i zamontowałem na własny koszt. Zrobiłem to, ponieważ zauważyłem, że ludzie przywiązują rowery bezpośrednio do nowo posadzonych drzew. Postawiłem więc stojak, żeby drzewa ochronić.

Krakowskie Przedmieście jako strefa uspokojonego ruchu jest masowo odwiedzane przez rowerzystów, nigdzie tu jednak nie ma stojaków na rowery. Jestem głęboko zdziwiony i oburzony, że nie dość, iż władze miasta nie zadbały o potrzeby mieszkańców poruszających się po Krakowskim Przedmieściu na rowerach, to jeszcze zabraniają stawiania stojaka, który za własne pieniądze sprezentowałem miastu.

Pisząc ten list do Państwa mam jeszcze nadzieję, że być może moi pracownicy przesłyszeli się, lub że komisja ZDM miała coś innego na myśli, niż usuwanie potrzebnego, pożytecznego, chroniącego drzewo stojaka na rowery.

Z poważaniem
Krystian Legierski

Powiem szczerze, że ja też mam mieszane uczucia - pożytek z usuwania wyrwikółek wydaje mi się wątpliwy, jeśli za tym nie idą nowe prawidłowe stojaki. A nie idą.

PostNapisane: So mar 27, 2010 15:59 
Bywalec

Tarciu napisał(a):
Ostatecznie wolę pod jakimś sklepem wyrwikółkę, niż nic. Nawet jeśli sam zamiast z wyrwikółki skorzystam ze znaku drogowego, to jakikolwiek stojak jest sygnałem "rowerzystów zapraszamy".

Mi się pary razy zdarzyło, że ochrona uniemożliwiła mi przypięcie roweru do latarni/poręczy, bo kilka metrów dalej jest wyrwikółka. Także nie zgodzę się z tym, że lepiej mieć zły stojak, niż go nie mieć w ogóle.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2