Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt lut 15, 2011 11:31 
Admin

Stary Trampek napisał(a):
Sporo kierowców korzysta też z króciutkiego fragmentu KP przy Europejkim/Bristolu, żeby od Królewskiej dostać się na Karową i na dół na Powiśle. Wielu robi to szybko, że niby tak krótko są na KP, że nie ma co ich karać. Raz mnie taki kolo mało nie rozjechał.

A to nawet mnie się zdarzyło. Mam wydział na Karowej 20. Rzadko jeżdżę tam autem (rowerem szybciej i nie płaci się za parkowanie), ale raz czy dwa wpadałem na minutkę po wpisy (dojeżdżałem od Wisłostrady) jadąc później gdzieś do Centrum, czy ogólnie za zachód. I sam nie uznawałem za zbyt ekologiczne zjeżdżania Karową do Browarnej, by później podjechać z powrotem Tamką.

Inna sprawa, że ja bym w ogóle Karową zamknął (od Browarnej do Krakowskiego). Wiadukt Markiewicza to byłoby świetne miejsce na spacer, gdyby nie trzeba było się tam cisnąć między zaparkowanymi autami.

PostNapisane: Wt lut 15, 2011 11:42 
Admin

Myślę, że to ogólny problem z jakością wykonania i nadzorem (a raczej ich brakiem). Krakowskie się sypie wszędzie, nie tylko na wyniesieniach. Klawiszuje kostka, płyty pękają, wszystko się rozjeżdża, przy studzienkach kostka w ogóle powypadała

Na moje chłopskie oko to po prostu koncertowo spartolono podbudowę.

Jak byłem tam podczas budowy, to widziałem jej układanie - zero ciężkiego sprzętu do zagęszczania i ubijania. No to teraz ubija się samo.

PostNapisane: Pt sie 10, 2012 7:20 
Oberspammer

No i mamy konsekwencja wyznaczenia przejść dla pieszych na Krakowskim, które przecież powinno być deptakiem (z możliwością przekroczenia ulicy w każdym miejscu)!

Gazeta Stołeczna, kuch, 9.08.2012 napisał(a):
Niebezpieczne popołudnie na ulicach. Na Puławskiej samochód wpadł na radiowóz. Na Nowym Świecie mężczyzna wybiegł wprost pod koła taksówki.
Właśnie zaczynał się popołudniowy szczyt, gdy mężczyzna spróbował przebiec w niedozwolonym miejscu przez Nowy Świat w pobliżu skrzyżowania z Foksal. Przed pieszym nie zdążył wyhamować kierowca taksówki, volkswagena transportera. Potrącony mężczyzna został odwieziony do szpitala. Do wypadku doszło o godz. 16.05, ale długo po nim kłopot z pokonaniem tego odcinka miały autobusy zjeżdżające z ronda de Gaulle'a.

To już drugi dziś przypadek potrącenia pieszego. Wcześniej mężczyzna dostał się pod koła na Rembielińskiej na Bródnie.

Także po południu doszło do wypadku z udziałem radiowozu, w którym ranny został policjant. - Gdy na Puławskiej radiowóz zatrzymał się na światłach, w jego tył wjechał inny samochód. Prawdopodobnie jego kierowca się zagapił - mówi Andrzej Browarek z biura prasowego Komendy Stołecznej. Jeden z funkcjonariuszy został przewieziony do szpitala na badania.

Do kolejnego wypadku doszło w newralgicznym punkcie na skrzyżowaniu al. Jana Pawła II z Al. Jerozolimskimi. Po południu zderzyły się tu suzuki z dostawczym citroenem, oba auta prowadzone były przez kobiety. Furgonetka przewróciła się na bok, ale szczęśliwie nie zablokowała ani torowiska ani ulicy. Obie panie wyszły z aut o własnych siłach, jedna została odwieziona do szpitala.

PostNapisane: Pt sie 10, 2012 20:03 
Zielony Oszołom

A na Krakowskim nie ma przypadkiem strefy zamieszkania ?

PostNapisane: Pt sie 10, 2012 20:23 
Zielony Oszołom

Jest tylko w weekendy, na odcinku zamkniętym dla ruchu.
Choć do obowiązującego 30km/h taksiarz pewnie też się nie zastosował...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5