Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr kwi 18, 2012 10:02 
Zielony Oszołom

mpilch napisał(a):

Obrazek

Obrazek

Jak widać wszyscy starają się korzystać w sposób nie przewidziany przez Twórcę wielkiej sprężyny.

Te buble takie jak spod Lidla zainstalowano też w parku Znicza i na skwerku przy bibliotece przy ul. Paca.

Obrazek

Szczególnie w drugim wypadku było to działanie zupełnie bez głowy, bo przedtem w tym samym miejscu stało odwrócone U. Przeprowadziłem nawet korespondencję z Urzędem Dzielnicy w tej sprawie, ale zasłaniali się niegospodarnością - "niegospodarnie byłoby wymienić spiralę z powrotem na U". Napisałem im, co ja myślę o takim rozumieniu niegospodarności, ale potem już nigdy nie zajechałem w tę okolicę, więc nie mam pojęcia, czy spirala ciągle stoi.

Do Lidla możesz spróbować napisać pismo z prośbą, aby wymienili spiralę na odwrócone U, podając za przykład Lidla przy Kasprowicza koło Huty (gdzieś na stronie ZM jest nawet opis korespondencji w tej sprawie). Jako argument przeciwko spirali możesz podać, że jest ona "zupełnie bezużyteczna jako stojak" - wiem, bo sprawdzałem, i nawet przedniego koła się w to nie dało wstawić, nie wspominając o przypięciu.

PostNapisane: Śr kwi 18, 2012 12:04 
Bywalec

Stary Trampek napisał(a):
Te buble takie jak spod Lidla zainstalowano też w parku Znicza i na skwerku przy bibliotece przy ul. Paca.
Obrazek
Szczególnie w drugim wypadku było to działanie zupełnie bez głowy, bo przedtem w tym samym miejscu stało odwrócone U. Przeprowadziłem nawet korespondencję z Urzędem Dzielnicy w tej sprawie, ale zasłaniali się niegospodarnością - "niegospodarnie byłoby wymienić spiralę z powrotem na U". Napisałem im, co ja myślę o takim rozumieniu niegospodarności, ale potem już nigdy nie zajechałem w tę okolicę, więc nie mam pojęcia, czy spirala ciągle stoi.
Do Lidla możesz spróbować napisać pismo z prośbą, aby wymienili spiralę na odwrócone U, podając za przykład Lidla przy Kasprowicza koło Huty (gdzieś na stronie ZM jest nawet opis korespondencji w tej sprawie). Jako argument przeciwko spirali możesz podać, że jest ona "zupełnie bezużyteczna jako stojak" - wiem, bo sprawdzałem, i nawet przedniego koła się w to nie dało wstawić, nie wspominając o przypięciu.

To jest jakaś mania dizajnerska z tymi sprężynami. Bo że mogą się pochwalić super duża ilością miejsc ? Czy jak?
Taka sama masakra jest przy Promenadzie, tyle że tam już popękały i można wynieść całą sprężynę ;)

A wracając do Lidla to miałem nadzieje, że po remoncie coś się poprawni a tutaj taki zawód.
Poszukam tej korespondencji dotyczącej Lidla przy Kasprowicza, dzięki za informację.

PostNapisane: Śr kwi 18, 2012 14:32 
Dzicz Kudłata

W mojej okolicy na skrzyżowaniu Mołdawskiej z Racławicką powstał nowy budynek (ale osiedle grodzone). W przyziemiu też się zadomowił Simple Market. A przy nim dwa stojaki:
Obrazek

Przy samych drzwiach klasyczna wyrwikółka. Wstawienie tam roweru przeszkadza w swobodnym wchodzeniu do sklepu.
Obrazek

Tymczasem obok na trawniczku postawiono stojak "odwrócone U" :mrgreen: dla piesków :wink:
Obrazek

Biblioteka Narodowa, przy wejściu z Pola Mokotowskiego:
Obrazek
"pancerna" wyrwikółka

"Moja" Biedronka. Na początku tego roku zakończono przebudowę. Wykupili bar obok i wyburzyli ścianę działową przedłużając sklep. Stare wejście zamknięto dostawiając tablice na gazetki. Przypadkiem powstał stojak :wink:
Obrazek

PostNapisane: Śr kwi 18, 2012 16:45 
Bywalec

Do kolekcji Grochowskiej.
Biedronka przy ul. Wiatracznej 15.

Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5