Stary Trampek napisał(a):
Te buble takie jak spod Lidla zainstalowano też w parku Znicza i na skwerku przy bibliotece przy ul. Paca.

Szczególnie w drugim wypadku było to działanie zupełnie bez głowy, bo przedtem w tym samym miejscu stało odwrócone U. Przeprowadziłem nawet korespondencję z Urzędem Dzielnicy w tej sprawie, ale zasłaniali się niegospodarnością - "niegospodarnie byłoby wymienić spiralę z powrotem na U". Napisałem im, co ja myślę o takim rozumieniu niegospodarności, ale potem już nigdy nie zajechałem w tę okolicę, więc nie mam pojęcia, czy spirala ciągle stoi.
Do Lidla możesz spróbować napisać pismo z prośbą, aby wymienili spiralę na odwrócone U, podając za przykład Lidla przy Kasprowicza koło Huty (gdzieś na stronie ZM jest nawet opis korespondencji w tej sprawie). Jako argument przeciwko spirali możesz podać, że jest ona "zupełnie bezużyteczna jako stojak" - wiem, bo sprawdzałem, i nawet przedniego koła się w to nie dało wstawić, nie wspominając o przypięciu.
To jest jakaś mania dizajnerska z tymi sprężynami. Bo że mogą się pochwalić super duża ilością miejsc ? Czy jak?
Taka sama masakra jest przy Promenadzie, tyle że tam już popękały i można wynieść całą sprężynę

A wracając do Lidla to miałem nadzieje, że po remoncie coś się poprawni a tutaj taki zawód.
Poszukam tej korespondencji dotyczącej Lidla przy Kasprowicza, dzięki za informację.