Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz lut 12, 2009 15:24 
Zielony Oszołom

http://www.zw.com.pl/artykul/282386,334189.html

Cytuj:
Nie działają windy przy oddanej do użytku zaledwie we wtorek kładce dla pieszych w Al. Niepodległości - sygnalizuje Marcin Włodarski z TVP Warszawa.

Jak informuje ZDM, w dniu odbioru kładki okazało się, że jedna z wind została zdewastowana. Robotnicy mają do piątku naprawić windy. Kiedy zaczną działać zlikwidowane zostanie tymczasowe przejście dla pieszych, obecnie mocno tamujące ruch w tym rejonie.

No faktycznie, strasznie mocno tamuje. Raz na 5 minut włącza się zielone na jakieś 15 sekund. Normalnie jeszcze gorsze zakorkowanie całego miasta niż przy Masie.

PostNapisane: Pt maja 15, 2009 16:46 
Zielony Oszołom

Kto z Was przejeżdżał ta kładką z okazji dnia Ziemi? Po prostu szok,tłumy ludzi ,wszędzie, dla podjazdu dla rowerów,na podejściu dla pieszych,na podestach mnóstwo piachu co stwarza zagrożenie nie tylko dla rowerów,dla ludzi starszych,no i temat rzeka gdzie oznakowanie która strona dla kogo?A wykonawca i zarządca cieszą się bo coś zrobili ,dali ludziom,niech się sami męczą.Sprzątać nie trzeba bo i poco wyrzucać pieniądze.
Grzegorz

PostNapisane: Pn maja 18, 2009 12:48 
Zielony Oszołom

grzcie2083 napisał(a):
no i temat rzeka gdzie oznakowanie która strona dla kogo?

Tam gdzie barierki są blisko - dla niepełnosprawnych.
Tam gdzie szerzej - dla wszystkich pozostałych.

Mi się akurat w tym wypadku brak oznakowania podoba. Wymuszanie jakiejś separacji byłoby tu moim zdaniem bezzasadne (i masowo olewane, co by dodatkowo złościło). Dzięki licznym przepustom przez wewnętrzną barierę, można spokojnie przez całość przejechać, nawet gdy są piesi.

Bardzo lubię tę kładkę ze ślimakami (jeśli przymknąć oko na niedoróbki). Jest wygodna w porównaniu z tym co było przedtem. Jeżdżę tamtędy regularnie.

PostNapisane: Pt maja 22, 2009 13:01 
Admin

Jest lepiej niż było, to oczywiste.

Choć jak dla mnie to ta barierka po środku jednak jest utrudnieniem. Łatwo o nią zahaczyć np kierownicą, a i pieszego łatwiej jednak ominąć bez niej bo mógłbym to zrobić gdziekolwiek, a nie tylko co 2m.

Natomiast popieram, że brak oznakowania to dobry pomysł. To przede wszystkim kładka piesza, piesi powinni mieć pierwszeństwo.

PostNapisane: Pt maja 22, 2009 16:36 
Admin

pduncz napisał(a):
Bardzo lubię tę kładkę ze ślimakami (jeśli przymknąć oko na niedoróbki). Jest wygodna w porównaniu z tym co było przedtem. Jeżdżę tamtędy regularnie.

Ja jechałem tylko raz, ale mam wrażenie, że jednak poprzednia wersja była lepsza. Owszem, było stromo i utrzymanie się na wąskiej pochylni wymagało umiejętności akrobatycznych, ale za to prościutko.

Teraz niby jest szerzej i łagodniej, ale ostre zakręty i dodatkowa barierka sprawiają, że i tak jest problem, żeby podjeżdżający się minął ze zjeżdżającym. Szkoda, że projektanci nie weszli te 10 m dalej w Pole Mokotowskie i nie zrobili łagodniejszych łuków.

PostNapisane: Pn maja 25, 2009 12:56 
Bywalec

Może deszcze ostatniego tygodnia zmyły piach?
Jechałem raz i mi się podobało -- przede wszystkim to, że kładka j e s t. Bo to unikat w skali Warszawy. Fakt, nie da się jechać szybko ani nerwowo, ale i tak trwa to krócej niż tam, gdzie trzeba zsiąść z roweru i go pchać, nieść, czy też czekać na światłach. W dodatku kładka ciekawie wygląda. Więcej takich!
(Ale najpierw połączyć niepołączone ścieżki, dopuścić pod prąd na jednokierunkowych i takie tam tańsze bzdury;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2