Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: So lip 16, 2011 17:02 
Początkujący

Mogę coś wypocić w tej sprawie, zaproponować. Ale ile osób zechce wysłać? Jedna to za mało.

PostNapisane: So lip 16, 2011 17:13 
Zielony Oszołom

Na początek wystarczy. Serio (sam mam tam 1 punkt). Następne pisma mogą pójść za jakiś czas (typu 1-2 tyg), będzie lepszy efekt.

PostNapisane: N lip 17, 2011 9:15 
Oberspammer

Darth Sidious napisał(a):
wygląda na to, że priorytety dla tramwajów na Powstańców zostały znowu przez Pana Galasa uwalone. Na pewno przy Piastów Śląskich. Tramwaje stoja po 2-3 minuty i to poza szczytem. Nie dostają zielonego światła nawet, gdy podjada w momencie, gdy jadą tylko samochody Powstańcami na wprost.

Są dwa źródła zarazy: leśne dziadki z Wydziału Sygnałów Dymnych Jężymniera Ruchu i staruchy z Wydziału Sygnalizacji Niewiadomojakiej ZDM.
Łączy ich przeszłość partyzancka, tępota akademicko-praktyczna i wrośnięcie rzyci w samochody.
Zalecana emerytura (wiek już po temu), ale przyrost do stołków mają mocny...

BTW, warto by wykonać survey, którzy z nich mieszkają na Bemowie lub w okolicy i tramwaje są im na kolizyjnym, gdy jadą swoimi śmierdzielami do pracy? :mrgreen:

PostNapisane: N lip 17, 2011 19:48 
Początkujący

Dzięki potędze ciemnej strony mocy mozna te informacje wyciągnąć. Tylko co dalej?
Zresztą, winny jest urzad i ten, kto nim kieruje, czyli Galas i Lendzion. Strzalanie w ciemno do zwykłych urzędników, nawet jeśli są szkodnikami, to chyba zbyt śliska sprawa. Nawet dla ciemnej strony mocy.

PostNapisane: Pn lip 18, 2011 5:32 
Stały Bywalec

Piszcie, piszcie. Ja swoją służbową drogą sprawę sprawdzę.

Powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne stanowisko. Nie może być uznawana za oficjalne lub nieoficjalne stanowisko jednostki, organizacji bądź firmy z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.

PostNapisane: Pn lip 18, 2011 10:25 
Oberspammer

http://www.rynek-kolejowy.pl/25728/Wars ... amwaju.htm

Cytuj:
Warszawa będzie miała linię szybkiego tramwaju

Tramwaje Warszawskie otrzymały zgodę Urzędu Miasta na wprowadzenie modyfikacji sygnalizacji świetlnych z uwzględnieniem wysokiego poziomu priorytetów dla tramwajów na całym ciągu z Młocin przez Powstańców Śląskich i Połczyńską do Zajezdni Wolska. Po wybudowaniu brakującego odcinka torów i wprowadzeniu modyfikacji w sygnalizacji świetlnej Warszawa zyska w przyszłym roku pierwszą linię szybkiego tramwaju.
Fot. Rynek Kolejowy

Ciąg linii tramwajowej wzdłuż ulicy Powstańców Śląskich, po wybudowaniu odcinka od Radiowej do bemowskiego ratusza, będzie tworzyć jednolitą tramwajową obwodnicę Warszawy dla północno - zachodnich dzielnic o długości aż trzynastu kilometrów. Właśnie na tej linii rozpoczęło się wprowadzanie priorytetów dla tramwajów w Warszawie - Pierwszym wdrożeniem była sygnalizacja świetlna w ciągu ul. Powstańców Śląskich, od pętli Nowe Bemowo do węzła Al. Reymonta na skrzyżowaniu z trasą w ciągu ul. Broniewskiego - informuje rzecznik Tramwajów Warszawskich Michał Powałka - Zastosowano tam wysoki poziom priorytetu, bazujący m.in. na redystrybucji nadwyżek sygnału zielonego, generowaniu dodatkowej fazy tramwajowej (tak, by tramwaj nie musiał czekać na następny cykl) a także, odcinkowo, koordynacji sygnalizacji uwzględniającej przebieg tramwaju - wyjaśnia.

- Przy budowie trasy tramwajowej węzeł Radiowa do węzła Bemowo Ratusz także zaprojektujemy sygnalizację świetlną z wysokim poziomem priorytetu dla tramwaju – oczekujemy, że na skrzyżowaniach międzywęzłowych będzie to priorytet pełny, tzw. bezwzględny, choć decydujący głos będzie miał oczywiście Inżynier Ruchu - przyznaje Powałka. Ta inwestycja, zamykająca obwodnicę tramwajową, ma być ukończona na początku przyszłego roku. Wprowadzanie priorytetu na całej linii z Młocin przez Powstańców Śląskich i Połczyńską do Zajezdni Wola potrwa trochę dłużej- Oczekujemy, że prace zakończą się w roku 2012, ale pierwsze zmodernizowane skrzyżowanie (wyjazd z parkingu przy Forcie Wola) zostanie uruchomione w ciągu kilku tygodni. Chcemy, by choć jedna linia tramwajowa w całości wykorzystywała ten odcinek – prawdopodobnie będzie to linia nr 10, wydłużona do pętli Metro Młociny, lecz ostateczną decyzję w tej sprawie podejmie Zarząd Transportu Miejskiego - zaznaczył Michał Powałka.

Nie znana jest na razie zakładana prędkość komunikacyjna tramwaju na całej obwodnicy, ale można szacować, że poziom priorytetu i wydzielone torowiska tramwajowe na całej linii pozwolą osiągnąć 24-25 km/h, czyli przekroczyć granicę tzw. szybkiego tramwaju. Z taką prędkością kursują już tramwaje w Krakowie i Poznaniu. Warto zauważyć, że Tramwaje Warszawskie planują bardzo wysoką prędkość komunikacyjną dla tramwaju prowadzącego z Młocin w przeciwnym kierunku - przez Trasę Mostu Północnego na Tarchomin.

Ciekawe, czy tym razem się uda...

uczyć się na błędach.
..........(Włodzimierz Ścisłowski)

PostNapisane: Pn lip 18, 2011 12:57 
Stały Bywalec

O mamo, a co to ma wspólnego z Alejami?

Powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne stanowisko. Nie może być uznawana za oficjalne lub nieoficjalne stanowisko jednostki, organizacji bądź firmy z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.

PostNapisane: Pn lip 18, 2011 13:15 
Zielony Oszołom

cyt" choć decydujący głos będzie miał oczywiście Inżynier Ruchu" kon cyt. :lol: :lol: :lol:
W przeciwieństwie do tramwajów Pan Inżynier ma wszędzie "zielone"

PostNapisane: Pn lip 18, 2011 16:08 
Oberspammer

G.Madrjas napisał(a):
O mamo, a co to ma wspólnego z Alejami?

Temat już wczesniej ewoluował w kierunku skupienia na pierwszej części tytułu (priorytecie dla tramwajów) niż na konkretnej lokalizacji. Może któryś z adminów skróci tytuł?

uczyć się na błędach.
..........(Włodzimierz Ścisłowski)

PostNapisane: Pn lip 18, 2011 19:09 
Stały Bywalec

Ale akurat o ciągu Powstańców jest specjalny wątek :p

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona