Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt lip 03, 2012 9:38 
Zielony Oszołom

W pewnym serwisie aukcyjnym na "a" (:
Na mojej trasie najczęstszymi "staczami" DDR-owymi niestety są samochody z kierowcą w środku - dostawczak na DDR Puławska k. Odyńca i taxi oraz dostawczaki w Ujazdowskich. U nich z naklejką nie idzie tak łatwo...

PostNapisane: Wt lip 03, 2012 9:52 
Stały Bywalec

Bywały w Zielonym Mazowszu.
Przyjdź na spotkanie przedmasowe.
W czwartek 19 lipca o godzinie 18.
Warszawa ul. Nowogrodzka 46/6.
Jeśli zabrakło to mam jeszcze 10 sztuk.
Ze cztery mogę odstąpić.

PostNapisane: Śr lip 04, 2012 8:07 
Zielony Oszołom

Obrazek

PostNapisane: Pt lip 13, 2012 22:40 
Początkujący

Obrazek fajny, ale żeby się przyjęło (niekoniecznie w formie nalepek lub nalepek, ale nieniszczących powierzchni) lepiej, żeby to był prosty wzór do wydrukowania na domowej drukarce (czarno- biały na przykład).

Spłodziłam dzisiaj pismo do SM, ale myślę nad zapasem takich kartek do wkładania za wycieraczki, tylko mniej wulgarnych od karnych członków.

PostNapisane: So lip 14, 2012 8:30 
Zielony Oszołom

To nie jest obrazek do naklejania, tylko do naśladowania.

Ja oczywiście do takich zachować NIE ZACHĘCAM, prezentuję wyłącznie w celach edukacyjno-kulturoznawczych. :shock:

PostNapisane: So lip 14, 2012 12:11 
Zielony Oszołom

pduncz napisał(a):
wyłącznie w celach edukacyjno-kulturoznawczych.

I do wkładania za wycieraczki pojazdu.

PostNapisane: So lip 21, 2012 22:01 
Początkujący

Odpisali mi (.doc w załączniku :D), że przeszli się we wskazane miejsce (okolice Wileńskiego) i wystawili 7 mandatów, więc jakiś efekt jest.

PostNapisane: Wt wrz 18, 2012 9:23 
Początkujący

Witam Was.
Jestem nowym użytkownikiem tego forum i proszę o poradę.
Zaobserwowałem notoryczne blokowanie ścieżki rowerowej przez jednego taksówkarza, chodzi o ścieżkę na ulicy Emilli Plater przy hotelu Intercontinental, dojeżdżam tą trasą codziennie rano do pracy i już zaczyna mnie to irytować bo często muszę się zatrzymać przepuścić samochody i autobusy i dopiero mam wolną drogę. Kiedy mu zwróciłem uwagę kilka tygodni temu to się grzecznie usunął ale dziś już przeszedł samego siebie. Gdy mu powiedziałem co o tym myślę zostałem zmieszany z błotem, powiedział że on będzie sobie stał tam gdzie mu się podoba i tyle. Dzieje się to bardzo często w tym miejscu gdyż owy taksówkarz jak by to nazwać "podbiera" kursy kierowcom hotelu a że nie może stać na podjeździe to właśnie ustawia się na ścieżce. Zrobiłem dziś kilka zdjęć z numerem rejestracyjnym i numerem licencji jako dowód, ze zrobieniem większej ilości nie ma problemu bo jak pisałem wcześniej robi to notorycznie. Moje pytanie brzmi czy organizacja Zielone Mazowsze może mi, a tak naprawdę nie tylko mi a wszystkim rowerzystom pomóc w jakiś sposób?

PostNapisane: Wt wrz 18, 2012 9:54 
Stały Bywalec

ZM na pewno Ci w tym nie pomoże.
Powiem więcej nawet na straż miejską liczyć nie możesz.
Jest takich znacznie więcej, cenniki mają z księżyca,
nie są taksówkarzami w myśl przepisów i wszystkie
korporacje taksówkowe mają z nimi problemy.
Podobno są na usługach policji albo tych tajniejszych.

PostNapisane: Wt wrz 18, 2012 10:11 
Zielony Oszołom

Zgłosiłem swego czasu inne wykroczenie na policji - jechałem lewym pasem m. Poniatowskiego (zgodnie z przepisami). WyprzedZający mnie kierowca najpierw trąbił, potem wyprzedzał na gazetę, a na środkowy palec skierowany wobec niego zareagował zatrzymaniem się w poprzek 2 pasów, wyskoczeniem z pojazdu i rozpoczęciem "prostytutkodyskusji". Zaczął mnie odpychać, a że naruszenie mej nietykalności uznałem za przekroczenie pewnych granic - zgłosiłem więc jego wcześniejsze wykroczenia na policji.
Było to w maju OIDP. Już myślałem, że moje zeznania wylądowały w niszczarce a tu na początku września dostałem wezwanie do sądu na 5.10 w tej sprawie.
Może jeśli będą zdjęcia kierowca przyzna się od razu, sądu nie będzie i kiero dostanie po łapach w miarę szybko?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Następna strona