Ja potwierdzam, Artur przekazuje uwagi do NextBike i oni trochę poprawiają system. Przykładowo udało się zrobić wylogowanie ze strony internetowej pojedynczym kliknięciem "wyloguj" (dotychczas trzeba było klikać najpierw raz, a na kolejnym ekranie drugi raz)

artur.tondera napisał(a):
kod do zamka się nie zgadzał - piszcie, do ztm-u albo tu do mnie na priva
Ja w razie problemów, wpisuję opis podczas zwrotu pojazdu w stacji (ekran "problem z wypożyczeniem?"). Już 2 razy zdarzył mi się błędny kod zamka, kilka razy usterki mniejsze (np. urwany dzwonek) lub większe (kapeć). Czy zgłoszenie w takiej formie wystarczy, żeby zacząć odliczanie czasu do naprawy, o którym mówi SIWZ?
Czy ZTM ma wgląd w zgłoszenia problemów przekazane tą drogą? Czy też aby nadać "usterce" prawidłowy bieg, musiałbym dzwonić za każdym razem na infolinię albo pisać maila?
Wczoraj miałem zabawną sytuację - wszystkie 2 rowery w stacji były zusterkowane (jeden - zły kod, drugi - kapeć) więc odczekałem moment na dwójkę ludzi którzy własnie zapinali rowery. W tym czasie przy stacji zamówiłem wypożyczenie jednego z tych rowerów, i gdy tylko został zapięty kłódką - poszedłem go odpinać. To spotkało się z zaskoczeniem dotychczasowego użytkownika "Może by pan poczekał aż ja go oddam w stacji?!" na co odpowiedziałem, że przecież ja go właśnie legalnie wypożyczyłem, stacja mi na to pozwoliła i udostępniła kod, więc na co mam czekać?

Taka elastyczność mechanizmu wypożyczeń ma też plusy - również wczoraj znalazłem rower odstawiony pod stację, ale zupełnie nie przypięty. Nie wiem czy był zwrócony w systemie, czy nie, ale się nim zaopiekowałem, wykorzystałem, i w innej już stacji formalnie zwróciłem (mimo że go wcześniej formalnie NIE wypożyczałem). Przy tym zwrocie system grzecznie... podał kod zamka (!) więc mogłem jednoślada zabezpieczyć.