Na skrzyżowaniu Ratuszowa / Jagiellońska pojawiły się nowe światła. Podstawowe fazy są następujące: Ratuszowa prosto, Jagiellońska prosto, skręt w prawo N->W + skręt w lewo E->S (tramwaj). W tej ostatniej piesi mają czerwone światło na przejściu przez torowisko przy przystanku pod kościołem, gdzie w tej fazie nie ma prawa się pojawić żaden tramwaj. Co ciekawe, w przeciwnym narożniku skrzyżowania w tej samej fazie dałosię zrobić zielone na przejściu przez jezdnię. Gdybym nie wiedział, że to zwykła głupota, to bym pomyślał że to szerszy plan przyzwyczajania pieszych, że czerwone na przejściach przez torowiska można zlewać.
Przy okazji powiesili sygnalizatory pod przejazdy dla rowerów, na razie zasłonięte. ZMID rozgrzebał też budowę najmniej potrzebnego odcinka ścieżki na Jagiellońskiej, od Ratuszowej na przystanek przesiadkowy za cerkwią. Znaczy koniec roku idzie, trzeba choć trochę kasy przeputać. Zapewne cała modernizacja sygnalizacji na skrzyżowaniu została tradycyjnie wrzucona w budżet ścieżkowy. Grudzień miesiącem lania asfaltu itp.
Ale w ogólnych założeniach program mi się podoba - to chyba jeden z niewielu takich w Warszawie, z oddzielną fazą dla naprzeciwległych skrętów, ktoś zna podobne? Oczywiście i tak Jagiellońska stoi, bo Ratuszowa (a właściwie Wybrzeże Helskie) nie jest w stanie odebrać wszystkich chętnych, ten ruch powinien być przytrzymany wcześniej. Idealny do zrobienia przejazdu dla rowerów na skos skrzyżowania

Z drugiej strony Wisły - wróciły korki w tunelu trasy W-Z i na Nowym Przejeździe. Znaczy można rozciąć trasę W-Z na wiadukcie Pancera, a i tak będzie obłożona ponad 100%.
Na samym moście bez zmian, dalej jest dużo chętnych na przejazd płatny 100 zł (potaniało?). Mogę zrozumieć, że pogubił się Łotysz jadący na GPS, ale większość to jednak rejestracje rdzennie warszawskie. Może to jest jakiś pomysł, żeby po zakończeniu budowy zamienić zakaz na odpłatność? Inna sprawa, że np. na placu Teatralnym wciąż drogowskazy na Pragę twardo kierują na most Śląsko-Dąbrowski.