Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: N lis 14, 2010 21:17 
Oberspammer

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

PostNapisane: N lis 14, 2010 23:11 
Zielony Oszołom

Zastanawiałem się gdzie oni się przenieśli z tej Agrykoli...
Tam jest takie ogólne hop-siup z miejsca na miejsce - najpierw zastawione były chodniki przy ujazdowskich między piękną a pl. na rozdrożu. Zamknęli -> kierowcy przenieśli się na wjazd z trasy łazienkowskiej i skwer przy wylocie w Szucha. Postawili B36+T24 na wjeździe -> przenieśli się m.in. na Agrykolę. Na Agrykoli wprawdzie nadal nieco ich stoi, ale nie tyle ile wcześniej. Teraz więc tu się kryją!

Walka z wiatrakami to nie jest bo kiedy nie będą mogli buracko zmieścić się pod swoim blokiem to się gdzieś wyniosą, bardziej walka z kauczukową kulką - ile razy skoczy z miejsca na miejsce?

PostNapisane: Pn lis 15, 2010 8:34 
Oberspammer

Na Belwederskiej - po roku prac projektowych - mieli w tym miesiącu powiesić 'pod sankcją odholowania'. Wydawało mi się nawet, że widziałem tam ostatnio ichni wóz, ale jeżeli zdjęcia w piśmie są z wczoraj, najwyraźniej mi się wydawało.

legalnycyklista napisał(a):
Zastanawiałem się gdzie oni się przenieśli z tej Agrykoli...

Hm, jak na mój wzrok, nigdzie - ostatnio prawie za każdym razem, gdy tamtędy jadę, przynajmniej dwukierunkowy pas dla rowerów jest w pełni zastawiony samochodami.

Pozdrawiam,
Maciek

uczyć się na błędach.
..........(Włodzimierz Ścisłowski)

PostNapisane: Pn lis 15, 2010 9:39 
Zielony Oszołom

No tam to wiem, ale to są bardziej jednostkowe przypadki - w szczytowych momentach pochyła część Agrykoli była zastawiona w ponad połowie... Teraz jednak aż tak się tam nie panoszą.

PostNapisane: Śr lis 17, 2010 14:42 
Zielony Oszołom

Dotyczy postu z dnia 09.11.2010 Ostrobramska 38.
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid= ... y=CJ3CxbcI

PostNapisane: So lut 19, 2011 13:45 
Zielony Oszołom

Jadąc do pracy miałem spotkanie z samochodem dostawczym DHL. Napisałem do firmy:
Cytuj:
Dn. 21.01.2011 o godz. 8.55 na ul. Broniewskiego w Warszawie przy kościele pw. Zesłania Ducha Św. samochód Państwa firmy (WA 204, nr rej. WWL00575) zastawił całkowicie drogę dla rowerów, mimo iż mógł w tym samym wjeździe bramnym zaparkować równolegle, nie tamując ruchu ani na jezdni ani na drodze rowerowej. Musiałem przerwać jazdę i przeprowadzić rower wąskim przejściem między samochodem a słupkami wygradzającymi. W tym czasie wrócił kierowca i jeszcze jedna osoba. Zwróciłem im uwagę - kierowca mógł nie słyszeć tej rozmowy, był po drugiej stronie samochodu - żeby nie parkować w ten sposób. Usłyszałem w odpowiedzi, że mam jechać sobie dalej i nie marudzić.
Sądzę, że do standardów działania firmy o światowej renomie należy przestrzeganie prawa i przynajmniej elementarna kultura osobista pracowników, a wykroczenia drogowe i bezczelność granicząca z chamstwem nie dadzą się z nimi pogodzić. Opisane zdarzenie udokumentowałem zdjęciami i zgłaszam do Straży Miejskiej. Niniejszy list i Państwa odpowiedź zamieszczę na forum dyskusyjnym warszawskich rowerzystów.

Po paru dniach kurier zadzwonił do mnie z przeprosinami, więc zrezygnowałem z wizyty w SM, ale ostatnią zapowiedź niniejszym realizuję.
Generalnie sądzę, że w przypadku samochodów służbowych interwencja u szefa firmy to droga prostsza i skuteczniejsza niż przez SM - o ile oczywiście nie chodzi o firmę działającą na zlecenie miasta (ZOM, ZTP itp.). Ich zwierzchnicy dbają o promocję bezprawia i SM też im niestraszna.

PostNapisane: N lut 20, 2011 19:34 
Zielony Oszołom

Przedtem: [zobacz >>>]

Dziś:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przedtem:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziś:

Obrazek

Obrazek

W tej drugiej sprawie również pisałem do firmy (dostawca apteki), ale bez odzewu.

PostNapisane: Pn lut 21, 2011 8:46 
Admin

pduncz napisał(a):
Dziś:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Świetna robota, zaraz wrzucę na stronę.

Kierowcom też pomogłeś, poprawiając widoczność samochód - samochód :-) Zawsze gdy tamtędy jeździłem (nie ścieżką, ale jezdnią, z Lewartowskiego w lewo), to miałem stracha o widoczność zza zaparkowanych pojazdów.

PostNapisane: Pn lut 21, 2011 14:12 
Zielony Oszołom

olek napisał(a):
Kierowcom też pomogłeś, poprawiając widoczność samochód - samochód :-)

O tym nie pomyślałem. Przepraszam... Obrazek Może jeszcze da się to jakoś zrekompensować, żeby mogli się bez przeszkód dzwonić? :twisted:

Update: a poważnie, to miewam taki dylemat: czy eliminować nierpawidłowo parkujące samochody z osiedlowych uliczek, skrzyżowań? Jak wyeliminuję, to efekt będzie taki, że pozostali docisną gaz, bo wzrośnie im widoczność i szerokość dostępnej jezdni - a tu chodzą ludzie, dzieci (nie ma wyznaczonych przejść)...

PostNapisane: Pn lut 21, 2011 18:03 
Zielony Oszołom

pduncz napisał(a):
Update: a poważnie, to miewam taki dylemat: czy eliminować nierpawidłowo parkujące samochody z osiedlowych uliczek, skrzyżowań? Jak wyeliminuję, to efekt będzie taki, że pozostali docisną gaz, bo wzrośnie im widoczność i szerokość dostępnej jezdni - a tu chodzą ludzie, dzieci (nie ma wyznaczonych przejść)...

Ja zauważyłem, że dobry wpływ na uspokojenie ruchu mają samochody dostawcze, które zastawiają całą ulicę i właczają światła awaryjne. Rowerzyści jeszcze jakoś go ominą, a za nim - pusta droga! :D

"... we humans tend to screw up everything that's good enough as it is...or everything that we're attracted to, we love to go and defile it." - Chris Cornell

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Następna strona