Piwoslaw napisał(a):
Ładnie
Czy można zerżnąć Twoje pismo, zmieniając tylko dane? Ciekaw jestem, po otrzymaniu ilu identycznych pism od różnych osób zauważyliby, że są takie same? I jak zareagowaliby na to? Więc może lepiej niech każdy sobie tworzy?
Możesz, ale myślę, że najlepiej by było gdybyś napisał oddzielne - po prostu wtedy będzie to najbardziej efektywne, gdy dostaną na dany temat wiele różnych pism od różnych osób domagających się tego samego.
Piwoslaw napisał(a):
BTW: Kilka postów wcześniej Marcin_TP, zagłębiając się w lekturę załączników, znalazł wytyczne co do czasu świecenia zielonego ludzika/roweru. Może na Rondzie Zesłańców (lub na innych dużych skrzyżowaniach o bardzo krótkiej fazie dla niesamochodów) należy zmierzyć ile czasu powinno być zielone, i ile jest naprawdę?
Tak się składa, że dziś i wczoraj przejeżdżając przez to skrzyżowanie zwróciłem na to uwagę. Jeżeli chodzi o stronie południową (część zachodnia) to wygląda to tak - jeżeli ktoś naciśnie przycisk to światło dla pieszych/rowerzystów włącza się przed równoległym światem dla samochodów (Ale w tym samym czasie gdy piesi i rowerzyści mają zielone to samochody mają zieloną strzałkę w prawo!). Po chwili światło dla rowerzystów i pieszych zaczyna migać i w tym momencie zapala się zielone światło dla samochodów. Następnie następuję (liczony wczoraj w głowie) czas 15-20 sekund, gdzie samochody jadą na zielonym a piesi i rowerzyści stoją na czerwonym i wciskanie przycisku nie pomaga - muszą czekać na kolejny cykl. Po prostu idiotyzm do kwadratu.
Acha i nowość - światło od strony wschodniej (południowa cześć, bo po północnej jest przejście podziemne) jest tak samo źle ustawione. Znaczy zapala się na chwilę (jeżeli ktoś naciśnie przycisk po stronie północnej, bo po południowej w ogóle nie działa) po chwil gaśnie - a w tym samym czasie równolegle jadą samochody przez kilkanaście sekund.
Myślę więc, że jak będzie wysyłał pismo w tej sprawie to możesz podkreślić kwestie ustawienia tych świateł, obok kwestii detekcji.