Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt lis 12, 2010 7:49 
Zielony Oszołom

Jak dla mnie ciemno zielony kolor ścieżek to chyba czysta ekstrawagancja.Problemem tych DDR jest i śliskość.Bardzo śliskie w czasie opadów deszczu,zalegania śniegu.Za całość ,wykonania i za to że są zrobione przed wyborami wystawiam 4+. Za sþójność połączeń których brak,oznakowanie tylko 2+. Wybudowana nowa hala Areny godna polecenia.
Bardzo ergonomiczne płotki oddzielające przystanki od DDR lecz stanowczo za wysokie.

PostNapisane: Pt lis 12, 2010 10:20 
Oberspammer

grzcie2083 napisał(a):
Jak dla mnie ciemno zielony kolor ścieżek to chyba czysta ekstrawagancja.Problemem tych DDR jest i śliskość.Bardzo śliskie w czasie opadów deszczu,zalegania śniegu.

Kolor -- ktoś z waaadz był w Wlk. Brytanii i uznał, że kolor załatwi wszystko. Typowe myślenie magiczne. :wink:
A co do śliskości kolorowych nawierzchni -- tak, jak na kładce -- do farby należy domieszać korundu (nie piasku). Korundu albo nikt nie kupił w ramach oszczędności, albo podprowadzono...

PostNapisane: Pt lis 12, 2010 10:51 
Oberspammer

Monty B. Ike napisał(a):
grzcie2083 napisał(a):
Jak dla mnie ciemno zielony kolor ścieżek to chyba czysta ekstrawagancja.Problemem tych DDR jest i śliskość.Bardzo śliskie w czasie opadów deszczu,zalegania śniegu.

Kolor -- ktoś z waaadz był w Wlk. Brytanii i uznał, że kolor załatwi wszystko. Typowe myślenie magiczne. :wink:
A co do śliskości kolorowych nawierzchni -- tak, jak na kładce -- do farby należy domieszać korundu (nie piasku). Korundu albo nikt nie kupił w ramach oszczędności, albo podprowadzono...

Ja tej śliskości jakoś nie zauważyłem. Poza tym z tego, co mi wiadomo, to nie jest asfalt pokrywany farbą, tylko warstwa ścieralna została wykonana z gotowego asfaltu barwionego.

PostNapisane: Pt lis 12, 2010 16:11 
Zielony Oszołom

Na oponach 28mm (czyli po środku między miejską a szosową) można było zaliczyć ładny ślizg z zablokowanym tylnym kołem - na pewno o wiele większy niż na typowym asfalcie, większy też niż np. na ddr w al. ujazdowskich.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2