Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: N maja 23, 2010 8:59 
Początkujący

jelsi mi dokladnie napiszecie akapit o tej sciezce na Moscie Gdanskim to nic nie stoi na przeszkodzie by to dopisac i slac w wersji rozszrzonej do ZDM.
Wiem, ze brakuajcych sciezek jest cala masa (i lacznikow miedzy nimi), ale jak rozumiem nalezy pisac o mniejszej czesci, bo jak sie pisze o calej warszawie to sie to rozmywa w braku funduszy, planu zagospdarowania etc. Wiec na razie ja sie skupiam na tym malutkim kawalku, ale oczywiscie moge przy okazji pisac i o innych :)

anka

PostNapisane: N maja 23, 2010 21:44 
Admin

aniao napisał(a):
W sprawie sciezki od ul Wlodarzewskiej do Instalatorów (Al. Krakowska) to zaczelam juz pisac do ZDM.
I w akcje wlaczam spore grono mam z dziecmi pod haslem, iz jest to sciezka konieczna do bezpiecznego przejazdu z dzieckiem do parku Szczesliwickiego.

Super, tylko na razie maile w tej sprawie przychodzą zaadresowane wyłącznie do ZM. Adres ZDM to zdm@zdm.waw.pl...

aniao napisał(a):
Mysle ze w koncu po ilus tam mailach i pismach sie ugna, zastanawiam sie tylko, czy lepiej wyslac 1 pismo i 50 podpisow czy 50 pism od pojedynczych osob. Psychologicznie pewnie lepiej dziala 50 pism...

Tak, zdecydowanie.

A poza tym ZDM już tym w zasadzie się zajmuje - link do projektu brakującego kawałka ścieżki był w którymś z sąsiednich wątków, fotki można też znaleźć w tej galerii:

http://bzaborow2.no-ip.org/galer/pg/show/1361

PostNapisane: Śr maja 26, 2010 15:46 
Stały Bywalec

Rowerem przez Ciszewskiego
Trwa budowa drogi rowerowej wzdłuż ulicy Józefa Ciszewskiego między ulicami Nowoursynowską a Romualda Gutta. Na zlecenie ZDM zostanie wybudowany brakujący fragment łączący drogę rowerową ulicy Nowoursynowskiej i pozostałej części ulicy Ciszewskiego. Droga rowerowa została wydzielona z części chodnika oraz z fragmentu trawnika na tyłach przystanku autobusowego. Będzie mieć 2 metry szerokości oraz nawierzchnię asfaltową.

Fragment drogi w części trawnika jest już wydzielony. Ułożono krawężniki oraz podbudowę. Gotowa jest również podbudowa drogi rowerowej w części chodnika za wjazdem do SGGW. Pozostała część między chodnikiem prowadzącym do przystanku a wspomnianym wjazdem jest w trakcie wytyczania. Zdjęto już część kostki brukowej z połowy szerokości chodnika.

Na koniec, co oczywiste, zostanie ułożona nawierzchnia za pomocą wyściełacza przystoswanego do układania asfaltu na małych szerokościach. Prace potrwają jeszcze trzy tygodnie. Wykonawca: ZRiKD.

http://www.zdm.waw.pl/informacje/wiadom ... kiego.html

PostNapisane: Śr maja 26, 2010 19:10 
Dzicz Kudłata

Bardzo dobrze, że coś drgnęło i ten fragment WRESZCIE dobudowują.

Niejestem jednym z tych którzy tylko wady wyszukiwać potrafią. Jeżdżac tamtędy pozostanie mi pewien niesmak. Zamiast zrobić tak jak na Podleśnej, gdzie wykonano kompleksową przebudowę (którą teraz mogą się chwalić) wykonują tylko brakujący kawałek.
Pozostały odcinek nadal będzie straszył kostką downa przeplataną popękanym betonem i pofalowanym wiekowym asfaltem, krawężnikami i zakrętami od ekierki.
Zamiast zrobić coś w końcu porządnie, znowu bawią się w sztukowanie po kawałku.
Przynajmniej ten kawałek załata przerwany ciąg. Ech. :x

PostNapisane: Śr maja 26, 2010 19:32 
Dzicz Kudłata

Jednakże fragmentem którego mi najbardziej brakuje to Rondo Jazdy Polskiej. To miejsce możnaby nazwać węzłem łączącym co najmniej 5 ścieżek rowerowych w jednym miejscu,,, możnaby gdyby nie jeden mały szczegół. Żadne z tych 5 ścieżek nie łączą się ze sobą. :oops:
Przez cały dzień i w nocy przez chodniki wokół ronda przejeżdżają całe hordy rowerzystów. W pewnych godzinach zbiera się ich po kilku na każdy cykl świateł.
Możecie zapytać jakie 5 ścieżek...
1. to ta kończąca się na Placu Konstytucji. Znakomita większość rowerzystów kontynuuje jezdę po chodniku do ronda.
2. główna alejka Pola Mokotowskiego prowadząca od Banacha przez kładkę aż do ronda.
3. ścieżka wzdłuż fragmentu Waryńskiego urywająca się na skrzyżowaniu z Batorego.
4. ścieżka od Placu na Rozdrożu, urywa się na wyjeździe z Mokotowskiej (przy budowie Zabra Tower)
5. ścieżka/ ciąg pieszo-rowerowy wzdłuż budynku Politechniki, urywa się zaraz przed rondem.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2