Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt paź 07, 2008 11:03 
Oberspammer

http://bip.warszawa.pl/Menu_przedmiotow ... 080922.htm

Plan jest do wglądu do 10 października, uwagi można składać do 10 listopada.

Obrazek

Pozdrawiam,
Maciek

uczyć się na błędach.
..........(Włodzimierz Ścisłowski)

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 07, 2008 14:45 
Oberspammer

A co to za jakas bezkompromisowka sie zrobila z tego Wysockiego na tej mapie? Wiadukty na skrzyzowaniu z Pozarowa? (Wiem, wiem to wszystko poza planem)

PostNapisane: N paź 26, 2008 23:45 
Bywalec

:? Podkład planu wydaje się nie uwzględniać "zmiany lokalizacji przystanku osobowego Warszawa Praga na wysokość planowanej trasy mostu Krasieńskiego z linią tramwajową" (Studium Wykonalności modernizacji i rozbudowy Warszawskiego Węzla Kolejowego).

:( Jest zaplanowany parking 8.4KD-p przy stacji Warszawa Praga, który pewnie ma służyć jako P+R, a nawet posadzka przy istniejącym przejściu. Nie ma jednak ważniejszego - przystanków przy stacji dla linii autobusowej 204. Według mnie przystanek PKP Praga powinien zostać końcowy dla linii 104. Szczytowa częstotliwość pociągu KM na odcinku Legionowo - Warszawa Gdańska powinna zwiększyć się w I połowie 2009 roku do poziomu z kwietnia i maja tego roku. W 2010 roku ma ruszyć SKM na trasie Legionowo - Warszawa Lotnisko, a jeśli dojdzie do budowy lotniska Modlin i jego bocznicy, tym odcinkiem co 20 min będą kursować także pociągi KM. Należy więc spojrzeć na to przyszłościowo.

Trzeba wnioskować o uwzględnienie przystanków:
:arrow: PKP PRAGA wzdłuż stacji W-wa Praga na projektowanej drodze 5 (7-KD-L) lub parkingu 84KD-p;
:arrow: POŻAROWA w istniejącym miejscu na ulicy Pożarowej dla przesiadki do tramwaju.

PostNapisane: Wt lis 04, 2008 14:26 
Stały Bywalec

coś takiego spłodziłem:

II linia metra

Wnioskujemy o zapisanie w MPZP stacji metra Warszawa Toruńska.

Wydłużenie II linia metra o jedną stację, umożliwi stworzenie węzła przesiadkowego przy stacji PKP Warszawa Toruńska, jak i piętrowego parkingu Park & Ride podłączonego estakadami bezpośrednio z Trasą Toruńską, bez konieczności wjeżdżania w osiedle Bródno czy dodatkowej przesiadki do tramwaju. Jeżeli linia metra zostanie wydłużona należy przewidzieć jej przecięcie z terenem MPZP Odrowąża – Wysockiego.

Rondo Żaba

Wnioskujemy o wyraźne zaznaczenie w planie MPZP planowanej stacji kolejowej systemu SKM, która ma powstać na wiadukcie kolejowym przechodzącym przez węzeł Żaba. W związku z tym konieczne jest uwzględnienie dojść dla pieszych do planowanej stacji.

Skrzyżowanie Odrowąża - Budowlana

Wnioskujemy o reorganizację przystanków tramwajowych na tym skrzyżowaniu.

Przystanki tramwajowe w celu zapewnienia optymalnej obsługi pasażerów powinny znajdować się wyłącznie za skrzyżowaniem (dzięki temu mamy 1 wspólny przystanek w daną stronę).

Niestety proponowany układ przystanków w MPZP powoduje dublowanie się przystanków na ulicy Budowlanej, bez wyznaczenia wspólnego przystanku na ulicy Odrowąża.

Dodatkowo negatywnie opiniujemy budowę bezkolizyjnego wiaduktu na skrzyżowaniu w ciągu ulicy Odrowążą. Wybudowanie takiego wiaduktu wpuści jeszcze większy ruch samochodowy w stronę dzielnicy Praga Północ, gdzie wg. Programu ochrony powietrza dla strefy aglomeracja warszawska ustanowionego rozporządzeniem Wojewody Mazowieckiego Nr 67 z dnia 24 grudnia 2007 roku liczba podróży wykonywanych samochodami osobowymi musi spaść o 70% .