axxenfall napisał(a):
Zmylić mógł fakt umieszczenia w wizualizacji zadaszeń nad przejściami podziemnymi. Chyba że PKO chce takowe ufundować, ale wątpię.
Pozdrawiam,
Maciek
Ja też wątpię.
Wkleiłem ten obrazek dlatego, że ma to zostać zrobione przed EURO 2012, żeby nie straszyło przyjezdnych - szkoda, że nie myśli się o organizacji ruchu pieszego i transportu zbiorowego pod kątem przyjezdnych, bo im to akurat na grzyba cała reszta

Czy ja mam wrażenie, czy na tej wizualizacji wlot ul. Widok ma więcej pasów niż obecnie
Nie wiem, po co są tam dwa pasy, skoro pomiędzy miejscami parkingowymi jest miejsce tylko na jeden pas, a tam ulica jest jednokierunkowa i skręca się z niej tylko w prawo i nie jeżdżą tamtędy żadne (albo prawie żadne) gabarytowe pojazdy potrzebujące nie wiadomo ile miejsca do skrętu, więc to chyba tylko po to, żeby zwiększyć prawdopodobieństwo "trafienia" przyjezdnego pieszego przyzwyczajonego, że gdzie indziej jest normalnie

Ciekawe, jakie wskazówki pojawią się w poradniku dla kibiców zza granicy i czy dorównają tym dla naszych kierowców zamieszczonych na stronach MSZ, którym trzeba tłumaczyć rzeczy oczywiste, jak to, że chodniki i drogi rowerowe to nie parkingi, ograniczenie prędkości obowiązuje wszystkich, a nie tylko śpieszących się mniej, a czerwone światło nie jest traktowane jak u nas jako awaryjny stan pracy sygnalizatora, który powinien wyświetlać światło zielone i nie wiedzieć czemu tego nie robi