|
Przejżałem rozkłady. Kraków Płaszów czy Zakopane przez Stojadła - koniec świata i okolic. Dobry sposób na podniesienie ceny biletu. Pokolędujemy po wsiach to odległość wzrośnie i cena też. Czyżby obecni szefowie TLK byli kiedyś taksówkarzami? Ale są na pewno 3 Lubliny z przystankiem w Otwocku. Między Stojadłami a Pilawą nie ma ruchu lokalnego, ale mimo wszystko jest tego za dużo jak na jeden tor. Naliczyłem 17 pociągów w jedną stronę - niektóre byc może okresowo się zastepują, więc może 15 czy 14. Ale wziąwszy pod uwagę na wariantowość czasów odjazdu ze wschodniej oraz z pierwszej kolejnej stacji podanej w rozkładzie to wychodzi około 40 różnych szczelin czasowych. Oj same Dębliny będzie ciężko poustawiać rytmicznie. Tak czy inaczej SKM ma bardzo marne szanse pokonkurować z prywaciarzami. Dziś (niedziela) ok. 17ej widziałem na Wiatracznej dwa identiko Many z Minibusa Karczew skręcające w lewo jeden za drugim. Przecież oni mają jakieś sensowne rozkłady. Więc jeśli nawet przy niedzieli potrafią się dogonić to jest ich sporo. Czy zna ktoś jakieś bliższe dane - ile tego jeździ? skręcające w lewo jeden
_________________ Grzegorz ----------------------------------- Trolejbus jest cichy i ekologiczny.
|