axxenfall napisał(a):
http://oelka.bikestats.pl/631424,Popoludniowe-zalatwianie-spraw-roznych.html

Cytuj:
Na schodach do przejścia pod rondem u zbiegu Marszałkowskiej i Alej Jerozolimskich pojawiły się żółte rynny pozwalające sprowadzić rower. Jak na razie są w wyjściach po stronie północnej. Tam gdzie potencjalnie będzie najwięcej chętnych a więc koło pawilonu Cepelii od strony Nowogrodzkiej, gdzie się urywa pseduo-DRR na Marszałkowskiej rynny na razie nie zainstalowano.
Zawsze jest to jakiś postęp.
Pozdrawiam,
Maciek
Jakoś zniknął mój post, w którym pisałem, że analogiczne szyny pojawiły się w przejściach przy Dworcu Centralnym. Problemem może być jednak to, że, jak mi się wydaje, zamontowano je bardzo blisko ściany, pod poręczą. Dlatego też być może nie da się skorzystać z takiej szyny z rowerem z sakwami, co akurat przy dworcu jest szczególnie istotne. Aczkolwiek są to tylko moje przypuszczenia, gdyż nie miałem przy sobie roweru, jak je oglądałem, i nie miałem jak sprawdzić.
A w kwestii niedziałających wind, to polecam Waszej uwadze to:

To jest stacja metra Ratusz Arsenał. Tabliczka stoi już bardzo długo, ze dwa miesiące (przynajmniej była tam jeszcze, jak ostatni raz byłem na tej stacji, około tygodnia temu, a zdjęcie zrobiłem 14 listopada). Natomiast jak na warszawskie warunki zaskakuje precyzja opisu alternatywnego dojścia - choć nie sprawdzałem, czy rzeczywiście da się w ten sposób dostać na przystanek.