Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 731 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 74  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt paź 24, 2008 21:16 
Oberspammer

Cytuj:
Przypuszczam, że problemy biorą się właśnie stąd.

A ja mam tego pewność. Trafia pewnie na konto Biura Bezpieczeństwa Ratusza, Straż miejska ma osobny budżet, z którego holuje samochody ustalony w zeszlym roku za pewne na podstawie liczby odholowań z roku poprzedniego.

Ktoś tu zugerowal pobadanie tego pismami. Popieram.
1. Pismo do straży miejskiej ile w tym roku doholowano samochodów (w okresach miesięcznych)
2. Pismo do ratusza w sprawie zainkasowanych płat za odholowanie pojazdu (nie mandatow z tego tytułu).

Ile kasy miala SM na odholowywanie chyba można sprawdzić w budżecie m.st. Wwy 2008! (tym, który ciagle tną - teraz z okazji kryzysu finansowego - ale jaja!)

PostNapisane: Wt paź 28, 2008 16:35 
Oberspammer

Tak na boku...

http://www.zw.com.pl/artykul/1,301069.html

Cytuj:
Drogę zasłoniły mu nielegalnie zaparkowane auta
ar 28-10-2008, ostatnia aktualizacja 28-10-2008 14:20

Groźnie wyglądające zderzenie seata ze skodą na ulicy Racjonalizacji na Mokotowie - dowiedziało się ŻW od reportera "Raportu na gorąco". Jedna osoba trafiła do szpitala.

O wypadku poinformował nas Marcin Włodarski z TVP Warszawa.

Jeden z kierowców wyjechał z parkingu wprost przed pojazd jadący główną drogą. Jedna osoba została ranna i trafiła do szpitala. Jak tłumaczył sprawca, drogę zasłoniły mu nielegalnie zaparkowane samochody.

Pozdrawiam,
Maciek

uczyć się na błędach.
..........(Włodzimierz Ścisłowski)

PostNapisane: Pt lis 07, 2008 12:55 
Oberspammer

http://www.zw.com.pl/artykul/10,304052_ ... aznik.html

Cytuj:
Burmistrz jak miejski strażnik

Agata Sabała 06-11-2008, ostatnia aktualizacja 06-11-2008 22:25

Czy straż miejska nie radzi sobie ze ściganiem kierowców nieprawidłowo parkujących w Śródmieściu i musi korzystać z pomocy władz dzielnicy? Wczoraj na patrol z funkcjonariuszami wybrał się wiceburmistrz. Po co?

– Urzędnicy i radni dostają bardzo wiele informacji od mieszkańców o tym, gdzie kierowcy nielegalnie parkują – tłumaczy Marcin Rzońca, wiceburmistrz Śródmieścia. – Wybraliśmy pięć rejonów, gdzie sytuacja jest najgorsza. Poszedłem na obchód z naczelnikiem straży miejskiej, by zwrócić mu uwagę na te miejsca. To lepiej działa niż słanie sobie pism – tłumaczy.

Efekt patrolu? 12 wezwań do zapłaty, jeden mandat i wiele zdjęć, m.in. aut zaparkowanych pod samym znakiem zakazu, na kopertach dla niepełnosprawnych, na środku trawnika.

Straż miejska wystawia w Śródmieściu codziennie 200 – 250 mandatów za złe parkowanie. Patrol spacerujący z burmistrzem przez cztery godziny przekroczył swoją dzienną normę. Udało się namierzyć nawet trzy wraki nadające się na złom.

– Mieszkańcy narzekają, że nie ma gdzie parkować i że to wszystko wina urzędu – tłumaczy Rzońca. – I mają rację, miejsc jest mało. Ale to żadne usprawiedliwienie do stawania byle gdzie.

Życie Warszawy

200-250 źle zaparkowanych samochodów to na w miarę dowolnych trzech ulicach w Śródmieściu można znaleźć...

Pozdrawiam,
Maciek

uczyć się na błędach.

PostNapisane: Pt lis 07, 2008 14:18 
Oberspammer

Musi po innych ulicach niż my chodzili Maćku. Ja miałem tylko dwa mandaty od straży miejskiej podczas pomiarów.

PostNapisane: Wt lis 18, 2008 12:00 
Oberspammer

http://www.polskatimes.pl/warszawa/60960,muranow-moze-zostac-poza-strefa-platnego-parkowania,id,t.html

Grzegorz Bruszewski napisał(a):
Muranów może zostać poza strefą płatnego parkowania

2008-11-18 11:24:09, aktualizacja: 2008-11-18 11:24:09

Maleją szansę, aby Muranów (kwadrat ulic: Słomińskiego, Andersa, al. Solidarności al. Jana Pawła II) w czerwcu 2009 r. dołączył do strefy płatnego parkowania.
Uchwała radnych Śródmieścia w tej sprawie, podjęta na początku września, nie dotarła do Rady Warszawy.

Jak twierdzi Grzegorz Walkiewicz, wiceprzewodniczący rady dzielnicy Śródmieście, propozycja ustawy została potraktowana jak wniosek lub stanowisko rady i została odrzucona przez urzędników. - Tymczasem decyzję, czy zostanie odrzucona, czy nie, powinni zaopiniować radni - twierdzi.

Walkiewicz nie ukrywa, że śródmiejscy radni zostali potraktowani niepoważnie. - Wygląda na to, że zostaliśmy po prostu zbyci.

Koncepcja rozszerzenia strefy nie stoi jednak na straconej pozycji. Radni Śródmieścia ominęli urzędników i teraz złożyli swój projekt bezpośrednio do przewodniczącej Rady Warszawy.

- Taka propozycja jest godna rozpatrzenia. Na Muranowie mogłyby obowiązywać inne stawki za parkowanie niż w pozostałej części strefy - mówi Dariusz Figura, radny PiS, wiceprzewodniczący komisji inwestycji i infrastruktury w Radzie Warszawy.

Pozdrawiam,
Maciek

uczyć się na błędach.

PostNapisane: Wt lis 18, 2008 13:36 
Greenpisarz

Grzegorz Bruszewski napisał(a):
Muranów może zostać poza strefą płatnego parkowania

[ciach]

- Taka propozycja jest godna rozpatrzenia. Na Muranowie mogłyby obowiązywać inne stawki za parkowanie niż w pozostałej części strefy - mówi Dariusz Figura, radny PiS, wiceprzewodniczący komisji inwestycji i infrastruktury w Radzie Warszawy.

Inne, to znaczy wyższe? :-)

Piszę własnie wniosek o wysłupkowanie ul. Stawki, oto kilka argumentów (także za objęciem SPP):

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

PostNapisane: Wt lis 18, 2008 14:11 
Oberspammer

Cytuj:
Inne, to znaczy wyższe?

Niestety nie wyzsze. Wyzszych niz 3 zlote za pierwsza godzine nie da zrobic, bo to wbrew ustawie - tutaj poslowie zadbali o burdel na ulicach.

Tytuł: Re: Re:
PostNapisane: Śr lis 26, 2008 22:41 
Zielony Oszołom

Stary Trampek napisał(a):
Wojtek napisał(a):
To bardzo bym prosil o pomoc w tej sprawie Trampkarzu ;-)

Właśnie wysłałem mailowy wniosek, z kompletem fotografii. Zobaczymy, co odpowiedzą.

Otrzymałem dziś odpowiedź, której nie umiem zinterpretować, więc wklejam z prośbą o pomoc:

Cytuj:
[Lewy górny róg dokumentu:] Zarząd Dróg Miejskich [adres]
[Poniżej, po prawej stronie, nad korpusem tekstu, przekreślono długopisem:] Zarząd Miejskich Inwestycji Drogowych [ten sam adres]

Zarząd Dróg Miejskich przesyła w załączeniu email z dnia 11.10.br nadesłany przez Pana [moje imię i nazwisko] w sprawie organizacji ruchu w rejonie wyznaczonych miejsc postojowych na ul. Królewskiej - celem zajęcia stanowiska i udzielenia odpowiedzi zainteresowanemu zgodnie z kompetencjami.
Projekt organizacji ruchu dot. modernizacji Krakowskiego Przedmieścia oraz obszaru przyległego nie był przedstawiony do opinii w Wydziale Organizacji Ruchu Drogowego.
W związku z powyższym nie znamy powodów zastosowania takich, a nie innych rozwiązań komunikacyjnych w omawianym rejonie i nie mieliśmy wpływu na wprowadzoną i obowiązującą obecnie organizację ruchu.

Do wiadomości [znowu ja]

Ja to interpretuję następująco: w związku z powstaniem ZMID przeniesiono tam dokumenty ws. organizacji ruchu na Królewskiej i powyższe pismo zostało wysłane właśnie z ZDM do ZMID z prośbą, aby to ZMID udzielił mi odpowiedzi. Czy dobrze to wszystko rozumiem? Wynika z tego, że mam dalej czekać na odpowiedź, nie?

Tytuł: Re: Re:
PostNapisane: Cz lis 27, 2008 9:12 
Greenpisarz

Stary Trampek napisał(a):

Ja to interpretuję następująco: w związku z powstaniem ZMID przeniesiono tam dokumenty ws. organizacji ruchu na Królewskiej i powyższe pismo zostało wysłane właśnie z ZDM do ZMID z prośbą, aby to ZMID udzielił mi odpowiedzi. Czy dobrze to wszystko rozumiem? Wynika z tego, że mam dalej czekać na odpowiedź, nie?

Tak. Jak będziesz miał szczęście, to nastąpny list powinien być już właściwą odpowiedzią. Ja w innej sprawie dostaję jak na razie same "dowiadomości" (ostatnio trzecią już) i czekam na właściwą odpowiedź.

PostNapisane: Wt gru 02, 2008 16:55 
Oberspammer

NOT napisał(a):
ZAPROSZENIE
Biuro Drogownictwa i Komunikacji Urzędu Miasta Stołecznego Warszawy
we współpracy ze Stowarzyszeniem Inżynierów i Techników Komunikacji RP
Oddział w Warszawie ma zaszczyt zaprosić na LI Forum dyskusyjne na temat:

„Strefa płatnego parkowania w Warszawie w nowych granicach"

Słowo wstępne wygłosi: inż. Jerzy M issala

Forum odbędzie się w dniu 11 grudnia 2008 r. o godz. 17:00 w Warszawskim

Domu Technika NOT przy ul. Czackiego 3/5 w Warszawie,

sala E, II piętro. Wstęp wolny.

Omowienie jakichs wynikow ew. wizyty kogokolwiek tamze na tym forum wskazane. :-)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 731 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 74  Następna strona