velogustlik napisał(a):
axxenfall napisał(a):
Ja się z jednej strony pocieszam tym, że popierają ją również wszystkie komitety lokalne, a z drugiej jednak bardziej interesuję się celem akcji niż tym, kto za nią stoi.
I to jest podstawa zdroworozsądkowego myślenia. Trzeba być idiotą, żeby nie podpisać czegoś co jest wymiernie dobre tylko dlatego, że ma się złe skojarzenia. Pomijam fakt czy skojarzenia są jakąkolwiek wartością...
Po pierwsze, nie życzę sobie nazywania mnie idiotą. Po drugie, mógłbyś wywalić "Gazetę Polską" z sygnaturki zanim się w piórka obiektywnego obserwatora i sędziego dobra i zła przystroisz.

Po trzecie, to nie jest kwestia żadnych "skojarzeń", tylko czytania tego, co ma się potencjalnie podpisać. W tym przypadku wśród organizatorów jak wół stoi "Prawo i Sprawiedliwość". Sądzicie tam w PiSie, że ciemny lud tak głupi, że PiS jako "lokalną organizację pozarządową" kupi?
A ja PiSu nie poprę. Widziałem, ile "dobrego" zrobił w Warszawie dla transportu zbiorowego - zostaną nam po tym 123N do ca. 2040 roku i 15 zamiast 24 tramwajów niskopodłogowych z okazji modernizacji trasy w Alejach. Innych zakupów w tramwajach - zero, za propozycje podpisania umowy wieloletniej dyrektor Czapla wyrzucał z gabinetu. I tyle w tym temacie.