Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt wrz 07, 2007 9:56 
Stały Bywalec

Witam

od pewnego czasu z zainteresowaniem obserwuję waszą działalność i bardzo doceniam starania na rzecz poprawy ruchu generalnie i jakości zycia w naszym mieście i regionie.

Chcąc dorzucić parę groszy - chce zwrócić uwagę na informację jakie znalazłem na stronach ZDM:

wiadomość z "Utworzony: 01-11-06 - Zmodyfikowany: 19-04-07 14:33"

Zarząd Dróg Miejskich rozpisał przetarg w wyniku, którego ma zostać wyłoniony wykonawca modernizacji ulicy Poleczki.
Modernizacja ulicy Poleczki obejmie budowę nowej i odbudowę starej jezdni, realizację chodników i ścieżki rowerowej na odcinku od Puławskiej do Osmańskiej. W ten sposób powstanie wygodne połączenie Ursynowa z lotniskiem Okęcie poprzez budowany przez Generalną Dyrekcję Dróg Krajowych i Autostrad wiadukt nad linią kolejową Warszawa - Radom.

Jeszcze w tym roku planujemy oddanie do ruchu pierwszej jezdni, natomiast w pierwszej połowie przyszłego roku zakończenie całej inwestycji.

oraz wiadomość z 03.09.2007:

Pięć firm i dwa konsorcja chcą budować ulicę Poleczki. Oferty na budowę nowej jezdni na odcinku od Osmańskiej do Puławskiej zostały właśnie otwarte. Roboty budowlane mają potrwać 7 miesięcy z wyłączeniem tzw. przerwy technologicznej. W ramach kontraktu, zgodnie z żądaniem okolicznych mieszkańców, wykonawca musi przeprojektować skrzyżowanie z ul. Wyczółki oraz poszerzyć tzw. jezdnie odbarczające do 5 metrów. ZDM chce, by nowa jezdnia powstała jeszcze w tym roku. Oto oferty (w mln zł brutto)

W pierwszym komunikacie widać informację o ścieżce rowerowej ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji jak ma ona wyglądać. Wiecie cos może na ten temat? Były jakieś konsultacje społeczne w tej sprawie ?
;)

Pozdrawiam Sebastian

Tytuł: Poleczki
PostNapisane: Pt wrz 07, 2007 10:11 
Stały Bywalec

P.S. praca nad wiaduktem nad torami z Poleczki na lotnisko jest już mocno zaawansowana. Pojawiają się juz tablice, że Polecki od Puławskiej będzie w jakims stopniu zamknęta na czas remontu.
Dojeżdżam codziennie w te rejony do pracy rowerem i jestem bardzo ciekaw jaka będzie (jeśli w ogóle) ścieżka na Poleczki.

Widziałem na stronach ZM opinie dotyczące przebudowy skrzyrzowania Poleczki/Puławska ale jakos nie przypomninam sobie planów co do reszty Poleczki w stronę lotniska.

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 07, 2007 12:11 
Oberspammer

Opiniowaliśmy Poleczki, ale z tego co pamiętam tylko w zakresie od wiaduktu, do Puławskiej. Samego wiaduktu i Wirażowej już chyba nie konsultowaliśmy, albo ja nie brałem w tym udziału.

Na odcinku po wschodniej stronie torów droga rowerowa jest na całej długości, ale już nie pamiętam po której stronie, chyba generalnie po północnej. W ogóle to było wiek temu, chyba jeszcze w 2005 roku.

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 07, 2007 12:12 
Oberspammer

O tu coś jest o tych naszych konsultacjach poleczki wplecione:
http://www.zm.org.pl/?a=konsultujemy

Tytuł: Re: Poleczki
PostNapisane: So wrz 15, 2007 12:56 
Admin

Sebastian napisał(a):
Dojeżdżam codziennie w te rejony do pracy rowerem i jestem bardzo ciekaw jaka będzie (jeśli w ogóle) ścieżka na Poleczki.

Projekt Poleczki leży gdzieś w biurze - jak się kiedyś pojawisz na spotkaniu środowym, to się upomnij.

Tytuł: Re: Poleczki
PostNapisane: N wrz 23, 2007 11:58 
Admin

olek napisał(a):
Projekt Poleczki leży gdzieś w biurze - jak się kiedyś pojawisz na spotkaniu środowym, to się upomnij.

A, jest też już na stronie ZDM (uwaga, duży ZIP - ponad 250 MB):

http://tiny.pl/17z2

Jak widać, niestety projektantom nie udało / nie chciało / nie potrafiło się konsekwentnie poprowadzić ciągłej ścieżki po jednej stronie ulicy.

Korzystając z okazji polecam zaglądanie od czasu do czasu na:

http://www.zdm.waw.pl/przetargi/pliki-do-pobrania.html

zarówno w "robotach budowlanych" jak i w "usługach" pojawiają się istotne dla rowerzystów zamówienia.