Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz kwi 26, 2012 7:46 
Bywalec

Witam forumowiczów,
Kolega, który jeździ tą nową i piękną ścieżką doniósł mi, że drogowcy właśnie zniszczyli asfalt kładąc rury.
Na odcinku od Dolnej do Królikarni zamiast zdjąć kostkę z chodnika, wycięto na środku asfaltu dziurę.
Jak tylko dostanę zdjęcia umieszczę je w poscie.
Michał

PostNapisane: Cz kwi 26, 2012 9:28 
Sympatyk

Jeżeli dobrze zaobserwowałem będąc tam niedawno jest to wymiana okablowania telekomunikacji. Niestety już namalowane są dalsze nacięcia. Cała trasa rowerowa będzie zniszczona.
W sobotę tam będę zrobię zdjęcia.

PostNapisane: Cz kwi 26, 2012 16:02 
Zielony Oszołom

Proponuję wnioski do ZDM - 2/3 to sugestie na przyszłość, ale trzeba męczyć temat
1. Brak objazdów. Tu już raczej nie zrobią, ale kiedyś muszą zacząć. No chyba że ten zapis standardów też ma być zmieniony na "zalecenie"...
2. Wymuszenie sprawdzenia, jak oni to załatają. Najlepiej byłoby na wszystkich pociętych odcinkach zerwać cały asfalt i położyć od nowa, ale to raczej złudne nadzieje. Może uda się chociaż poprawne łączenie (tj. nie wpuszczające wody, która w zimie zmasakruje asfalt) i asfalt o tej samej gładkości?
3. Tempo pracy - gdyby to było pod jezdnią musieliby się uwinąć w weekendy i w sposób nie blokujący całej jezdni (np. jeden weekend - tylko lewym pasem, kolejny - prawym). Niech w przyszłości nakażą kablarzom ogarnięcie i zwiększenie tempa.

PostNapisane: Cz kwi 26, 2012 18:09 
Bywalec

Polnische wirtschaft

PostNapisane: Cz kwi 26, 2012 21:53 
Sympatyk

Ostatnio tamtędy jechałem i się zbulwersowałem. :evil:

PostNapisane: Pt kwi 27, 2012 8:31 
Zielony Oszołom

legalnycyklista napisał(a):
Proponuję wnioski do ZDM - 2/3 to sugestie na przyszłość, ale trzeba męczyć temat
1. Brak objazdów. Tu już raczej nie zrobią, ale kiedyś muszą zacząć. No chyba że ten zapis standardów też ma być zmieniony na "zalecenie"...
2. Wymuszenie sprawdzenia, jak oni to załatają. Najlepiej byłoby na wszystkich pociętych odcinkach zerwać cały asfalt i położyć od nowa, ale to raczej złudne nadzieje. Może uda się chociaż poprawne łączenie (tj. nie wpuszczające wody, która w zimie zmasakruje asfalt) i asfalt o tej samej gładkości?
3. Tempo pracy - gdyby to było pod jezdnią musieliby się uwinąć w weekendy i w sposób nie blokujący całej jezdni (np. jeden weekend - tylko lewym pasem, kolejny - prawym). Niech w przyszłości nakażą kablarzom ogarnięcie i zwiększenie tempa.

Rowerowy objazd tej ścieżki to fikcja - niby którędy? Proponuję plan minimum: zasłonięcie oznakowania, które nakazuje korzystanie z chwilowo nieistniejącej DDR - i plan maksimum: czasowe ograniczenie prędkości na biegnącej wzdłuż DDR jezdni, a przynajmniej na jej prawym pasie. Oba postulaty dotyczą każdej takiej sytuacji, nie tylko tego przypadku. Ten pierwszy ma pewnie szanse realizacji, ten drugi niekoniecznie, ale warto zacząć drążyć skałę. Jeżeli by się udało, to Twój pkt. 3 pewnie też by się przy okazji po części zrealizował. Może dam radę wysmarować dziś pismo do ZDM.

PostNapisane: Pt kwi 27, 2012 13:54 
Zielony Oszołom

Dzisiaj część robót już zakończyli - od strony Dolnej. Ułożyli płyty chodnikowe i pojawił się tłuczeń +/- 5cm poniżej asfaltu obok, zniknęły też barierki. Obecnie jest więc "dziura niespodzianka", coś jak dylatacja na Świętokrzyskim - choć nieco głębsza.
Ryją za to w stronę Idzikowskiego, obecnie wzdłuż Królikarni.

@Marku: Pod pojęciem objazd też właściwie chodziło mi głównie o zasłonięcie C-13(/16) i może jakieś żółte tablice informacyjne "od dnia do dnia" i "na odcinku".
Plan maksi-maksimum to wydzielony barierą prawy pas Puławskiej i puszczenie tamtędy DDR. Tak, wiem - marzenia... Widzę jednak z każdym coraz cieplejszym dniem, że ta DDR ma coraz większą popularność.

PostNapisane: Pt kwi 27, 2012 14:13 
Zielony Oszołom

Rozebrana jest także ścieżka na Górczewskiej. Tak samo oczywiście brak jakiegokolwiek objazdu. Po prostu barierka i wykop liniowy. :twisted:

PostNapisane: Śr maja 09, 2012 9:02 
Zielony Oszołom

Puławska cd.: Muszę powiedzieć, że finał Puławskiej bardzo pozytywnie mnie zaskakuje. Wczoraj na zrytych odcinkach zerwali cały asfalt, dzisiaj zaś widziałem rozściełacz w pracy! Żadnej fuszery z asfaltem uklepywanym szpadlem i gumiakiem, świeży ładny asfalt.
Mam nadzieję, że ZDM będzie się tego typu porządnego odnowienia domagał w każdym przypadku.

PostNapisane: Śr maja 09, 2012 12:06 
Zielony Oszołom

No to dla równowagi:
Na Górczewskiej nadal rozkopane :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona